واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: تاكيد فرستاده سازمان ملل بر اهميت پايان دادن به شورش ها در افغانستان
تهران / واحد مركزي خبر / سياسي 87/04/13
اسوشيتدپرس در گزارشي از اسلام اباد نوشت ...
فرستاده سازمان ملل متحد به افغانستان امروز پنج شنبه گفت پايان دادن به شورش ها در افغانستان نه تنها از طريق ابزارهاي نظامي بلكه ازطريق تقويت دولت و پيشرفت اقتصادي نيز امكانپذير است.
امارها نشان مي دهد ماه ژوئن مرگبارترين ماه براي نيروهاي خارجي مستقر در افغانستان از زمان سرنگوني رژيم طالبان در اين كشور تاكنون بوده است بطوريكه چهل و دو سرباز خارجي در اين ماه در افغانستان كشته شده اند.
كاي ايد فرستاده سازمان ملل متحد در مصاحبه با خبرنگاران در پايتخت پاسكتان با اشاره به اشاره به تابستان يعني فصلي كه بدون شك درگيري ها افزايش مي يابد گفت ما شاهد يك فصل جنگ بوده ايم و اين نشان مي دهد اوضاع امنيتي در اين كشور تا چه حد دشوار است .
وزارت دفاع امريكا پنتاگون هفته گذشته اعلام كرد گروه طالبان درحال سازماندهي مجدد و تجهيز خود است و احتمالا اهنگ حملات در افغانستان افزايش خواهد يافت .
ايد تصريح كرد نمي خواهم بگويم اوضاع امنيتي در افغانستان دشوار نيست اما سر و سامان دادن به اوضاع در اين كشور نيز امكانپذير است .
وي تاكيد كرد ما هميشه گفته ايم كه به راه حل نظامي اعتقادي نداريم و بيشتر به دنبال راه حل مسالمت اميز هستيم.
پنتاگون هفته گذشته اعلام كرد بزرگترين چالشي كه افغانستان با ان روبرو است پناه گرفتن شورشيان در پاكستان و حمله به افغانستان از مرز دو كشور است .
حامد كرزاي رئيس جمهور افغانستان پانزدهم ژوئن گفت ممكن است براي مقابله با شبه نظاميان طالبان نيروهايي را به پاكستان اعزام كند .
ايد گفت شورش ، قاچاق مواد مخدر و اوارگان مشكلاتي است كه بين اين دو كشور همسايه (پاكستان و افغانستان ) وجود دارد .
افغانستان روز سه شنبه از عمليات نيروهاي پاكستاني عليه شبه نظاميان اسلامگرا در منطقه اي قبيله اي در نزديكي مرز مشترك دو كشور استقبال كرد اما درعين حال از اسلام اباد خواست تلاش هاي خود را در اين زمينه گسترش دهد.
همايون حميد زاده سخنگوي حامد كرزاي رئيس جمهور افغانستان در مصاحبه با خبرنگاران در كابل گفت دولت افغانستان از عمليات نظامي نيروهاي پاكستاني در مرز مشترك بين دو كشور استقبال مي كند اما اين عمليات كافي نيست و بايد با جديت و گستردگي بيشتري دنبال شود.
وي بار ديگر اتهامات دولت افغانستان را درخصوص عبور شبه نظاميان از مرز پاكستان براي حمله عليه نيروهاي افغان و بين المللي مطرح كرد .
حميد زاده پيشتر نيز گفته بود پاكستان بايد از عبور شبه نظاميان از مرز اين كشور كه هدف انها حمله به اهدافي در افغانستان است جلوگيري كند ، چرا كه در غير اينصورت دولت افغانستان وارد عمل خواهد شد.
پاكستان اعلام كرده است نيروهاي اين كشور با شبه نظاميان تنها در خاك پاكستان مقابله خواهند كرد .
حميد زاده تصريح كرد اظهارات كرزاي اين حقيقت را روشن مي كند كه تروريسم در افغانستان ريشه هاي خارجي دارد و گروه هاي تروريستي از خاك پاكستان براي حمله عليه تاسيسات نظامي و غير نظامي افغانستان استفاده مي كنند .
وي افزود ما از پاكستان مي خواهيم به گروه هاي تروريستي اجازه ندهد از خاك اين كشور عليه افغانستان استفاده شود ، در غير اينصورت افغانستان مجبور خواهد بود براي دفاع از اين كشور و مردم ان وارد عمل شود.
كوتاهي پاكستان در سركوب شبه نظامياني كه در مناطق قبيله اي فعاليت دارند ، باعث نااميدي روزافزون دولت افغانستان و برخي متحدان غربي ان شده است .
دولت جديد پاكستان اقدام نظامي در مناطق مرزي اين كشور را بطور گسترده متوقف كرده و در عوض در تلاش براي امضاء موافقتنامه صلح با گروه هاي شبه نظامي است تا از اين طريق خشونت ها در اين كشور را ظرف هجده ماه گذشته صدها كشته درپي داشته است پايان دهد .
اما مقامات افغان و ژنرال هاي امريكايي مي گويند اين اتش بس موجود در مرز پاكستان باعث خواهد شد تا شبه نظاميان حملات خود را عليه افغانستان تشديد كنند .
حميد زاده تصريح كرد همه اسناد و مدارك نشان مي دهد مداخله هايي در افغانستان صورت مي گيرد و اين كشور با چالش هايي جدي روبرو است زيرا كشورهاي خارجي و دستگاه هاي اطلاعاتي انها از گروه هاي تروريستي حمايت مي كنند.
دولت افغانستان مي گويد رهبران گروه طالبان و حاميان انها در شبكه القاعده پس از حمله نيروهاي امريكايي و افغان و سرنگوني رژيم طالبان در اواخر سال دو هزار و يك ، به پاكستان فرار كردند.
..........................................
10101/01013/161/104
پنجشنبه 13 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 221]