واضح آرشیو وب فارسی:فارس: برگهايبرنده و واكنش سهمگين ايران به حمله احتمالي آمريكا-اسرائيل برگبرنده و پيشبيني نشده ايران، ثبات و امنيت اسرائيل را نابود ميكند(7)
خبرگزاري فارس: كارشناسان مصري معتقدند ايران با توان هجومي پيشرفتهاي كه در اختيار دارد، قادر است قلب رژيمصهيونيستي را نشانه برود و علاوه بر اين با برگ برنده و غيرقابل پيشبيني خود امنيت اسرائيل را بر هم بزند.
به گزارش فارس، به نقل از روزنامه قطري الرايه، كارشناسان، نظاميان و حقوقدانهاي مصري معتقدند، تهديدات اسرائيل عليه ايران، تنها به هدف قدرتنمايي و قلدرمآبي است و در حقيقت اين امر آشكار كننده ميزان هراس اسرائيل از قدرت ايران است.
الرايه افزود: تشديد تهديدات اسرائيل عليه ايران از سوي ديگر بيان كننده ترس و نگراني اسرائيل از به قدرت رسيدن حزب دموكرات در آمريكا است.
اين كارشناسان با اشاره به واكنش ايران، تاكيد كردند، عكسالعمل ايران شديد خواهد بود و ممكن است سطح جنگ را به سطوح ديگري بكشاند چون ايران توانمنديهاي هجومي پيشرفتهاي در اختيار دارد و علاوه بر اين در عراق، فلسطين و لبنان متحداني دارد و جز اين نبايد از منافع آمريكا در منطقه كه در تيررس ايران هستند غافل شد.
اين كارشناسان معتقدند در صورت حمله آمريكا به ايران، منطقه در آتش جنگ خواهد سوخت و باعث ميشود يهوديان اسرائيل راه كوچ را در پيش بگيرند.
"مرسيالشيخ" مدير مركز مطالعات حقوقي و سياسي "عدالت" و يكي از كارشناسان سياسي مصر، با اشاره به رزمايشهاي اخير اسرائيل، كه گفته ميشد هدف آن تدارك حمله به ايران بوده است گفت:اين رزمايشها نمايش سياسي است و در حقيقت اقدامي آزمايشي است كه اسرائيل به هدف ايجاد نگراني در ايران به آن دست ميزند.
مرسي الشيخ افزود: فكر نميكنم اسرائيل اكنون آماده جنگ باشد به ويژه در چنين زماني كه ميان دشمنان خود محاصره است. همچنانكه اين روزها در پي صلح با فلسطين و سوريه است. پس چگونه در زماني كه جديدترين آمارها امضاي توافقنامه صلح را با ايران تاييد ميكند ميتوانند دست به حمله بزنند.
مدير مركز مطالعات حقوقي و سياسي "عدالت" تاكيد كرد: جديدترين آمارها نشان دهنده اقبال به امضاي توافقنامه صلح با ايران است و نتايج آن اسرائيل را از حمله نظامي به ايران برحذر ميدارد چون اين اعتقاد وجود دارد كه برگ پيشبيني نشده ايران ثبات و امنيت اسرائيل را تهديد ميكند.
مرسي الشيخ افزود: اگر هم به هر صورت درگيري به وجود آيد اين اسرائيل است كه بازنده بازي خواهد بود، چون حتي اگر آمريكا نيز از آن پشتيباني كند، اين اسرائيل است كه [براي رسيدن به اهداف خود] به آرامش و ثبات نياز مبرم دارد.
مرسي الشيخ معتقد است: اگر به تاسيسات هستهاي ايران حمله بشود، پيامدهاي آن براي منطقه و اسرائيل خواهد بود چون ساكنان يهودي، اسرائيل را ترك و هجرت را آغاز ميكنند و در اين صورت «سرزمين موعود» به گلولهاي آتشين تبديل ميشود.
اين كارشناس مصري گفت: تهديدات اسرائيل عليه ايران بيشتر براي فشار به تهران است تا سران آن در موضوع غنيسازي اورانيوم بازنگري كنند ولي ايران هرگز تن به اين كار نميدهد همچنانكه ايران در عرصههاي نظامي و اقتصادي پيشرفت روز افزون ميكند و اين امر به نوبه خود تهديدي براي اسرائيل است.
از سوي ديگر دكتر "محمد السعير عبدالمومن"، كارشناس مسائل ايران ميگويد، انگيزه اسرائيل از تهديدهاي اخير آشكار است. اسرائيل از تمام شدن دوره رياست جمهوري «جرج بوش» رئيس جمهوري جمهوري خواه آمريكا ميهراسد و نگران است كه قدرت در دست دموكراتها بيفتد، چون "باراك اوباما" (نامزد دموكرات انتخابات چند ماه آينده رياست جمهوري آمريكا) با ديپلماسي بيشتري با برنامه هستهاي ايران برخورد خواهد كرد.
بنابراين طبيعي است كه اسرائيل تلاش كند بحران را دامن بزند و آن را تشديد كند تا دموكراتها نيز در اين دام قرار بگيرند و به همان شدت و حدّت جمهوريخواهان با اين مسئله رفتار كنند.
دكتر عبد المومن معتقد است تهديدهاي اسرائيل از سطح رسانهاي خود فراتر نميرود چون اقدام نظامي حساب و كتاب دقيق و هزينهاي هنگفت نياز دارد. شايد اسرائيل به كمك واشنگتن تكيه كند، ولي آمريكا نيز اكنون آمادگي ورود مستقيم به چنين جنگي را ندارد زيرا علاوه بر اينكه نيروهايش در منطقه در تيررس آتش ايران بويژه موشكهاي دور بردش هستند، منافع آمريكا در منطقه به خطر ميافتد.
عبد المومن كارشناس مصري افزود: واكنش ايران نيز تند و شديد است چون هيچ ضمانتي براي اسرائيل وجود ندارد كه هزينه هنگفتي پرداخت نكند و در كنار آن ايران منافع آمريكايي را در منطقه و جهان عرب برميگزيند و هدفگيري ميكند.
اين كارشناس مصري با اشاره به آينده منطقه و جهان عرب پس از آغاز حمله به ايران گفت: تقريبا تمام كشورهاي عربي، جنگ عليه ايران را رد ميكنند و راهكار نظامي براي موضوع هستهاي ايران قبول نميكنند، در مقابل مايلند اين بحران با گفتوگو و مذاكره ديپلماتيك حل بشود. در عين حال جهان عرب خواهان عاري سازي منطقه از سلاح كشتار جمعي، از جمله سلاح كشتار جمعي اسرائيل است و هرگز در هيچ اقدام نظامي عليه ايران مشاركت نخواهد كرد چون ميداند براي ايران هدفي بسيار سهل الوصول خواهند بود.
عبد المومن افزود: معتقدم براي اين كه اسرائيل از تهديدهاي خود دست بردارد زير فشار شديدي قرار دارد.
وي با اشاره به سخنان محمد البرادعي دبير كل آژانس بين المللي انرژي هستهاي كه بيان كرده بود در صورت حمله به ايران استعفا ميكند گفت: البرادعي از همه كشورهاي منطقه [جز رژيمصهيونيستي] ديدن كرده است و گزارشهايي كامل از وضعيت نظامي و تاسيسات هستهاي كشورهاي منطقه دارد و كاملا آگاه است كه بسياري از كشورهاي جهان به ويژه قدرت هاي بزرگ، منافعي بسيار در منطقه دارند. ولي موضوع هستهاي ايران آنچنان كه اسرائيل و آمريكا جلوه ميدهد نيست.
همچنين محمد العدوي استاد علوم سياسي دانشگاه "اسيوط" مصر، تهديدهاي اسرائيل را نوعي مانور سياسي ميداند و تاكيد ميكند واكنش ايران بسيار شديد خواهد بود چون تهران موشكهاي دور برد بسياري در اختيار دارد و ميتواند قلب اسرائيل را به وسيله متحدان خود در عراق لبنان و فلسطين نشانه برود.
وي معتقد است اسرائيل با مانورهاي خود قصد دارد ملت و افكار عمومي خود را به ويژه در سايه اوضاع بد داخلي و اتهامات وارده به اولمرت مبني بر فساد اقتصادي، منحرف و سپس آرام كند. حقيقت آن است كه اوضاع متشنج داخلي اسرائيل، به تلآويو اجازه نميدهد كه به ايران حمله كند.
العدودي تاكيد كرد: تهديدهاي اسرائيل نوعي تبادل ايفاي نقش است تا بدين صورت تهران زير فشار قرار بگيرد و به بسته پيشنهادي كشورهاي 1+5 پاسخ مثبت بدهد. همانطور كه محمد البرادعي گفت، اگر به ايران حمله شود، منطقه به گلوهاي آتشين تبديل خواهد شد.
الرايه افزود: دكتر سمير غطاس كارشناس مسائل اسرائيل تاكيد ميكند " اسرائيل آمادگي داخلي خود را براي رويارويي با آنچه دستيابي ايران به سلاح هستهاي بيان ميكند، مخفي نميكند ولي مهم اين است كه بايد ميان آمادگي سياسي و آمادگي نظامي تفاوت قائل شد."
وي با اشاره به اينكه اگر اسرائيل به سوريه حمله كند، واكنش سوريه بسيار محدود خواهد بود تاكيد كرد: اين امر در خصوص ايران كاملا متفاوت است چون اگر اسرائيل مجبور شود به تنهايي به ايران حمله كند، بيشك هدف واكنش و هجوم شديد ايران قرار خواهد گرفت كه تاون آن بسيار سنگين خواهد بود.
دكتر سمير غطاس تاكيد كرد: اگر اسرائيل به ايران حمله كند در آن صورت ايران چارهاي نخواهد داشت كه مستقيما و از چند طريق پاسخ آن را بدهد. زيرا ايران با ذخاير موشكي خود اين امكان را دارد كه قلب اسرائيل را نشانهگيري كند زيرا برد موشكهاي تهران اين امكان را فراهم ميكند.
اين كارشناس مصري تصريح كرد: علاوه بر اين ايران ميتواند موشكهاي بيولوژيكي نيز به كار ببرد و در كنار آن از متحدان خود مثل حزب الله لبنان، حماس و جهاد اسلامي در فلسطين استفاده كند.
غطاس تصريح ميكند: ايران حقيقتا قادر است پاسخي دردناك به اسرائيل بدهد و دامنه جنگ را به عرصههاي ديگر بكشاند.
در همين زمينه خبرگزاري "يونايتد پرس" نيز گزارش داد، ارزيابيهاي اسرائيل نشان ميدهد در صورت جنگ عليه ايران، اسرائيل هدف 5 هزار و 300 موشك دور برد و كوتاهبرد قرار ميگيرد.
اين گزارش ميافزايد: در صورت درگيري، اسرائيل دستكم هدف 300 موشك دور برد از نوع "شهاب" يا "اسكاد" قرار خواهد گرفت.
انتهاي پيام/.
جمعه 14 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 347]