واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: اميدواري هند به امضاء قرارداد انتقال گاز ايران ( فرانس پرس/تكميلي)
تهران / واحد مركزي خبر / سياسي 87/04/13
خبرگزاري فرانسه در گزارشي از مادريد به قلم دن هولم بارنتسون نوشت ...
موريل دئورا وزير نفت هند امروز پنج شنبه گفت كشورش اميدوار است تا ماه اينده قرارداد احداث خط لوله انتقال گاز ايران به هند امضاء شود .
وي افزود درباره اين پروژه هفت ميليارد و پانصد ميليون دلاري كه گاز ايران را به هند و پاكستان منتقل خواهد كرد در حاشيه نشست كنگره نفت جهان در مادريد پايتخت اسپانيا بحث و گفتگو شد .
دئورا در پاسخ به پرسشي درباره پروژه احداث خط لوله انتقال گاز ايران به هند و پاكستان افزود ما ديروز در اين باره گفتگو كرديم . اين گفتگوها اكنون بايد پايان يابد.
وي با بيان اينكه مسئله باقيمانده درحال حاضر نقطه تحويل گاز است تصريح كرد دو گزينه در اين زمينه وجود دارد ... يك گزينه مرز هند و پاكستان و گزينه ديگر مرز پاكستان و ايران است .
دئورا گفت درباره اين مسائل در سطحي بسيار بالا بحث شده است و ما اميدواريم تا ماه اينده موافقت كلي در اين زمينه حاصل شود .
وي در پاسخ به پرسشي درباره زمان امضاء اين موافقتنامه ابراز اميدواري كرد موافقتنامه در اين باره تا ماه اينده امضاء شود .
مذاكرات درباره احداث خط لوله دو هزار و ششصد كيلومتري انتقال گاز ايران به هند و پاكستان سال هزار و نهصد و نود و چهار اغاز شد اما تنش هاي بين هند و پاكستان و همچنين اختلاف ها برسر قيمت گاز و بهاي ترانزيت باعث شد تا اين مذاكرات با بن بست روبرو شود.
هند و پاكستان ماه گذشته اعلام كردند دو طرف اختلاف هاي بازرگاني موجود بر سر راه اين موافقتنامه را حل و فصل كرده اند.
هند تحت فشار شديد امريكا قرار دارد تا از هرگونه روابط تجاري با ايران خودداري كند .
اما هند كه بيش از هفتاد درصد از انرژي مورد نياز خود را ازطريق واردات تامين مي كند به دنبال تامين كنندگان جديد نفت و گاز و در عين حال تقويت توليد داخلي است .
هند اوايل امسال پس از انكه سخنگوي وزارت امور خارجه امريكا گفت واشنگتن از دهلي نو مي خواهد تهران را برسر برنامه هسته اي ان تحت فشار قرار دهد از امريكا خواست در معاملات دهلي نو و تهران مداخله نكند.
هند اعلام كرده است ايران حق برخورداري از انرژي هسته اي را براي اهداف صلح اميز دارد اما درعين حال از تهران خواسته است با اژانس بين المللي انرژي اتمي همكاري كند.
هند در سال دو هزار و پنج نيز قرارداد ديگري را با ايران امضاء كرد كه براساس ان قرار شد ايران به مدت بيست و پنج سال ، سالانه پنج ميليون تن گاز به هند صادر كند.
دئورا همچنين اين مسئله را كه افزايش تقاضا در هند و چين باعث افزايش بهاي نفت شده است رد كرد و گفت ريشه اين مسئله نبايد در هند و چين جستجو شود زيرا هند و چين بخش كوچكي از انرژي را مصرف مي كنند و مقصر دانستن انها عادلانه نيست.
در نشست قدرت هاي نفتي و كشورهاي مصرف كننده نفت ، شركت كنندگان نتوانستند به توافقي يكپارچه درمورد چگونگي مقابله با افزايش روزافزون نفت به توافق برسند.
..........................................
10101/01013/161/104
پنجشنبه 13 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]