محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827883923
معاون فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي: جلو درصد اندك طولاني شدن صدور مجوز بايد گرفته شود
واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: معاون فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي: جلو درصد اندك طولاني شدن صدور مجوز بايد گرفته شود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و ادب - كتاب
معاون امور فرهنگي وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: دلخوري اهل فرهنگ براي ما نامطلوب است و جلو همان درصد اندك طولاني شدن روند دادن مجوز كتاب بايد گرفته شود.
محسن پرويز در ديداري كه به مناسبت روز قلم از خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) داشت، در گفتوگويي با بخش فرهنگ و ادب ايسنا، دربارهي روند صدور مجوز نشر كتاب گفت: روند صدور مجوز در همهي موارد طولاني نيست؛ منتها باز به نظرم، همان حداقل هم خوب نيست. مثلا اگر 50هزار كتاب را مجوز بدهيم، يكدرصد روند طولاني پيدا ميكند كه ميشود 500 كتاب و اين يعني 500 نويسنده، ناشر و عوامل ديگر كه همهي اينها از اهل فرهنگاند و دلخوري اهل فرهنگ براي ما نامطلوب است.
او در ادامه افزود: ارزيابياي كه خودم داشتم، اين است كه كمتر از نيمدرصد از اين كتابها روند صدور مجوزشان طولاني ميشود. الآن به اين قضيه توجه بيشتري شده و اين مسأله در گذشته هم بوده است كه نسبت به گذشته، شايد يك تا دودهم درصد، روند صدور مجوز افزايش داشته باشد و ضرورت دارد كه راهكارهايي برايش پيدا كنيم. البته گاهي طولاني شدن روند صدور مجوز براي حفظ حقوق ناشران و مؤلفان صورت ميگيرد؛ يعني بهجاي اينكه اعلام كنيم كتاب غيرمجاز است، اثر را چند بار مورد بررسي قرار ميدهيم و گاهي در نهايت براي تصميمگيري به هيأت نظارت ارسال ميشود. در اين صورت، طبيعي است كه روند طولاني را طي كند؛ اما اين سبب ميشود حقوق مؤلف رعايت شود.
پرويز با اين اعتقاد كه ميانگين زماني كل كتابهايي كه مجوز ميگيرند، كمتر از يك هفته است، تأكيد كرد: شايد دو و نيم يا سه روز باشد؛ اما نمونههايي از كتابهاست كه ممكن است صدور مجوزشان چند ماه به تأخير بيافتد، كه فكر ميكنم اين هم نزديك سهدهم درصد باشد.
پرويز در بخشي ديگر از سخنانش دربارهي برخي اعتراضها نسبت به روند صدور مجوز گفت: در برخي مسائل، اعتراضهايي صورت ميگيرد كه به نظرم، برخي از اعتراضها بجاست. طبق قوانين موجود، مسؤوليت ناشران را در قبال آثاري كه چاپ ميشود، محدود كردهايم كه اين نقصي قانوني است و تا موقعي كه محدوديت مسؤوليت براي ناشران هست، ادارهي كتاب به گونهاي عمل ميكند كه ناشران متضرر نشوند و الآن هم كه گاهي ضرري متوجه ناشران ميشود، اصل آن ضرر را جبران ميكنيم؛ اما شايد دامنهي خسارت بيشتر از خسارت مادي باشد كه ما به آنها وارد ميكنيم. ضرورت دارد اين سيستم اصلاح شود و اگر لازم است، بايد قوانين مربوطه هم اصلاح شود.
معاون امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي كه زماني خود بهعنوان عضو انجمن قلم ايران پيگير بحث «شناخته شدن نويسندگي به عنوان شغل» بود، در اينباره نيز گفت: بحث نويسندگي به عنوان شغل، به لحاظ حقوقي معنا و مفهوم مشخصي پيدا نميكند و جزو موضوعات اصلي نيست كه بخواهيم به آن بپردازيم؛ چون به لحاظ حقوقي ممكن است آن كاري را كه ميخواهيم به انجام برسانيم، بعد از اينكه به سرانجام برسد، تبعات اجتماعي و اقتصادي براي نويسندگان داشته باشد، كه در نهايت، احساس كنند متضرر شدهاند.
او همچنين در توضيحاتي دربارهي «معافيت مالياتي اهالي قلم» خاطرنشان كرد: در قانون، معافيت مالياتي براي اهل فرهنگ و قلم، پيشبيني شده است. حالا اينكه تا سالها رعايت نميكردند، بماند! من خودم زخمخوردهي اين ماجرا هستم و هنوز هم قراردادهايم را دارم. با خيلي از ناشران كه قرارداد ميبستيد، پنجدرصد از حقالتأليف شما را به عنوان ماليات كم ميكردند و البته به نظرم، هرگز به حوزههاي مالياتي هم نميپرداختند. يادم هست قراردادي را با جهاد دانشگاهي محل تحصيلم داشتم كه يكسري كتابها را تدوين كرده و كار ويرايش آنها را انجام داده بودم كه موقع پرداخت حق و حقوق ما، پنجدرصدي را به عنوان ماليات كم كردند. اين در گذشته مرسوم بوده است و الآن هم خيلي از ناشران دولتي كم ميكنند و ناشران خصوصي حالا به زبان ميگويند كه ما كم نميكنيم.
پرويز در ادامه متذكر شد: ما اين را سال گذشته پيگيري ميكرديم و داشت به صورت ابلاغيه به خيلي از حوزهها مطرح ميشد، كه ديگر آن اختلافات جزيي هم برطرف شود. منتها ساير اهالي فرهنگ هم به اين مجموعه اضافه شدند و قضيه يك ذره پيچيده شد. مثلا در خصوص چاپخانهها، پيشنهاد ما اين بود كه چاپخانههاي افست از اين مزايا بهرهمند شوند؛ اما دوستان اتحاديهي چاپخانهداران آن موقع معتقد بودند كه همهي چاپخانهها بايد شامل حالشان شود و اين باعث شد همان چاپخانههاي افست هم دچار مشكل شوند؛ يعني ما به دستورالعمل مشخصي كه بخواهد به مميز مالياتي ابلاغ شود كه اين موارد را معاف بدانيد، نرسيدهايم.
پرويز در ادامه تأكيد كرد: الآن آن قانون سر جايش هست و از ديد ما، اهل قلم و ناشران را دربر ميگيرد و دربارهي كتابفروشان هم اختلاف نظر بود كه با مكاتباتي به جاهايي رسيد. در هر حال، جاهايي ممكن است حوزههاي مالياتي خاص اجتهاد و برخي موارد را دچار اشكال كنند. اگرنه، در كلان ماجرا سر جاي خودش هست و ما هم اعتقادمان اين است كه گروهي از اهل فرهنگ را با تصويب معاف كنيم.
محسن پرويز در بخشي ديگر از اين نشست دربارهي حمايت از جايزههاي ادبي كه به نوعي با مشكل برگزاري مراسم خود مواجهاند، اظهار كرد: ببينيد ما كليهي فعاليتهايي را كه در چارچوب قانون انجام ميشود، مدنظر داريم. برخي از فعاليتها ممكن است در چارچوب قانون نباشد. اينكه يك مركز به شكل قانوني تأسيس شده و جزو فعاليتهاي قانونياش، اهداي جايزه و بررسي كتاب و... باشد، به نظر نميآيد براي تأمين محل برگزاري با مشكلي مواجه شود؛ مگر مشكلاتي كه گاه خود ما هم با آن درگيريم.
وي دربارهي تعدادي از جايزههاي ادبي كه سال گذشته با مشكل جا مواجه شدند، تأكيد كرد: اطلاع دقيقي از تكتك جوايز ندارم؛ اما در كلان ماجرا اينكه با ديدگاههاي مختلف، كتابهايي جايزه بگيرند، خوب است. طبيعي است بعد از انتخاب و معرفي برگزيدهها، خوب است كه آثار در جامعهي ادبي نقد شوند و از سويي هيچ موردي را فكر نميكنم پيش آمده باشد كه به خاطر مكان، جايزه داده نشود. به نظرم، اينكه با نگاههاي مختلف، جوايزي اهدا شود، خوب است و آن كساني كه جايزه را اهدا ميكنند، در كنار اينكه نظرگاه خاص خودشان را حفظ ميكنند، در انتخابها بيعدالتي نكنند. اين مسألهاي مطلوب است كه به رشد جامعهي ما كمك ميكند. در يكي از اين جوايز ديدم كه كسي گفته 15 كتاب در زمينهي داستان منتشر شده است. به ذهنم آمد اين حرف اصل داوري را دچار خدشه ميكند؛ اين حرف يعني اينكه 15 كتاب را داوري كردهاند. وگرنه، در كشور چندصدبرابر اين كتاب منتشر شده است. اينها جزو مواردي هستند كه خود مجموعهها بايد حواسشان باشد كه يك وقتي در دام بيعدالتي نيافتند.
معاون فرهنگي وزارت ارشاد سپس با اشاره به اينكه در بين سازههاي موجود در كشور، مصلا را بهترين مكان براي برگزاري نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران ميداند، البته به شرط كامل شدن، دربارهي باغ كتاب گفت: دربارهي باغ كتاب چون در جريان طراحي اوليهاش هستم، بعيد ميدانم اينگونه باشد كه آن را براي برگزاري نمايشگاه پيشنهاد داده باشند. طرح باغ كتاب را در دورهي شهرداري آقاي احمدينژاد بود كه به عنوان يك پروژه اعلام كردند و برخيها آمدند در طراحي پروژه شركت و طرحهاي خود را ارائه كردند، كه سه تا از اين طرحهاي برگزيده را انتخاب و ماكتش را طراحي كردند كه در نمايشگاه كتاب عرضه شده بود و آن را آنجا ديدم.
او ادامه داد: درواقع بحث باغ كتاب، بحث باغي براي كتاب است به معناي واقعي كلمه! يعني يك مكان فرهنگي كه در آن كتاب عرضه ميشود و امكانات فرهنگي ديگري هم وجود دارد و علاقهمندان كتاب به آنجا مراجعه ميكنند تا هم با فضاي كتاب آشنا شوند و هم يك فضاي تفريحي باشد. كل فضايي كه در نظر گرفته شده بود، اگر اشتباه نكنم، 40هزار مترمربع فضاي مسقف است و فضاي بيروني هم حالت باغمانند دارد، كه اينطور فكر كنيد كه فضايي به فضاهايي كه قرار است به شكل دائمي كتاب عرضه كنند، اضافه شود. سالنهايي نيز براي جلسات نقد كتاب و اهداي جوايز ادبي و مسائل اينچنيني طراحي شده است. الآن هم براي همين است و ديگر فكر نميكنم كاربري ديگري براي آن درنظر گرفته باشند. نمايشگاه بينالمللي كتاب چيز ويژهاي است كه برگزاري آن در جاهاي كوچك اين شكلي امكانپذير نيست.
معاون امور فرهنگي وزارت ارشاد همچنين در توضيحاتي دربارهي تغيير مدير ادارهي كتاب و كتابخواني وزارت ارشاد گفت: تغيير مجيد حميدزاده در اين مقطع زماني درخواست معاونت نبوده است. به نظر من، بيش از يك سال پيش كه امكان برطرف كردن برخي از كاستيهاي ادارهي كتاب با تغيير مديريتش وجود داشت، تقاضا كردم مدير مجموعه عوض شود، كه در آن مقطع، علي شجاعي صائين را به عنوان فرد جايگزين معرفي كرده بودم كه آن موقع، مديركل دفتر مطالعات بود. اين ماجرا مربوط به يك سال و سه و چهار ماه پيش بود، كه در نهايت در اين مقطع زماني اتفاق افتاد. در آن مقطع، وزير با تغيير مديريت ادارهي كتاب موافق نبود و اين اتفاق نيافتاد و شايعاتي راجع به مديريت ادارهي كتاب به راه افتاده بود.
او در ادامه خاطرنشان كرد: اما اين دفعه اين اتفاق افتاد و در اين مقطع فعلي از طرف وزير موافقت شد كه حميدزاده جابهجا شود و براي نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها برود، كه به اعتقاد من، زمان، زمان مناسبي نبود؛ اما چون جناب وزير با اين جابهجايي موافقت كرد، وظيفهي ما بود كه جايگزين را معرفي كنيم، كه من دو نفر را خدمت ايشان معرفي كردم، كه يك نفرش احتمالا به خاطر مسائل اداري، امكان جايگزينياش وجود نداشت و قرار شد روي نفر دوم بررسيهايي صورت گيرد و نتيجه را به ما اعلام كنند، كه هنوز نتيجهي اين بررسي به معاونت فرهنگي اعلام نشده است.
پرويز متذكر شد: احكام مديران در وزارتخانه توسط وزير زده ميشود و درواقع، در انتصاب مديران كل، خود وزير هم نقش دارد و تنها دست معاون مربوطه نيست. طبيعي است بخواهد صلاحيت فردي كه معرفي كردهايم، احراز شود تا حكم را صادر كند و هنوز چيزي منعكس نشده است.
او همچنين خاطرنشان كرد: گاهي وقتها ممكن است از نظر من، فردي شايسته و مناسب تصور شود و ايشان فكر كند براي اين كار مناسب نيست و براي كار ديگري مناسب است. يا گاهي وقتها ممكن است نظر هر دو ما مساعد باشد و گاهي نيز ممكن است من فردي را بشناسم و ايشان نسبت به او شناختي نداشته باشد و نظر موافقي اعلام نكند. اينكه احتراز كرديم اسامي را اعلام كنيم، براي اين بود كه حواشي ايجاد نشود و بدون حاشيه اين اتفاق بيافتد و به نظر من، به لحاظ مديريتي منطقيتر است و هرچه حاشيهي كار كمتر باشد، احتمال به نتيجه رسيدن بيشتر است. فردي كه من معرفي كرده بودم، مقداري شناختهشده نبود كه قضيه را مقداري طولاني كرد.
معاونت فرهنگي وزارت ارشاد در پاسخ به اينكه آيا تغيير فعلي خواستهي وزير است و اينكه تغيير مديريت ادارهي كتاب را در چه جهتي ميبيند، تصريح كرد: از طرف دفتر نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها درخواست كرده بودند كه براي انتقال آقاي حميدزاده اقدام شود و خود حميدزاده هم تمايل داشت به آنجا منتقل شود و برود با آنجا فعاليتش را ادامه دهد. وزير درواقع با اين موضوع موافقت كرد و آنچه به من منتقل شد، اين موافقت است و به نظرم، اين تغيير اجتنابناپذير بود.
او ادامه داد: در ادارهي كتاب، يك بحث علمي - فرهنگي داريم كه بررسي محتواي كتابهاست و يك بحث مديريتي داريم كه مجموعه بايد مديريت صحيح داشته باشد و يك رويهي واحد حاكم باشد و همچنين حق و حقوقي از كسي پايمال نشود و از سويي، مجموعه بهنگام پاسخها را بدهد. اين جزو مسائل اصلي و اساسي بود كه من از روز اول به آن تأكيد داشتم و در معاونت فرهنگي هم سعي كردهايم اين اتفاق بيافتد؛ يعني نه حق و حقوقي از كسي ضايع شود و نه كسي كارش بيش از اندازه معطل شود و نه اينكه با بيبرنامگي و خارج از قاعده، كارهايي را بخواهيم انجام دهيم كه بعدا نتوانيم پاسخ دهيم و شرمنده شويم.
پرويز همچنين متذكر شد: در بحث علمي، ماجرا بايد توسط كارشناسان پيگيري شود و مدير به عنوان هماهنگكننده عمل ميكند. اما بحثهاي ديگري در ادارهي كتاب مطرح است به غير از اين بحث علمي، كه نقش مدير در آن برجسته ميشود؛ مثلا در اين مدت تقريبا دو سال و نيم كه گذشت، در ادارهي كتاب تلاش كرديم با استفاده از فنآوريهاي نو تكنولوژيك و ديجتالي كه فراهم شده است، پاسخ مراجعات سريعتر داده شود و نيازي به مراجعهي حضوري براي پيگيري نامهها و كتابها نباشد و همچنين امكان نظارت مديران بالاتر فراهم شود كه اين قضيه تا حدودي به تأخير افتاده و كند پيش رفته است. بخش رايانهيي تازه برقرار شده و درواقع بخش رايانهيي آنجا با تأخير پيش رفته؛ اما اميد است كه با سرعت بيشتر پيش رود و در طي اين مدت، از حميدزاده ميخواستم كه به اين مسأله سرعت داده شود.
انتهاي پيام
شنبه 15 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]
-
گوناگون
پربازدیدترینها