تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):روزه ماه شعبان، وسواس دل و پريشانى‏هاى جان را از بين مى‏برد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828706573




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

«روز جهاني قرآن»؛ ابتكاري براي تقويت هم‌گرايي در مسير صلح


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: «روز جهاني قرآن»؛ ابتكاري براي تقويت هم‌گرايي در مسير صلح
گروه فعاليت‌هاي قرآني: مهم‌ترين هدف از پيشنهاد اختصاص روزي به نام «روز جهاني قرآن» از سوي خبرگزاري قرآني ايران را مي‌توان كمك به تقويت هم‌گرايي جهان براي صلح و دوستي در سايه رهنمودهاي آسماني اسلام دانست.
معناي احترام‌گذاردن به قرآن كريم از ديرباز در ذهن و دل برخي از مسلمانان بيشتر به بوسيدن، بر بلندي قرار دادن و بي‌وضو دست نزدن به اين كتاب آسماني معنا شده‌ بود و تفسير و پي‌بردن به مفاهيم آيات و استخراج آن‌ها براي اداره محيط خانواده و جامعه عملا در مرتبه دوم اهميت قرار داشت. با پيروزي انقلاب اسلامي و برداشت از كلام وحي در تنظيم قانون اساسي به عنوان ميثاق عمومي ملت ايران، جنبه‌هاي عملي بهره‌برداري از قرآن بر همگان روشن‌تر شد.

در سال‌هاي پس از پيروزي انقلاب اسلامي، نهادها و سازمان‌هاي بسياري به منظور پركردن خلأ فعاليت‌هاي قرآني، به برگزاري كلاس‌ها، مسابقات و جشنواره‌هاي قرآني اقدام كرده‌اند كه فضاي قرآني را در جامعه بهبود بخشيده و اكنون نيز همچنان با تشويق‌ها و انتقاداتي به كار خود ادامه مي‌دهند اما يك‌دست نبودن تصميم‌هاي جامعه قرآني كشور در برخي موارد، كه گاه رويه غالب مي‌شود، از مشكلاتي است كه باعث شده تصميم‌گيري در طراحي و اجراي طرح‌هاي ملي و كلان قرآني با مشكلات عديده‌اي روبرو شود؛ اين موضوع ما را به اين فكر فرو مي‌برد كه وقتي نهادهاي قرآني كشور درباره موضوعات مورد بحث فرهنگ قرآني نمي‌توانند در برخي موارد به وحدت نظري دست پيدا كنند آيا مي‌توان انتظار داشت كه دعوت كشورهاي اسلامي به اتحاد به جايي راه ببرد؟

در اين بين شايعه‌پراكني و اهانت‌هاي اخير برخي نا‌آگاهان به اصل قرآن و اسلام، مسلمانان جهان را خشمگين كرده و از سوي ديگر به اين فكر فرو برده كه تدابيري براي مقابله با اين هجمه بيابند اما باز هم همانند موارد پيشين، مجموعه‌هايي از راهپيمايي، اعتراض و تبيلغات رسانه‌اي شديد را شاهد بوديم و دوباره همه چيز به دست فراموشي سپرده مي‌شود تا فردي از گوشه‌ ديگري از جهان حرفي، كاريكاتوري و يا فيلمي عليه قرآن به كار برد تا به ياد مسلمانان آورد كه قرآن مهجور است و بايد از آن دفاع كرد.

البته بايد اذعان كرد برخي اقدامات كه در طول سال‌هاي اخير براي مقابله با اين هجمه رسانه‌اي و تبليغاتي بر عليه قرآن و مسلمانان انجام شده در خور توجه بوده ولي هيچ يك به طراحي و اجراي برنامه‌اي مدون براي معرفي حقيقت قرآن و اشاعه مفاهيم ارزشمند آن در ابعاد مختلف به طوري‌كه همه جهانيان بتوانند برداشت درستي از معناي واقعي آيات وحي به دست آورند، نپرداخته‌اند.

اين ناآگاهي و يا اشتباه در فهم قرآن از سوي بسياري از پيروان اديان ديگر و حتي افرادي كه ممكن است به دين خاصي گرايش نداشته باشند، سبب شده تبليغات رسانه‌هاي قدرتمند بر عليه قرآن در بسياري اوقات موثر واقع شود و در نتيجه انسان‌هايي را به فكر اشكال‌گيري از قرآن فرو ببرد.

به همين منظور طرح برگزاري «روز جهاني قرآن» براي آشنايي مردم جهان با هر گرايش فكري، با آموزه‌هاي حقيقي قرآن به عنوان عنصر مشترك و مورد احترام بين همه مسلمانان، از سوي گروه فعاليت‌هاي قرآني خبرگزاري ايكنا پيشنهاد مي‌شود.

به نظر مي‌رسد ثبت روزي به نام قرآن به عنوان كتاب آسماني بيش از يك ميليارد مسلمان و اجراي برنامه‌هاي مدون با حضور علما و محققان قرآني كشورهاي اسلامي، علاوه بر تفوق بيشتر براي اتحاد و هم‌دلي فرقه‌هاي مختلف اسلامي، به شناساندن بهتر و بيشتر مفاهيم قرآني در ميان پيروان ساير اديان نيز منتج مي‌شود.

برگزاري كنفرانس‌هاي بين‌المللي در كشورهاي مختلف با موضوع قرآن و بررسي تحولات، نو‌آوري‌ها و تفسيرهاي روشنگر جديد قرآني از سوي محققان كشورهاي مختلف و نيز تبليغات مناسب براي خنثي كردن جنگ‌هاي رواني دشمنان اسلام، راه را براي فراگيري كلام وحي و صلح در جهان باز خواهد كرد.

با برگزاري «روز جهاني قرآن» و بيان مفاهيم مشتركي چون صلح، مردم سالاري و حقوق بشر با استفاده از آموزه‌هاي قرآني، ديدگاه جهانيان نسبت به اين كتاب آسماني تغيير خواهد كرد و همگان در روز مشخصي از سال غلط بودن تبليغات ضد قرآني را به وضوح خواهند ديد و معلوم مي‌شود كه قرآن و اسلام در چه شرايطي به جنگ، صلح و يا هر حكم ديگري توصيه مي‌كنند.

ثبت اين روز در ماه مبارك رمضان و يا هفته وحدت كه نگاه‌ همه مسلمانان جهان به سوي اتحاد متمركز شده است، دستاوردهاي بهتري را به همراه خواهد داشت، همچنين پيشنهاد موضوع اين طرح به مقام معظم رهبري و شوراي عالي انقلاب فرهنگي به عنوان بالاترين مراجع تصميم‌گيري در حوزه فرهنگ و هماهنگي با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و نهادهاي مختلف قرآني براي پاسداشت اين روز و دعوت از عالمان قرآني كشورهاي مسلمان، مي‌تواند در تحقق خواست مهجوريت‌زدايي از قرآن در داخل كشور موثر باشد.

در ابعاد بين‌المللي نيز برگزاري «روز جهاني قرآن» به عنوان يكي از روزهاي جشن و شكرگزاري براي مسلمانان مي‌تواند به عنوان دستور كار نشست آينده سران كشورهاي اسلامي قرار بگيرد تا ضمن بررسي و در صورت توافق و تصويب طرح، به سازمان‌هاي بين‌المللي چون آيسسكو و يونسكو پيشنهاد شود.

در پايان به نظر مي‌رسد در حالي كه سازمان ملل متحد با درك مناسبي از موقعيت و قدرت كشورهاي اسلامي، سالي از قرن حاضر را به نام‌ مولانا نام‌گذاري مي‌كند، مي‌توان انتظار داشت «سال قرآن و روز جهاني قرآن» را نيز در دستور كار آتي خود قرار داده و تصويب كند.

نويسنده: جواد نصيري اوانكي
 شنبه 15 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 221]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن