تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):شيطان ، در عالِمِ بى بهره از ادب بيشتر طمع مى كند تا عالِمِ برخوردار از ادب . پ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829202798




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

محمدكاظم انبارلويي درگفت‌وگو باايسنا: ـ هيچ مانعي درراه رسيدن اصولگرايان به همگرايي وجود ندارد ـ اصلاح‌طلبان هم مي‌توانند گفتمان پيشرفت وخدمت رامديريت كنند


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: محمدكاظم انبارلويي درگفت‌وگو باايسنا: ـ هيچ مانعي درراه رسيدن اصولگرايان به همگرايي وجود ندارد ـ اصلاح‌طلبان هم مي‌توانند گفتمان پيشرفت وخدمت رامديريت كنند


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي

رييس مركز سياسي حزب موتلفه اسلامي با بيان اين كه " در چند انتخابات اخير، داوري مردم به سمت اصولگرايان بوده است" گفت: در انتخابات رياست جمهوري آينده نيز نمي‌توان گفت كه در راه وحدت اصولگرايان براي معرفي يك كانديداي واحد مانعي وجود خواهد داشت.

در انتخابات آتي رقابتي پنج تا هشت ضلعي خواهيم داشت

محمدكاظم انبارلويي در گفت‌وگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) فضاي سياسي كشور را فضايي پلوراليزه دانست و افزود: احزاب، گروه‌ها و شخصيت‌هاي سياسي با ديدگاه‌هاي مشخص در صحنه‌ رقابت حاضر هستند و اوج چنين فضايي را مي‌توان با انتخابات رياست جمهوري نهم به يادآورد؛ در آن انتخابات شاهد رقابت هشت ضلعي احزاب، گروه‌ها و شخصيت‌هاي سياسي بوديم و چهار ضلع از دوم خردادي‌ها و چهار ضلع از اصولگرايان به رقابت پرداختند. از آن زمان به اين طرف شاهد اين فضاي سياسي هستيم كه بيش از دويست حزب سياسي از كميسيون ماده‌ 10 احزاب مجوز فعاليت سياسي گرفتند اما قاعدتا ما رقابتي دويست ضلعي در ايران نداريم؛ بلكه آن‌چه در انتخابات به عنوان برآيند رقابت‌ها، قابل مشاهده است، در حدود پنج تا هشت ضلع است و اين امر براي دموكراسي مطلوب با رقابت فشرده و تعريف شده، امري ممدوح است.

اصولگرايان عملا تنوع و تكثر سياسي درون خود را پذيرفته‌اند

وي سخن‌ گفتن از انتخابات رياست جمهوري را به دليل متمركز شدن ذهنيت اصولگرايان و اصلاح‌طلبان بر رقابت‌هاي مربوط به انتخابات مجلس هشتم زود هنگام دانست و افزود: با پايان نيم سال اول 87، عملا وارد رقابت‌هاي مربوط به رياست جمهوري دهم خواهيم شد.

وي در عين حال اظهار كرد: به هر ترتيب اصولگرايان در چند انتخابات اخير ثابت كردند كه آمادگي حضور در صحنه‌ با همگرايي و وحدت را دارند. چنانچه در انتخابات قبلي با يك سازوكار مشخص به صحنه آمدند، اصولگرايان عملا تنوع و تكثر سياسي درون خود را پذيرفته‌اند، اما اين موضوع را هم پذيرفته‌اند كه بايد به سمت همگرايي و وحدت نيل پيدا كنند و همان‌طور كه در انتخابات مجلس هشتم موفق شدند، سازكاري در اين جهت پيدا كنند، قاعدتا براي انتخابات رياست جمهوري دهم نيز، چنين سازكاري را پيدا خواهند كرد اما تاكنون و تا آن‌جا كه من اطلاع دارم نشستي براي تبيين اين سازوكار تشكيل نشده است.

همگرايي در انتخابات مجلس بسيار راحت‌تر از انتخابات رياست جمهوري است

وي خاطرنشان كرد: درانتخابات مجلس هشتم بيش از يك سال طول كشيد تا اصولگرايان به سازوكار (6+5) رسيدند،‌ هم‌اكنون نيز اين سازوكار مي‌تواند كارايي داشته باشد و يا مي‌توان به سازوكاري جديد دست پيدا كرد با توجه به اين‌كه تفاوت‌هاي زيادي ميان انتخابات‌هاي مجلس و رياست جمهوري وجود دارد، هنوز تصوري از چنين فرمولي ندارم؛ چراكه در انتخابات رياست جمهوري تنها در مورد يك فرد بايد به نتيجه رسيد، ولي در انتخابات مجلس با نزديك به 300 گزينه روبه‌رو هستيم و دست يافتن به همگرايي در اين انتخابات بسيار راحت‌تر از رسيدن به همگرايي در انتخابات رياست جمهوري است.

در اردوگاه دوم خردادي‌ها هم ...

وي از سوي ديگر گفت: اگر در همين راستا نگاهي به اردوگاه دوم خردادي‌ها داشته باشيم خواهيم ديد كه آن‌ها نيز گرفتار چنين مساله‌اي هستند؛ اخيرا هنگامي كه در برخي خبرها عنوان شد مجمع روحانيون مبارز آقاي خاتمي را براي كانديداتوري معرفي كرده است، بلافاصله روزنامه اعتماد ملي ايراد گرفتند و گفتند چرا بدون هماهنگي با ما چنين تصميمي گرفته شده است. اين نشان مي‌دهد كه رسيدن به يك فرمول همگرايي وحدت اين طور نيست كه هر آن‌چه به ذهن هر فردي رسيد به صورت يك فكر دم دستي مطرح شود؛ چراكه اتخاذ چنين روندي احتياج به كار فكري و كارشناسي عميق دارد.

هيچ مانعي در راه رسيدن اصولگرايان به همگرايي وجود ندارد

انبارلويي هم‌چنين درباره‌ ميزان پتانسيل و ظرفيت احزاب درون جناح اصولگرا در راه رسيدن به همگرايي و وحدت اظهار كرد: در جبهه اصولگرايان حداقل سه يا چهار بلوك سياسي وجود دارد؛ جبهه ‌پيروان خط امام و رهبري كه حزب موتلفه اسلامي نيز درون آن قرار دارد، رايحه‌ خوش خدمت، جريان ايثارگران و تحول‌خواهان و هم‌چنين افرادي چون آقاي قاليباف يا آقاي محسن رضايي نيز يك عقبه‌ تشكيلاتي دارند و همه اين موارد در اردوگاه اصولگرايان تعريف مي‌شوند و براي هر كدام ده‌ها حزب و تشكل سياسي به عنوان طرفدار آن‌ها قابل طرح است.

وي ادامه داد: با توجه به اين‌كه نزديك 20 حزب درون جبهه‌ پيروان خط امام و رهبري حامي اين جبهه هستند، مي‌توان گفت كه تامين نظرات همه‌ اين احزاب و احترام به همه‌ اين ديدگاه‌ها و استخراج يك فكر جمعي از نشست‌هاي ميان آن‌ها هم‌چنين رسيدن به عقلانيت جمعي، كار بسيار فشرده سياسي را مي‌طلبد.

وي با تاكيد بر اين‌كه " فكر نمي‌كنم هيچ مانعي در راه رسيدن اصولگرايان به همگرايي وجود داشته باشد" تصريح كرد: بحث‌هايي كه به صورت كليدي در ميان اصولگرايان مطرح است، چالش‌هاي مربوط به كارآمدي نظام است؛ ما در سه ساحت اقتصاد، سياست و فرهنگ ديدگاه‌هاي متفاوتي داريم، اما همه ديدگاه‌هاي ما فصل مشتركي دارد كه كارآمدي نظام را پيگيري مي‌كند. چنين روندي مبتني بر گفتمان خدمت و پيشرفت و يا عدالت است. پس طبيعي است كه هر كس، كالاي خاص خود را در اين بازار انديشه ارائه مي‌دهد و آن قيمت نهايي كه بر اين كالا تعيين مي‌شود، محصول عقل جمعي اصولگرايان خواهد بود.

گفتمان پيشرفت و خدمت به علت بالا گرفتن بگومگوهاي دوم خردادي‌ها در شوراي شهر مطرح شد

سردبير روزنامه رسالت هم‌چنين درباره‌ گفتمان پيشرفت و خدمت به عنوان يكي از اساسي‌ترين شعارهاي اصولگرايان با بيان اين‌كه " اين گفتمان كه از انتخابات شوراهاي دوم از جانب اصولگرايان به علت بالا گرفتن بگو مگوها و چالش‌هاي ميان احزاب دوم خرداد در شوراي شهر مطرح شد" افزود: تيترهاي روزنامه‌هاي آن روز بر درگيري‌هاي درون‌ گروهي ميان دوم خردادي‌ها ناظر بود. اصولگرايان در چنين فضايي تاكيد داشتند كه دعواهاي ميان خود احزاب و گروه‌ها هيچ ربطي به مردم ندارند؛ چراكه مردم خواستار يك نظام و دولت كارآمد هستند و شوراي شهري مي‌خواستند كه به خدمات و رفاه شهروندان فكر كند. مردم خواستار دولتي هستند كه بر اساس اصول قانون اساسي به آن‌ها خدمت كند در نتيجه اين گفتمان به صورت يك گفتمان مسلط در كشور ظهور كرد و همه پذيرفتند كه هر استعدادي كه وجود دارد، بايد بر خدمت به مردم و پيشرفت كشور باشد.

اصلاح‌طلبان هم مي‌توانند گفتمان پيشرفت و خدمت را مديريت كنند

وي ادامه داد: با بررسي مي‌توان نتيجه گرفت كه در اين سال‌هايي كه اصولگرايان بر مسند قدرت بودند، در ساحت سياست داخلي و خارجي، اقتصاد و فرهنگ انصافا پيشرفت‌هاي خوبي داشته‌ايم؛ اگرچه بايد توجه داشت كه براي اين پيشرفت، معيارسنجشي نيز لازم است.

وي چشم‌انداز 20 ساله و برنامه‌ پنج ساله را از جمله‌ اين معيارهاي سنجش عنوان كرد و افزود: با توجه به چنين چشم‌انداز و برنامه‌اي و البته با توجه به بودجه‌ كل كشور بايد شاخص‌هاي مثبتي را ارايه دهيم و به مردم بگوييم كه ما در چه جايگاه و نقطه‌اي قرار داريم. با توجه به اين امر، هم‌اكنون گزارش‌هاي رسمي از پيشرفت كار دولت، مجلس و نهادهاي انتخابي كه در اختيار اصولگرايان بوده است، وجود دارد اما غير از اين گزارشات رسمي، در ذهن مردم نيز داوري‌هايي وجود دارد.

رييس مركز سياسي حزب موتلفه‌ با بيان اين‌كه " تا وقتي داوري مردم نسبت به اين كارنامه و كارآمدي مثبت است، مردم همچنان به اصولگرايان راي مي‌دهند" تصريح كرد: در انتخابات رياست جمهوري نهم، شوراهاي شهر سوم و مجلس مردم به اصولگرايان راي دادند و لازم است كه ما به چنين داوري از سوي مردم احترام بگذاريم البته ممكن است مردم روزي به اصولگرايان راي ندهند، اين به معناي عدول از گفتمان خدمت و پيشرفت نيست، بلكه به اين معناست كه دوم خردادي‌ها و اصلاح‌طلبان مي‌توانند اين گفتمان را مديريت كنند؛ چراكه هيچ‌كس وجود ندارد كه با پيشرفت كشور و خدمت به مردم مخالفتي داشته باشد. بنابراين اگر موقعي برسد كه مردم انتخاب ديگري داشته باشند باز ما به آن انتخاب احترام خواهيم گذاشت؛ چراكه معتقديم مردم در برهه‌اي متوجه شدند كه ديگري بهتر از ما مي‌تواند خدمت كند، بنابراين طبيعي است كه در چنين شرايطي، ادامه‌ خدمت بر عهده‌ آن‌ها خواهد بود.

داوري مردم در پاي صندوق‌هاي راي تجلي پيدا مي‌كند

وي ذهنيت مردم را نسبت به اصولگرايان مثبت دانست و درباره احتمال تغيير اين ذهنيت با توجه به مشكلات اقتصادي اظهار كرد: ما نمي‌توانيم بگوييم مردم به حزب، گروه و يا رجل سياسي – مذهبي چك سفيدي دادند كه طي آن حزب و فرد هر كاري كه دلش مي‌خواهد، انجام دهد. داوري مردم در پاي صندوق‌هاي راي تجلي پيدا مي‌كند. غير از اين، به لحاظ علمي روش‌هايي از جمله نظرسنجي براي داوري وجود دارد. هم‌اكنون حدود سه تا چهار نهاد علمي و تحقيقي در حال نظرسنجي راجع به محبوبيت احزاب و شخصيت‌هاي سياسي هستند؛ اگرچه چنين نظرسنجي نمي‌تواند تعيين كننده باشد و نمي‌توان با استناد به يك نظرسنجي بگوييم كه دولت كارآمد است يا نه. استناد ما بايد بر اساس داوري نهايي مردم در پاي صندوق‌هاي راي باشد؛ چراكه ما نمي‌توانيم به مردم بگوييم كه چگونه فكر كنند.

وي با تاكيد بر اين‌كه " صرفا بايد مردم را عاقل، بالغ و فهيم بدانيم و هر داوري كه از سوي آنان در پاي صندوق‌ها اتخاذ شده را قبول داشته باشيم" خاطرنشان كرد: شما نمي‌توانيد منكر اين قضيه شويد كه در چند انتخابات اخير برآيند داوري مردم به نفع اصولگرايان بوده است و علي‌رغم اشكالاتي كه خود اصولگرايان به خود وارد مي‌كنند اما اين مساله وجود دارد و تا وقتي كه اين داوري ادامه پيدا كند، اصولگرايان به خدمت خود در نهادهاي انتخابي ادامه مي‌دهند، ولي اگر اين داوري تغيير پيدا كرد نيز نبايد گفت كه مردم اشتباه كرده‌اند؛ چرا كه ما يك نظام دموكراتيك و جمهوري داريم و در اين نظام،‌ مردم هستند كه تصميم مي‌گيرند چه كساني در مسند قدرت حضور پيدا كنند.

ديكتاتورها با راي مردم مي‌جنگند

انبارلويي خاطرنشان كرد: اگر زماني نظر و راي مردم نسبت به ما تمايل نداشت، ما نمي‌توانيم با آن‌ها بجنگيم، چراكه وقتي كسي با راي مردم مي‌جنگد و اين راي را به رسميت نمي‌شناسد، خويي ديكتاتوري دارد. در نظامي كه ما نامش را جمهوري اسلامي و مردم‌سالاري ديني گذاشته‌ايم، آن‌قدر كه به اسلاميت نظام احترام مي‌گذاريم بايد به جمهوريت نظام نيز احترام بگذاريم. داوري جمهوريت در پاي صندوق‌هاي راي اعلام خواهد شد. ما بايد تسليم ميزان آرايي شويم كه از صندوق‌هاي راي بيرون مي‌آيد.

طوري برخورد نكنيم كه گويي همه مشكلات مربوط به اين دولت است

وي در ادامه گفت‌وگو با خبرنگار ايسنا درباره‌ پاسخگويي جناح اصولگرا در مقابل مشكلات، با اعتقاد به فرافكني در نسبت دادن مشكلات به اين جناح تصريح كرد: مردم خود مي‌فهمند كه اين فرافكني‌ها چقدر مي‌تواند صحيح باشد. البته يكسري مشكلات وجود دارد، مثلا فرض كنيد در رابطه با قضيه‌ گراني‌ها نمي‌توان افزايش قيمت جهاني نفت را منكر شد و اگر رييس دولت گفت بخشي از گراني‌ها مربوط به قيمت‌هاي جهاني است ما نمي‌توانيم فرافكني كنيم. ما سالانه بيش از 40 ميليارد دلار واردات داريم و قيمت بسياري از كالاهاي وارداتي ما دو يا سه برابر شده است؛ بنابراين هيچ مشكلي از اين بابت نخواهيم داشت كه بگويم بخشي از گراني‌ها مربوط به اين امر است. برخي از گراني‌ها نيز مربوط به حس جاه‌طلبي و يا زياده‌خواهي تجار و يا حتي توليدكنندگان كالا و خدمات است كه اگر شما گزارش‌هاي مربوط به مركز بررسي و كنترل قيمت‌ها را مشاهده كنيد، خواهيد ديد كه روزانه ده‌ها بنگاه اقتصادي در اين مركز به خاطر عدم رعايت مقررات مجازات مي‌شوند.

وي در عين حال با بيان اين‌كه " بايد بپذيريم وجود برخي مشكلات به نحوه‌ مديريت باز مي‌گردد" اظهار كرد: در عين حال ما اساسا در گفتمان خدمت و پيشرفت به دنبال مقصر نيستيم، بلكه به دنبال راه‌حل مي‌گرديم.

وي افزود: در اين سه دهه و درتمام دولت‌ها از دولت مهندس موسوي، آقاي هاشمي تا دولت خاتمي و تا هم‌اكنون مساله‌ گراني، تورم و مشكلات مردم هميشه در اقتصاد كشور مطرح بوده است. ما نبايد طوري برخورد كنيم كه بگوييم همه مشكلات مربوط به اين دولت است و دولت قبلي گل و بلبل بوده است يا دولت قبل آن اين طور بوده است.

فضاي سياسي كشش مچ‌گيري‌ها و درگيري‌هاي سياسي را ندارد

اين عضو شوراي مركزي حزب موتلفه افزود: دولت در حال حاضر ديدگاه‌هاي خود را براي معالجه‌ بيماري اقتصادي كشور در هفت بخش طرح كرده كه چنين روندي گام مثبتي است و همه‌ آن كساني كه ـ منهاي اختلافات موجود ـ فكر مي كنند بايد به مردم پرداخت، بايد راه‌حل‌هاي خود را ارايه كنند؛ چراكه ممكن است دولت در تنظيم يكي از اين هفت نظام دچار اشتباهي شود.

وي با بيان اين‌كه " ما در راه‌حل مشكلات كشور يك گام رو به جلو برداشته‌ايم" خاطرنشان كرد: اگر حزب،‌ گروه و يا كارشناسي حرفي براي گفتن داشته باشد وارد ميدان مي‌شود و مردم نيز ميزان صداقت آن حزب و گروه را در حل مشكلات مشترك خود مي‌بينند، به هر ترتيب اگر نظر دولت در اين راستا صائب بود، چنين نظري در مجلس يك قانون خواهد شد.فضاي سياسي كشور ما در حاضر كشش مچ‌گيري‌ها و درگيري‌هاي سياسي را ندارد؛ بلكه ما بايد به سمت كارآمدي نظام و ارايه راه‌حل‌هاي مورد نياز براي حل مشكلات مردم برويم. اگر مردم ببينند كه طي يك تصميم ملي و جمعي در نظام در زندگي‌شان اتفاق مثبتي افتاده است به اين نتيجه مي‌رسند كه نظام واقعا به دردشان مي‌خورد.

بايد به سمت حل مشكلات موجود فارغ از هرگونه اختلاف ميان خود برويم

وي درباره برخي درگيري‌ها و مچ‌گيري‌ها علي‌رغم عدم كشش فضاي سياسي از سوي برخي اظهار كرد: ما همچنان شخصيت‌هاي سياسي و احزاب سياسي را از بروز اين مسايل پرهيز مي‌دهيم و به آن‌ها مي‌گوييم كه شما بايد بين مسايل و اختلافات خود و مشكلات مردم تفكيك قائل شويد؛ چراكه ما نبايد وقتي راجع به مشكلات مردم صحبت مي‌كنيم هيچ اختلافي داشته باشيم.

وي خاطرنشان كرد: مثلا رويكرد به نظام هدفمند كردن يارانه‌ها در همه دولت‌هاي قبلي وجود داشت اما هيچ كدام آن را اجرا نكردند و گفتند اين امر براي ما هزينه دارد. خوب بايد ديد اين امر براي چه كسي هزينه داشت. اتخاذ اين رويكرد براي حيثيت رييس دولت و نه مردم هزينه داشت؛ چراكه انجام آن باعث بهبود اوضاع مردم مي‌شد. هم‌اكنون نيز دولت طرح سهام عدالت را اجرا كرده و دهك‌هاي پايين جامعه آن را دريافت مي‌كنند. اين امري است كه دولت‌هاي قبل به آن نرسيده‌اند، پس اين كمكي ولو ناچيز به اين طبقه است. بايد مشكلات مردم را رصد كرد و به سمت حل مشكلات موجود فارغ از هرگونه اختلافات ميان خود برويم و اگر اين پروژه جواب دهد، گفتمان خدمت و پيشرفت يا پيشرفت و عدالت عملياتي خواهد شد.

رييس مركز سياسي حزب موتلفه‌ با تاكيد بر اين‌كه " در دولت نهم اتفاقات بسيار مهمي رخ داده است" در عين حال گفت: در مجلس هفتم نيز اتفاقات مهمي افتاد كه اين اتفاقات در مجلس ششم مشاهده نشد؛ اگرچه آن‌ها نيز خدمت مي‌كردند و من كلا آن‌ها را تخطئه نمي‌كنم آن‌ها به اندازه‌ خودشان خدمت كردند. ما بايد به سمت هم‌افزايي نيروهاي خود براي خدمت بيشتر برويم؛ چراكه ديگر حوصله و دقت كافي براي جدل‌ها وجود ندارد و اگر به اين سمت برويم كار مردم و نظام بر زمين مي‌ماند.

رقابت در انتخابات رياست جمهوري نهم صوري نبود

وي در ادامه گفت‌وگو با ايسنا درباره چگونگي حضور جناح‌هاي اصلي كشور در عرصه‌ انتخابات رياست جمهوري دهم اظهار كرد: انتخابات دهم همانند انتخابات نهم، انتخاباتي چند ضلعي خواهد بود، چنانچه آثار اين رقابت‌ها را هم‌اكنون مي‌توان در مواضع گروه‌ها و جناح‌ها مشاهده كرد. البته ممكن است دور اول انتخابات رياست جمهوري چند ضلعي و دور دوم آن به طور طبيعي دو ضلعي خواهد بود.

وي دليل دو مرحله‌اي شدن انتخابات رياست جمهوري نهم را، چند ضلعي شدن رقابت در اين انتخابات دانست و اظهار كرد: رقابت در انتخابات نهم مصنوعي و صوري نبود.

انبارلويي رقابت انتخابات رياست جمهوري دهم را رقابتي كاملا صف‌كشي شده و جدي دانست و اظهار كرد: من حدس مي‌زنم كه انتخابات آينده نيز انتخاباتي چند ضلعي باشد.

بايد در مجلس هشتم اتفاق جديدي رخ دهد

وي در بخش ديگري از اين گفت‌وگو با در ارزيابي از انتخاب لاريجاني به سمت رياست مجلس هشتم، با تاكيد بر اين‌كه " اصولگرايان هميشه حرف نو داشته و به دنبال تحول بوده‌اند"‌ اظهار كرد: هيچ كس منكر صلاحيت‌هاي علمي، عملي و تجربي آقاي حدادعادل نبود اما اين موضوع كه بايد در مجلس هشتم اتفاق جديدي رخ دهد ذهن بسياري از نمايندگان را به خود معطوف كرده بود؛ بنابراين در يك رقابت بسيار اخلاقي اين دو نفر خود را عرضه كردند و اصولگرايان به يكي از اين دو نفر رسيدند.

وي با بيان اين كه " خواست و مطالبه مجلس بايد مورد توجه قرار گيرد" اظهار كرد: مطالبه‌ مجلس با احترام به آقاي حدادعادل، بروز يك تحول بود و اين تحول نيز اتفاق افتاد و هم‌اكنون نيز شاهد اين مطلب هستيم كه هر چقدر جلوتر مي‌رويم نتيجه مي‌گيريم كه نمايندگان در اين انتخاب اشتباه نكرده‌اند.

اين عضو شوراي مركزي حزب موتلفه در ادامه با بيان اين‌كه " اصولگرايان در مجلس پاسخگويي به مطالبات معيشتي مردم را جزو اولويت‌هاي مهم خود در نظر گرفته‌اند" ‌اظهار كرد: پاسخگويي به مطالبات رهبري نيز از ديگر مسايل مورد توجه بود؛ چراكه رهبري در ادوار گذشته،‌ هم‌چنين در مجلس هفتم مطالباتي را مطرح كردند كه يكي از آن مسايل كنترل گراني، مهار تورم بود. همچنين ايشان مطالباتي را در راستاي مسايل فرهنگي، سياست داخلي، خارجي و غيره مطرح كردند كه مجلس گذشته در اجراي آن‌ها تا حدودي موفق بود، اما يكسري از اين مطالبات بر زمين ماند كه در پيام مقام معظم رهبري به مجلس هشتم و سخنراني‌شان در جمع نمايندگان مجددا تكرار شد.

اصلاح‌طلبان در شرايط مثبتي قرار دارند

وي در ادامه‌ گفت‌وگو با خبرنگار ايسنا به تشريح شرايط اصلاح‌طلبان در حال حاضر پرداخت و با تاكيد بر اين‌كه من شرايط اين جناح را شرايطي مثبت مي‌دانم" افزود: در اوايل شكل‌گيري اين جريان برخي گمان مي‌كردند كه چنين جرياني داراي جرياني واحد و با ايدئولوژي، تاكتيك و استراتژي واحد است در صورتي كه اين جريان در همان روز دوم خرداد در راستاي نفي رقيب اتحاد داشتند اما در مورد خودشان طيف وسيعي را در بر مي‌گرفتند كه از ضد انقلاب‌هاي خارج از كشور شروع مي‌شود و به انقلابي‌ترين و خط امامي‌ترين نيز مي‌رسد.

وي با بيان‌ اين‌كه " هم‌اكنون كساني مانند باند اكبر گنجي از اين جريان جدا شده و به خارج از كشور رفته‌اند." خاطرنشان كرد: هم‌اكنون هيچ دوم خردادي و هيچ اصلاح‌طلب اصولگرايي چنين افرادي را اصلاح‌طلب نمي‌داند، بلكه اين افراد را ضدانقلاب مي‌دانند. ما نيز اين افراد را ضد انقلاب مي‌دانيم. جريان ديگري در اين جناح وجود دارد كه نسبت به اصل قانون اساسي حرف‌هايي دارند و داراي تمايلات سكولاريستي هستند، عده‌اي نيز واقعا از مباني امام(ره) دفاع مي‌كنند، عده‌اي هم ديدگاه‌هاي متفاوتي نسبت به اداره‌ كشور دارند چنانچه اين عده بسياري از تندروي‌ها را تاييد نمي‌كنند. به هر ترتيب افراد درون جناح اصلاح‌طلب هنوز نتوانسته‌اند به معني و مفهوم اصلاح‌طلبي برسند.

اصلاح‌طلبان بايد در اصول اصلاح‌طلبي به تعريف واحدي برسند

رييس مركز سياسي حزب موتلفه‌ هم‌چنين گفت: در اردوگاه اصولگرايان چنين شرايطي حاكم نيست؛ چراكه در اين اردوگاه كسي ترديد ندارد كه اين نظام، نظامي اسلامي است كه مباني خود را از امام(ره) و قانون اساسي مي‌گيرد و اين نظام بالاخره يك رهبري نيرومند تحت عنوان ولايت فقيه دارد و در مساله‌ ولايت فقيه چالشي در ميان اصولگرايان وجود ندارد.اصولگرايان در مفاهيم اصولي خود پلوراريزه نيستند. اصلاح‌طلبان نيز بايد اول از همه در اصول اصلاح‌طلبي به تعريف واحدي برسند و بعد از آن در چارچوب چنين تعريفي با يكديگر به رقابت بپردازند تا بعد از اين‌كه هر كدام انتخاب شدند مشكلي به وجود نيايد، چنانچه مثلا ما مشكلي در انتخاب آقاي احمدي‌نژاد نداريم؛ چراكه در اصول خدشه‌اي وارد نمي‌كنيم.

وي تاكيد كرد: حتي اگر اصلاح‌طلبان با اتخاذ چنين روندي به يك كانديداي واحد در انتخابات رياست جمهوري آينده نرسند خواهند توانست اعتماد مردم را نسبت به خود جلب كنند؛ چراكه مردم وقتي به يك رجل سياسي و مذهبي اعتماد خواهند كرد كه به سياسي و يا مذهبي بودن شخص مورد نظر يقين پيدا كنند. نمي‌شود يكي از روزنامه‌هاي دوم خردادي بنويسد امام(ره) به موضع تاريخ پيوسته است؛ چراكه اصلا اين طور نيست و حضرت امام نقطه‌ عطفي در تاريخ اسلام و ايران است و ما نمي‌توانيم از امام برگرديم اگر از امام برگرديم ،در اين صورت بايد سراغ جمهوري‌هاي ديگر برويم.

وي با بيان اين‌كه " ولايت فقيه دركشور ما ريشه‌ علمي چندهزار و چندصد ساله دارد" گفت: ولي فقيه كسي است كه بهترين فهم را از فرامين خداوند براي مديريت كشور دارد؛ بنابراين عدم موفقيت بسياري از توطئه‌ها و اتفاقات عليه نظام ـ كه در طول گذشته اين سه دهه از انقلاب اسلامي رخ داد ـ به اين علت بود كه پايه‌هاي نظام ما بر اصولي مستقر است كه اصلا قابل تكان دادن نيست.

خاتمي با پيام‌هاي مثبت مبتني بر مطالبات مردم شانس خود را در انتخابات آينده امتحان كند

انبارلويي ادامه داد: با اين توضيحات من فكر مي‌كنم يكي از دلايل تشكيل حزب اعتماد ملي اين بوده است كه شخص آقاي كروبي مي‌گويد كه ما متعهد به امام، اسلام و نظام هستيم يا خود آقاي خاتمي در بسياري از سخنراني‌هايشان از شخص امام و رهبري دفاع كرده و با تيم خروج از حاكميت همراهي نكردند و چنين اموري در واقع اعتماد مردم را جلب مي‌كند. شخص آقاي خاتمي مي‌تواند از هم‌اكنون با تعريف پيام‌هاي مثبت مبتني بر مطالبات مردم شانس خود را در انتخابات آينده امتحان كند.

نمي‌توان از قبل تعيين كرد چه كسي راي مي‌آورد

وي با اشاره به اين‌كه " دموكراسي به معناي روش معين براي رسيدن به نتايج معين است" خاطرنشان كرد: روش معين اين است كه من و شما پاي صندوق‌هاي راي مي‌رويم اما در مورد اين كه نام چه كسي از صندوق بيرون مي‌آيد، بايد گفت كه نه تنها من و شما، بلكه همه‌ ملت به آن شخص راي داده‌اند. در دوم خرداد همه فكر مي‌كردند آقاي ناطق راي بياورد در صورتي كه اين طور نبود. در انتخابات نهم نيز هيچ كس فكر نمي‌كرد آقاي احمدي‌نژاد راي بياورند. پس شما نمي‌توانيد از قبل تعيين كنيد كه چه كسي راي مي‌آورد و اگر بتوان چنين پيش بيني را داشت،مي توان در ساخت جمهوريت مي‌توان ترديد كرد.

وي با بيان اين‌كه " ما ناب‌ترين،‌ اصيل‌ترين و دموكراتيك‌ترين حكومت در منطقه و شايد هم در جهان را داريم" دراين‌باره توضيح داد: شما مي‌بينيد كه در يك انتخابات شخصي كه اصلا احتمال راي آوردنش نمي‌رود در انتها راي مي‌آورد و از فرداي روزي كه راي مي‌آورد تمام احزاب و گروه‌ها او را به رسميت مي‌شناسند. چنانچه وقتي آقاي خاتمي راي آورد آقاي ناطق اولين كسي بود كه به او پيام تبريك داد.

گفتمان تعامل براي رسيدن به وحدت و همگرايي را دنبال مي‌كنيم

اين عضوشوراي مركزي حزب موتلفه اسلامي در بخش‌ پاياني گفت‌وگو با ايسنا درباره‌ رويكرد تشكل متبوعش در جريان انتخابات رياست جمهوري اظهار كرد: با توجه به اين‌كه حزب موتلفه‌ اسلامي احدي از جبهه‌ پيروان خط امام و رهبري و اين جبهه احدي از كل اصولگرايان است، گفتماني كه هم‌اكنون در حزب و در جبهه وجود دارد، گفتمان تعامل براي رسيدن به وحدت و همگرايي است و ما همه اين اصل را پذيرفته‌ايم كه با مديريت چنين گفتماني به تصميمي برسيم كه تضيمن كننده‌ وحدت ملي باشد.

گفت‌وگو از خبرنگار ايسنا: زهره شمس

انتهاي پيام
 جمعه 14 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 252]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن