واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: لاريجاني: هيچ وقت از مذاكره دور نبودهايم
سياستخارجي- همشهري آنلاين:
رئيس مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه ما هيچ وقت از مذاكره درباره فعاليت هستهاي ايران دور نبودهايم، گفت: اين طرفهاي ايران در مذاكرات هسته اي هستند كه چندين بار به قولهاي خود عمل نكردند.
به گزارش واحد مركزي خبر، لاريجاني در مراسم نخستين سالگرد تاسيس شبكه خبري انگليسي زبان پرس تي وي با بيان اينكه ايرانيان از ستيزهجويي بيزارند، به تاريخ رفتار آمريكاييها با ايرانيها اشاره و تصريح كرد: آمريكاييها پيش از پيروزي انقلاب اسلامي با دولت مصدق مبارزه و آن را سرنگون كردند.
وي افزود: آمريكاييها همچنين مستشاران خود را در ايران پراكنده كردند و بر همه قدرات ايران در دوران پهلوي سلطه پيدا كردند به طوري كه تصميمات دولتمردان ايران با نظر سفيران آمريكا و انگليس گرفته ميشد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي ادامه داد، كتابها و خاطرات گوناگون، فجايعي از وضع حقوق بشر در دوران شاه نشان ميدهد و در اين ميان امريكا هرگز از اين و ضع حقوق بشر در آن دوران سخن نمي گفت و از سوي ديگر امريكا قرارداد مفصلي را با ايران براي غني سازي شش ميليارد دلاري امضا كرد و همچنين آلمان و فرانسه هم چنين قراردادهايي را با شاه امضا كردند و در آن زمان مشكلي در زمينه دستيابي به فن آوري هسته اي و جود نداشت .
لاريجاني گفت: اشتباه بزرگ آمريكاييها آن بود كه فكر مي كردند از طريق شاه مي توانند بر مردم ايران تسلط پيدا كنند در حالي كه جريان روشنفكري ديني به رهبري امام خميني (ره) در حالي كه آنها خبر نداشتند بارور شد.
وي تصريح كرد: امريكاييها با محاسبات غلط و ناشيانه از فرهنگ ايران و با بي احترامي به تمدن ايران تصور ميكردند، ميتوانند ايرانيها را اجير كنند و در همان زمان قانون كاپيتولاسيون را مطرح كردند كه به قراردادي كه اكنون در پي اجراي ان در عراق هستند،مشابه است.
لاريجاني با بيان اينكه همين گام غلط موجب شد مردم ايران دست امريكاييها را از ايران قطع كنند ، افزود : محاسبه غلط بعدي امريكاييها در نزديكي انقلاب و زماني بود كه امريكا با اوردن ژنرال هايزر درصدد كودتا در ايران بود كه امام با تيزهوشي مردم را به خيابانها آورد و آن توطئه هم عقيم شد .
رئيس مجلس شوراي اسلامي همچنين با اشاره به اظهارات البرايت وزير امور خارجه اسبق امريكا مبني براينكه امريكا درباره ايران دو اشتباه كرده است كه يكي از آنها كودتاه عليه مصدق و ديگري شورانيدن صدام عليه ايران بوده است ، گفت : آنها با حمايت از صدام تصور مي كردند مي توانند انقلاب اسلامي را خفه كنند اما مردم ايران شجاعانه مقاومت كردند .
وي خاطرنشان كرد : در جريان آن جنگ آنها خود سلاح هاي شيميايي به صدام دادند و اكنون مي گويند نگران سلاح هاي كشتار جمعي در منطقه هستيم .
لاريجاني گفت : آلماني ها و انگليسي ها هم در آن زمان اجماع كرده بودند كه مقاومت ايران را بشكنند و حتي فرانسوي ها هواپيماهاي سوپر اتاندارد خود را به عراق اجاره دادند اما در مقابل همه اينها ايران ايستاد و از سرزمين و آرمانش دفاع كرد .
رئيس مجلس شوراي اسلامي به يكي از جنايات ديگر امريكا يعني هدف قرار دادن هواپيماي مسافري ايران بر فراز خليج فارس نيز اشاره كرد و گفت : پس از اين جريان گفتند اشتباه شد اما به فرمانده ناو امريكايي جايزه هم دادند يعني آنقدر عقل نداشتند كه از ملت ايران عذرخواهي كنند .
لاريجاني گفت : دروغ جديد امريكاييها پس از آن بود كه گفتند صدام سلاح هسته اي دارد و با تئوري اقدام پيش دستانه آن را بهانه جنگ جديدي كردند .
وي افزود : البته صدام سلاح شيميايي داشت اما سلاح هاي هسته اي وي را قبلا خود آنها نابوده كرده بودند .
رئيس مجلس شوراي اسلامي بارديگر با بيان اينكه تئوري اقدام پيش دستانه يك توحش مدرن است كه با نيت خواني به كشوري حمله كنند ، گفت : در هيچ نظام حقوق بين الملل چنين فجايعي وجود ندارد كه با تصور خطر امنيت به كشوري حمله كنند .
رئيس مجلس شوراي اسلامي سپس به كارنامه امريكا و همدستانش در افغانستان وعراق پرداخت و گفت: اگر آنها براي مبارزه با تروريسم به افغانستان رفته اند چرا اكنون به تگو با طالبان پرداخته اند .
وي افزود : براي ناتو اينك افتضاح است كه با طالبان مذاكره كند و از آنها استمداد بجويد .
لاريجاني ادامه داد ، جاي تاسف دارد كه انگليس اكنون با طالبان همكاري مي كند و در حالي كه ابتدا ادعاي مبارزه با مواد مخدر داشتند اكنون كشت مواد مخدر در افغانستان شش برابر شده است .
رئيس مجلس شوراي اسلامي همچنين يادآوري كرد : آنها در عراق هم گفتند برج دموكراسي برپا مي كنند تا بر كشورهاي همسايه سوريه و ايران سايه بيافكند و حاصل آن زندان ابوغريب بود و اينكه بيش از 700 هزار عراقي را بكشند و زخمي كنند و در همين حال همچنان از كشورهاي همسايه كه دوست خود آنها در منطقه هستند تروريست به عراق مي آيد .
وي گفت : در ابتداي اشغال عراق نظر سنجي هاي آنها نشان مي داد 50 درصد مردم امريكا براي آزادي و دموكراسي آمده است و اكنون همان نظر سنجي ها نشان مي دهد فقط 3 درصد مردم عراق چنين عقيده اي دارند .
لاريجاني همچنين با اشاره به اقدامات مشابه امريكاييها در لبنان و فلسطين گفت : امريكا تبديل به يك دولت دردسرساز در منطقه شده است .
وي اضافه كرد : اقدامات امريكاييها موجب شده است در همه منطقه نفرت عمومي درباره آنها به وجود آيد .
لاريجاني بارديگر گفت : درباره مساله هسته اي ايران هم وضع اينگونه بوده است .
وي خاطرنشان كرد ، پس از انقلاب امريكاييها و همينطور آلمان و فرانسه قرارداد هاي هسته اي را با ايران لغو كردند و اين موجب شد ايرانيها روي پاي خود بايستند و خود اين فناوري را بدست آورند وكشور عاقل بايد همين كار را مي كرد .
رئيس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به حضور وزيران خارجه اروپا در ايران و پس از آن تعليق دو ساله از سوي كشورمان و عمل نكردن اروپاييها در مقابل به وعده ها در اين زمينه در مراحل متعدد گفت: شما موجب شديد كه ما دوباره غني سازي را شروع كنيم و براي ما روشن بود كه آنها نمي خواهند ايران دانش صلح آميز هسته اي داشته باشد .
لاريجاني گفت: در زمستان 84 در جلسه اي كه در برلين با حضور وزيران خارجه اروپايي برگزار شد نماينده انگليس با صراحت گفت كه ما نمي خواهيم شما دسترسي به " نو " ها داشته باشيد حتي دانش هسته اي .
وي گفت : اروپاييها نخستين بسته پيشنهادي را در سال 85 ارائه دادند و در حالي كه مذاكرات قرار بود با سولانا ادامه يابد جنگ 33 روزه شروع شد كه فكر مي كردند در جريان ان كار حزب الله را تمام مي كنند و در همان اوضاع قطعنامه اي عليه ايران صادر كردند .
رئيس مجلس شوراي اسلامي همچنين بارديگر با بيان اينكه پس از همه اين جريانات اكنون مي گويند ايران به مذاكره بپردازد ، به طي شدن روند مداليته با آژانس بين المللي انرژي هسته اي و رفع پنج يا شش ابهامي كه در آژانس مطرح شده بود ، اشاره كرد و گفت : جالب است كه در بهمن يا اسفند پارسال آژانس اعلام كرد ايران همكاري سخاوتمندانه اي داشته و مسائل حل شده است و آنها همچنان قطعنامه ضد ايراني ديگري صادر كردند .
لاريجاني با اشاره به وقايعي چون جنايات قبل از انقلاب امريكا و حمايت غرب از عراق و هدف قراردادن هواپيماي مسافري ايران و نيز وقايع مربوط به تحولات هسته اي گفت: چه عواملي بيش از اين مي تواند بي اعتمادي به غرب وجود آورد .
رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت : فكر مي كنم جمهوريخواهان از اين اوضاع ضربه بزرگي خوردند نتيجه ان در كنگره امريكا ديده شد و از سوي ديگر حيثيت امريكا در منطقه از بين رفت .
لاريجاني به نقل از يكي از صاحبنظران امريكايي گفت : امريكا اكنون بايد به بازسازي شخصيتي در منطقه بپردازد .
وي ادامه داد،چند وقت پيش وزير دفاع امريكا گفته است مشكل ما اين است كه ايران توازن را بر هم زده است .
رئيس مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه معلوم مي شود مشكل آنها با ايران چيز ديگري است ، افزود : غرب بايد در چارچوب و اسلوب جديدي به منطقه بنگرد و اين حتما راهكار دارد و آن اين است كه روش هايي مانند چماق و هويج را كه روشي كهنه شده است به كنار بگذارند و درك درست تري از منطقه داشته باشند .
لاريجاني همچنين درباره شبكه پرس تي وي ابراز اميدواري كرد اين شبكه جديد در سازمان صدا وسيما بهتر بتواند حقايق را به ملت هاي دنيا منتقل كند و مسئولان آن بتوانند به منظور جذاب تر شدن اين شبكه گام بردارند و ما شاهد نوآوري در اين شبكه باشيم.
تاريخ درج: 13 تير 1387 ساعت 22:20 تاريخ تاييد: 13 تير 1387 ساعت 22:53 تاريخ به روز رساني: 13 تير 1387 ساعت 23:00
پنجشنبه 13 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 149]