واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: در همايش صداقت، رسانه و مردم مطرح شد: راستگفتاري از اصول اساسي موفقيت رسانه است بيان نكردن يك خبر بنا بر مصلحت اجتماعي، نبود صداقت نيست
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: رسانه
اولين همايش علمي صداقت، رسانه و مردم به مناسبت بزرگداشت روز قلم، روز پنجشنبه در فرهنگسراي هنر برگزار شد.
به گزارش خبرنگار رسانهي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين همايش از برگزيدگان عرصهي خبر و رسانه تقدير به عمل آمد.
يونس شكرخواه - استاد ارتباطات - در اين همايش گفت: مسايل و موقعيتهايي در عرصهي خبر پيش ميآيد كه ممكن است با صداقت در تضاد باشد.
او موضوع صداقت و يا نبود آن را در ساختار رسانه و مخاطبان پيچيده خواند و با اشاره به پيشينهي تاريخي موضوع صداقت افزود: ارسطو فرمول ميانهي طلايي را براي حفظ صداقت در رفتار ادامه داد.
وي درخصوص حق مخاطب در قبال روزنامهنگاران و فعالان عرصهي خبر گفت: نبايد آزادي بيان را وقتي بدانيم كه روزنامهنگار ميتواند بنويسد، چرا آزادي بيان را براي مخاطب تعريف نكنيم و چرا مخاطب بر اساس نانوشتهها از ما بازخواست نكند.
شكرخواه حق مردم را در دستيابي به اطلاعات حقيقي روزنامهنگار وقف واقعيت عيني دانست و مسووليت اجتماعي و شرافت حرفهيي روزنامهنگار، دسترسي همگاني و مشاركت، احترام به منافع عمومي، احترام به ارزشهاي عمومي و تنوع فرهنگها، ارتقاي نظم نوين اطلاعاتي و ارتباطي را اصول بينالمللي اخلاق حرفهيي روزنامهنگاري عنوان كرد.
او با تاكيد بر اين كه صداقت در سه سطح سازماني، فردي و تئوري نقش قابل تعريف است يادآور شد: تكنولوژي نوين ملاحظات اخلاقي را شديدا تحت تاثير قرار داده است.
علياكبر فرهنگي - استاد ارتباطات - نيز در همايش علمي صداقت، رسانه و مردم، ارتباطات را كليه فعاليتهاي گفتاري، نوشتاري و كرداري تعريف كرد و با اشاره به نقش رسانه در شكلدهي افكار عمومي، روشها و خط مشي انسانها ادامه داد: رسانه همواره وسيلهاي براي رسيدن به هدفهاي نهفته است؛ هدفي كه يا انتقال معنا و مفهوم است و يا اثرگذاري و نفوذ.
وي افزود: يكي از مهمترين كارهايي كه رسانه بايد در نقشهاي اجتماعي خود انجام دهد نفوذ و تاثيرگذاري بر انسانهاست كه كاري سخت مينمايد.
فرهنگي اطلاعرساني، آموزش، راهنمايي، تبليغ و تفريح را وظايف كليدي يك رسانه دانست و تاكيد كرد: رسانه توانمند تمام اين وظايف را در جهت شكلگيري جامعه سالم به كار ميگيرد.
او با بيان اين كه صداقت اولين شرط تاثير پيام است گفت: برقراري ارتباط از سوي رسانه با مردم مشروط بر اين است كه رسانه براي خود اعتبار و مشروعيت كسب كند كه اين امر به راحتي محقق نميشود.
وي افزود: داشتن رسانه خوب يك روي سكه و استفاده از آن روي ديگر سكه است كه با اين مجموعه ميتوان جامعه را ساماندهي كرد و مردم را به سمت رشد و تعالي به حركت درآورد.
اين استاد ارتباطات از ورزشينويسان انتقاد و خاطر نشان كرد: گاهي ورزشينويسان جنس مردم را نشناختند ورزش ما بايد با توجه به پيشينهي كشور، حرفهاي پهلواني باشد كه فعالان عرصهي خبر در اين حوزه ميتوانند براي رسيدن به اين مهم نقش موثري ايفا كنند.
رجبي مقدم - مدير شبكهي تهران - هم اصل اساسي در موفقيت رسانه را علاوه بر راستي و راست گفتاري جاذبه دانست و گفت: نبايد از ظاهر صادقانه سوء استفاده كرد؛ بايد با اميدواري به انسان خبررساني كرده و در رسانهها كار كنيم كه نتيجه انسانيتر و اميدوارنهتري بگيريم.
او با بيان اين كه در رسانهي ملي سه اصل ميل، نياز و مصلحت مخاطب از اصول برنامهسازي است، تاكيد كرد: بيان نكردن خبري و موضوعي بنا به مصلحت اجتماعي نبود صداقت نيست.
به گفتهي او بايد مجموعهي رسانهي ملي را به سمت چندصدايي بودن با بيان ديدگاههاي مختلف در حوزههاي متفاوت ببريم كه البته اين يك تدبير ملي است.
مدير شبكهي تهران تصريح كرد: در جذب مخاطب اشاره به جزئيات تا حدي لازم است اما بيش از آن حاشيهسازي ميشود و جز بد رفتاريهاي برنامهساز به حساب ميآيد.
وي به پخش زندهي برنامههاي تلويزيوني اشاره و اظهار كرد: يكي از صداقتهاي ما در رسانههاي امروز پخش زندهي برنامهها بدون حتي لحظهاي تاخير است.
او گفت: صداقت رسانهها در اميدواري جامعه و جوانان و روبه جلو بردن آنها ميتواند نقش مهمي داشته باشد.
به گزارش ايسنا در پايان اين همايش با حضور يونس شكرخواه، علياكبر فرهنگي، رجبيمقدم و اميررضا خادم از پدر و همسر زندهياد مرتضي پروازي مقدم كه از او با عنوان راوي صديق عرصهي خبر ياد شد تقدير به عمل آمد.
انتهاي پيام
جمعه 14 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 221]