واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: يك پژوهشگر در همانديشي دبيران ستاد اقامه نماز صداوسيماي مراكز استانها: صدا و سيما بايد در مساله اذان و نماز يك تحول ايجاد كند
خبرگزاري دانشجويان ايران - مشهد
سرويس: تلويزيون و راديو
يك پژوهشگر دين گفت: در عرصه نماز بايد تلاش شود تا معقولات به محسوسات تبديل شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) - منطقه خراسان، حسين هراتي در ششمين هم انديشي سراسري دبيران ستاد اقامه نماز صدا و سيماي مراكز استانها در خصوص آسيب شناسي نماز و ارائهي شيوههاي نوآوري در برنامه سازي اظهار كرد: محيط خانواده، عدم آگاهي و بينش كافي، سستي و تنبلي، دوست ناباب، فساد اخلاقي، الگوهاي نامناسب و تضاد اجتماعي هفت آسيبي است كه انسان را از اقامه نماز دور ميكند.
وي تصريح كرد: محيط خانواده نقش مهمي در اين زمينه دارد، زيرا بزرگترين الگوهاي فرزندان، پدران و مادران هستند. اگر والدين اين فريضه را انجام ندهند، فرزندان نيز از اين كار فاصله ميگيرند؛ بعضي ديگر از والدين سخت گير و بعضي ديگر خشن هستند و با خشونت ميخواهند كه فرزندان را به بر پايي نماز وادار كنند كه موفق نمي شوند.
هراتي اظهار كرد: بعضيها نميدانند چرا بايد نماز بخوانند و نميدانند چه نقشي در زندگي شخصي دارد و كمتر به اين موضوع پرداخته ميشود و بيشتر به خواندن نماز اصرار مي شود.
وي خاطر نشان كرد: در رابطه با سستي و تنبلي شايد اين سستي از عدم تحرك در جامعه باشد، زيرا 85 درصد مردم كشور ورزش نمي كنند، اما يك عامل ديگر سستي عدم انضباط و برنامه ريزي است، همچنين سرگرمي هاي افراطي مانند بازي هاي كامپيوتري يك نوع سستي به وجود مي آورد و اصولا درست نيست كه اوقات فراغت كودكان با نشستن همراه باشد، زيرا باعث ايجاد سستي مي شود كه در برگزار نكردن نماز موثر است؛ مساله بعدي در ايجاد سستي پر خوري و افراط در خوردن است، همچنين اصرار بر انجام مستحبات نماز نيز سبب دوري و سستي و تنبلي مي شود.
وي بيان كرد: كودك، نوجوان و جواني كه حقايق ديني را از ديگران مي شنود و يا مطالعه مي كند، زماني كه به جامعه وارد مي شود، مي بينند كه آن حقايق كاملا با جامعه متفاوت است و دچار تضاد دروني مي شود و امروزه بسياري از جوانان دچار اين تضاد اجتماعي هستند.
هراتي با تاكيد بر اينكه بايد در قالب صدا وسيما به عنوان رسانه ملي بر اين 7 آسيب برنامه ريزي كرد، گفت: در زمينه نوآوري بايد گفت كه نوآوري نماد بيروني يك خلاقيت است، زيرا خلاقيت به عنوان يك حرف تازه در صحنه انديشه است و آنچه از خلاقيت صادر مي شود به عنوان نوآوري است.
هراتي بيان كرد: خلاقيت به معناي تبديل تهديدها به فرصت ها است و مديراني موفق هستند كه تهديدات را به فرصتها تبديل كنند.
وي با اشاره به اين كه 10 مورد باعث عدم خلاقيت مي شود، گفت: عدم اعتماد به نفس، ترس از حرف مردم، ترس از انگشت نما شدن، تمايل به هم رنگ جماعت شدن، توجه به معلول به جاي توضيح علت، تنبلي ذهني و عدم تمركز، عدم تمايل به ارتباطات اجتماعي، منفي نگري، عادت زندگي و عدم انعطاف پذيري و متعصب بودن باعث عدم خلاقيت مي شود .
هراتي مطالعه، مشاركت و كاوش و تحقيق را روشهاي ايجاد خلاقيت دانست و اظهار داشت: الگوهاي ما در خلاقيت نماز 4 گروه كودك، نوجوان، جوان و ميانسال است كه بايد در مورد همه اينها ويژگي هاي هر گروه را شناخت و در مورد آن برنامه ريزي كرد. اگر مخاطب شناخته نشود يعني بودجه ها هزينه شده، اما نتيجه اي در بر نداشته است.
وي افزود: در عرصه نماز بايد تلاش شود تا معقولات به محسوسات تبديل شود، يعني با زندگي شخص درك شود، همچنين بايد با توجه به محدوديت وقت و زمان، سعي شود تا از كمترين وقت بيشترين تاثير گذاشته شود.
هراتي خاطرنشان ساخت: در برنامه هاي نماز چيستي، چرايي و چگونگي مورد توجه است كه در چگونگي ضعف وجود دارد و بايد چرايي تقويت و به آن پاسخ داده شود؛ نماز انسان ساز و جامعه پرداز است و تمام خصوصيات ساخت يك انسان در نماز است.
وي تاكيد كرد: صدا و سيما بايد در مساله اذان يك تحول ايجاد كند، بايد نماز زنده و تصويري شود حتي بايد در صورت صوتي بودن با افكت هاي مناسب اين كار را زنده كند و يك عامل حركت و جوشش را به وجود آورد؛ حركات نماز داراي پيام هاي زيادي است و گوياي ظرفيت هايي است كه بايد جامعه به آن گره بخورد.
انتهاي پيام
جمعه 14 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]