واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: دكتر مرتضي محمدخان تأكيد كرد: طرح جديد اقتصادي دولت اجرايي نيست
سياستهاي غلط دولت در بخش مسكن موجب شد طي تنها دو سال گذشته قيمت مسكن چهار برابر شده و در نتيجه اميد به زندگي براي تهيه مسكن آيندگان كاهش پيدا كند.
آفتاب: وزير اسبق امور اقتصادي و دارائي با اشاره به طرح جديد اقتصادي دولت گفت: «دولت بايد سياستهاي ضد تورمي داشته باشد نه سياستهاي تورمزا».
دكتر مرتضي محمدخان عضو هيات علمي دانشگاه خواجهنصير و وزير اسبق امور اقتصادي و دارايي در گفتگو با خبرنگار سرويس اقتصاد و صنعت آفتاب در رابطه با سخنان احمدينژاد در بحث حذف يارانهها و واريز آن به حساب خانوادههاي ايراني گفت: «رسيدن به مسئله سوبسيد و يارانه از اولويتهاي برنامه اقتصادي جامعه نيست و اگر دولت ميخواهد حركتي در راستاي توسعه اقتصادي انجام دهد بهتر است از مباني اوليه اقتصاد شروع كند».
وي در ادامه حذف يارانه و سوبسيد به اين شكل را روشي غيرعملي و غيركارشناسي خواند و تصريح كرد: «اگر چنين طرحي بخواهد در كشور اجرايي شود حقوق و دستمزدها هم بايد افزايش يابد كه اين مسئله هزينه توليد را بالا برده و دوباره با افزايش قيمتها روبرو خواهيم شد».
محمد خان يادآور شد: «دولت در صورت اجراي آنچه كه خود طرح تحول اقتصادي مينامد، تنها به تقويت بخش خاصي از جامعه ميپردازد كه در اين صورت بايد دستمزدها بر اساس قيمت بينالمللي پرداخت شود».
وي گفت: «حذف سوبسيدها به اين شكل و در پي آن افزايش درآمدها مغاير با خصوصيسازي
” حذف سوبسيدها به اين شكل و در پي آن افزايش درآمدها مغاير با خصوصيسازي و اقتصاد رقابتي است.... “
و اقتصاد رقابتي است».
وزير سابق وزارت اقتصاد و دارايي يادآور شد: «طرحهاي ارائه شده از سوي رئيسجمهور به نظر منطقي نميآيد و غير كارشناسانه و اجرا نشدني است و با سند چشمانداز 20 ساله كشور فاصله زيادي دارد».
عضو هيات علمي دانشگاه خواجهنصير تصريح كزد: «بزرگترين فشار در جريان طرح جديد اقصادي دولت روي قشر ضعيف جامعه است».
وي گفت: «رئيسجمهور بايد طرحي ارائه دهد كه قيمتها را كاهش داده و افزايش تورم را متوقف كند در صورتي كه اين طرح خود در كشور تورمزا است».
اين كارشناس مسائل اقتصادي جامعه افزود: «دولت بايد سياستهاي ضد تورمي داشته باشد نه سياستهاي تورمزا كه در حال حاضر تمام كارشناسان اقتصادي با مهار تورم موافقند».
وي گفت: «دولت به
” دولت به جاي اينكه سوبسيدها را حذف كند بهتر است قيمت ارز را كاهش دهد؛ چرا كه در واقع حذف قيمت سوبسيد از اولويتهاي اصلي اقتصاد جامعه ايران نيست. ... “
جاي اينكه سوبسيدها را حذف كند بهتر است قيمت ارز را كاهش دهد؛ چرا كه در واقع حذف يارانه از اولويتهاي اصلي اقتصاد جامعه ايران نيست».
محمد خان در ادامه بيان داشت: «طرح احمدي نژاد هنوز به مطالعه بيشتري احتياج دارد تا بتوانيم به توسعه اقتصادي دست يابيم».
اين استاد دانشگاه خواجه نصير تصريح كرد: «دولت در طول چند سال گذشته حدود 200 ميليارد دلار در بخش اقتصادي هزينه كرده كه نمود اقتصادي ضعيفي دارد و در نتيجه رشد بهرهوري اقتصادي كاهش يافته، هزينههاي توليد بالا رفته است و در سالهاي 85 و 86 با رشد نقدينگي و افزايش حجم پول روبرو بوديم».
وي با بيان اينكه درحوزه بخش خصوصي هم سرمايه گذاري موفقي در چند سال گذشته در كشور رخ نداده است ،گفت: «در چند سال اخير فرار سرمايه در ايران سرعت گرفته و عوامل سرمايه در كشورهاي ديگر اقدام به سرمايه گذاري ميكنند و در داخل هم عدهاي سرمايهشان را در مسكن و زمين به بهرهبرداري گذاشتند كه اين مسئله موجب افزايش تورم در بازار مسكن شدهاست».
محمد خان در ادامه افزود: «سياستهاي غلط دولت در بخش مسكن موجب شد طي تنها دو سال گذشته قيمت مسكن چهار برابر شده و در نتيجه اميد به زندگي براي تهيه مسكن آيندگان كاهش پيدا كند».
جمعه 14 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 650]