واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: دبيركل ستاد مبارزه باموادمخدر: با توزيع شربت جايگزين ترياك،شمار معتادان تحت درمان به80درصد ميرسد زنداني كردن،موادمخدر سختتر و گرانتري به معتادان ميرساند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: آسيبهاي اجتماعي
مشاور رييس جمهور و دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در سال 2001 و زماني كه آمريكا در افغانستان به بهانه مبارزه با تروريسم وارد شد، توليد ترياك در اين كشور 200 تن بود، اما در پايان سال 2007 توليد مواد مخدر در اين كشور به هست هزار و 200 تن رسيد.
به گزارش خبرنگار «اجتماعي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اسماعيل احمدي مقدم در پيش خطبههاي نماز جمعه امروز، به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر كه به ارائه گزارشي از عملكرد ستاد پرداخت، توليد مواد مخدر در افغانستان را داراي ركورد در طول تاريخ اعلام كرد و افزود: ميزان مواد توليدي افغانستان، حدود دو برابر مصرف جهاني مواد مخدر است.
وي با بيان اين كه توليد مواد مخدر هر ساله در حال رشد است با استناد به آمارهاي سازمان ملل متحد تصريح كرد: در سال جاري در افغانستان، توليد مواد مخدر به حدود 10 هزار تن ميرسد.
مشاور رييس جمهور با اذعان به اين كه شايد حقيقت تا حدي فراتر از اين آمارها باشد، بيان كرد: به رغم سقوط ارزش دلار ، همه ساله شاهد كاهش قيمت مواد مخدر هستيم، به طوري كه قيمت ترياك از 130 دلار طي چند سال گذشته، به حدود 70 دلار در افغانستان سقوط كرده كه اين براي بازارهاي مصرف، بسيار خطرناك است.
وي با اشاره به تصويب سياستهاي كلي نظام در امر مبارزه با مواد مخدر، خاطر نشان كرد: پس از تصويب سياستهاي كلي نظام در مبارزه با مواد مخدر، يك تغيير اساسي در رويكرد مبارزه ايجاد شد و جمهوري اسلامي توانست در اين راستا گامهاي بلندي را بر دارد.
دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: در گذشته تصور بر اين بود كه اگر جلوي عرضه مواد مخدر گرفته شود، ريشه اعتياد خشك ميشود و شايد اين مسئله در ظاهر درست باشد، اما نه ميتوان، جلوي توليد و نه عرضه مواد مخدر را با توجه به سودآوري آن، گرفت.
وي با بيان اين كه امروزه يك كيلو هروئين در مرز افغانستان سه هزار يورو، در داخل افغانستان يكهزار يورو و در اروپا 100 هزار يورو است، اظهار كرد: كالايي كه از افغانستان تا اروپا 100 برابر رشد قيمت دارد، طبيعتا باندها و تبهكاران و سودجويان را به دور خود جمع ميكند.
احمدي مقدم با اشاره به وجود سه هزار و 600 شهيد و 12 هزار مجروح و جانباز در راه مبارزه با مواد مخدر اذعان كرد: با اين وجود به نتايج دلخواه نرسيدهايم و همچنان اعتياد در كشور رواج دارد و حتي در زندانها، مواد مخدر به دست معتادان ميرسد.
وي در ادامه سخنان خود با اذعان به اين كه بايد ابزار و تسهيلات درماني را ايجاد و تقاضا را كنترل كنيم، تصريح كرد: در مورد گروههايي كه امكان ترك براي آنها وجود ندارد، نيز بايد برنامههاي كاهش آسيب داشته باشيم، يعني مواد جايگزين كم خطري را كه امروز دنيا، مصرف آنها را پذيرفته، به اين افراد تجويز كنيم تا ارتباط آنها با فروشندگان مواد مخدر قطع شود.
مشاور رييس جمهور يادآورشد: روح كلي سياستهاي نظام، يك راهبرد همه جانبه است و مبارزه با عرضه مواد مخدر همچنان با شدت ادامه دارد و مبارزه با تقاضا و گسترش درمان نيز به برنامههاي ستاد اضافه شده است.
وي با بيان اين كه رويكرد پيشگيرانه براي كساني كه خارج از دايره اعتياد اما در معرض آسيب هستند، بايد با اقدامات فرهنگي و اجتماعي نيز ايجاد شود، توضيح داد: متاسفانه امروز در ميان جوانان، تبليغ ميشود كه كراك اعتيادآور نبوده و وسيلهاي است براي لذت، در حالي كه كراك، هروئين خالصي است كه اگر كسي آن را يكبار مصرف كند، به احتمال 50 درصد، وارد دايره اعتياد ميشود و با مصرف دو تا سه باره، اين فرد قطعا، قدرت فرار از اين ماده را نخواهد داشت.
دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر، با اشاره به دستاوردهاي جمهوري اسلامي در مبارزه با مواد مخدر، اعلام كرد: رويكرد اصلي سال 85، بستن مرز، تشكيل قرارگاه رسول اكرم (ص) و يگانهاي عملياتي براي تعقيب باندهاي حمل و توزيع مواد مخدر بود كه توفيقات بسياري در اين راستا ايجاد شد.
وي ابراز كرد: در سال 86 حدود 900 تن معادل ترياك كه معادل 95 درصد كشفيات كل جهان را تشكيل مي داد، كشف كرديم، يعني 95 درصد از مشتقات ترياك كل جهان را ايران كشف كرده، در حالي كه كشفيات در مابقي كشورها و حتي در اروپا حداكثر پنج تا شش درصد است و اين نشان از تلاشهاي اثر بخشي است كه اين مسير ادامه داد.
احمدي مقدم كار مهمتر سال 86 را رويكرد درماني و كاهش آسيب خواند و در اين باره، افزود: در پايان سال 86، 587 هزار معتاد تحت يكي از انواع برنامه درمان قرار گرفتند.
وي به يادآوري گسترش ايدز در جامعه معتادان با استفاده از سرنگ مشترك، تاكيد كرد: گام اول در دايره درمان معتادان تزريقي، ارائه سرنگ استريل به آنهاست، همچنين ارائه متادون به اي افراد كه به مرور زمان قابل كاهش و ترك است، گام بعدي است.
مشاور رييس جمهور آخرين برنامه كاهش و درمان اعتياد در سال جاري را توزيع شربت جايگزين ترياك براي معتادان ترياكي اعلام كرد و گفت: به لحاظ آن كه استفاده ترياك در جامعه به لحاظ سنتي داراي سابقه است، جايگزين كردن شربت براي معتاداني كه اغلب در سنين بالا هستند و قدرت ترك ندارند، اقدام موثري است و به دليل آن كه زير نظر پزشك تجويز ميشود، ميتوان برنامه را به صورت كنترلي ارائه كرد. اگر اين برنامه امسال فراگير شود، 70 تا 80 درصد از معتادان كشور تحت كنترل درمان و كاهش آسيب قرار ميگيرند.
وي اجراي برنامه پيشگيري از اعتياد از ديگر برنامههاي سال جاري ستاد مبارزه با مواد مخدر اعلام و با اذعان به شش برابر كردن اعتبارات برنامه پيشگيري، خاطر نشان كرد: همان گونه كه اعتبارات بخش درمان در سال گذشته، سه برابر شد و در سال جاري نيز مقداري به اين اعتبارات افزوده شد، اعتبارات پيشگيري نيز شش برابر شده است، چرا كه جلوگيري از ورود به دايره اعتياد، نيازمند كار آموزشي و فرهنگي است.
دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر اضافه كرد: گام ديگر، آماده كردن جامعه براي پذيرش معتاداني است كه ترك ميكنند، چرا كه يكي از دلايل بازگشت مجدد افراد ترك كرده به اعتياد آن است كه از سوي جامعه طرد شده و نميتوانند بازدهي اقتصادي داشته باشند، لذا امسال تلاش ميكنيم افراد جديدي وارد دايره اعتياد نشوند و افراد خارج شده از اين دايره نيز از حمايتهاي اجتماعي، كارآموزي و اشتغال برخوردار شوند.
وي با بيان اين كه امروز فرد معتاد، عنصري قابل بازگشت و درمان است كه در اين راستا توانستهايم، 600 هزار نفر را تحت درمان قرار دهيم، عنوان كرد: به اعتراف سازمان ملل متحد، ايران در امور مبارزه و كاهش تقاضا، مقام برتر و پيشرو را در دنيا دارد و اين نشان دهنده آن است كه ميتوان، بزرگترين معضل اجتماعي جامعه را رفع كرد.
احمديمقدم گفت: امروز ديگر شاهد معتاد كارتنخواب، گدا، رهاشده و شيشه پاككن نيستم و اين دستاوردي كه طي يكسال ايجاد شد و موضوع كوچكي نيست، در حالي كه كشورهاي اروپايي 10 تا 15 سال طول كشيد كه به اين مرحله رسيدند.
انتهاي پيام
جمعه 14 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 265]