واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: منوچهر متكي وزيرخارجه ايران در نيويورك خبر دادتحولات جديدي در حال وقوع است
پرواز مستقيم ايران – آمريكا و گشايش دفتر حفاظت منافع دو كشور قابل بررسي استمقاله دكتر ولايتي در سه روزنامه اروپايي درخصوص ديدگاه مقام معظم رهبري در عرصه بينالمللي و سياست خارجيمتكي: از ارتباطات مردمي بين ايران و آمريكا در قالب ديدار گردشگران و همكاري دانشگاهي استقبال ميكنيم.
منوچهر متكي در نيويورك:
تحولات جديدي در حال وقوع است
پروازهاي مستقيم و گشايش دفتر حفاظت منافع ايران و آمريكا قابل بررسي است
پروازهاي مستقيم بين ايران و آمريكا و موضوع دفتر حفاظت منافع دو كشور قابل بررسي است.
به گزارش خبرگزاريها منوچهر متكي، وزير امور خارجه كشورمان كه به منظور شركت در اجلاس اكوسوك در نيويورك به سر ميبرد در يك گفتوگو با شبكه ان.بي.سي در خصوص دفتر حفاظت منافع آمريكا در تهران گفت: ما چنين درخواستي دريافت نكردهايم، اما موضوع پروازهاي مستقيم بين ايران و آمريكا كه سال گذشته از سوي ايران مطرح شد و دفتر حفاظت منافع دو كشور قابل بررسي است.
وي افزود: ما از ارتباطات مردمي بين دو كشور در قالب ديدارهاي گردشگران و همكاريهاي علمي دانشگاهي بين دانشگاههاي دو كشور استقبال ميكنيم. اين سفرها ميتواند تصوير واقعبينانهتري را از ايران به افكار عمومي آمريكا ارائه كند.
وزير امور خارجه كشورمان در پاسخ به سوالي درباره حمايت ايران از شبه نظاميان عراقي گفت: آمريكا اولين تشكيلدهنده گروههاي شبه نظامي در عراق است و الان هم از گروههاي غير قانوني ميليشا حمايت ميكند.
وي تصريح كرد: در طول شش سال گذشته ايران سازندهترين و صميمانهترين روابط را با دولت عراق و روند نهادسازي اين كشور داشته است.
متكي در خصوص جنگ رواني آمريكا مبني بر حمله به ايران اظهار كرد: آمريكا طي دو سال گذشته بارها اين موضوع را مطرح كرده است. گستردگي اخير اين جنگ رواني انگيزه داخلي دارد.
وي افزود: بايد ديد چه تحولاتي در داخل آمريكا وجود دارد كه نيازش تشديد اين جنگ رواني است.
وزير امور خارجه كشورمان درباره انتخابات رياستجمهوري آمريكا گفت: هر كس در آمريكا روي كار بيايد ناگزير است به خواست افكار عمومي آمريكا كه طي دو سال گذشته به روشني خود را نشان داده توجه جدي داشته باشد.
متكي همچنين در نشست خبري در نمايندگي ايران در سازمان ملل در پاسخ به اين پرسش كه آيا حالتي پيش ميآيد كه ايران با توقف غنيسازي موافقت كند، گفت يك روند جديدي از تحولات در حال وقوع است و شروع اين روند جديد با بسته اي است كه جمهوري اسلامي ارائه داده بدون اينكه ما به ازايي را درخواست كند.
وي افزود: در اين بسته موضوعات مهمي را براي به بحث گذاشتن مطرح و اعلام آمادگي شده است و متقابلا كشورهاي 1+5 بسته خود را داده است.
وي گفت: علاوه بر محتواي اين دو بسته، گفتوگوهايي در سفر هيات نمايندگي 1+5 به تهران صورت گرفته است و طرفين بررسي ميكنند آيا ميتوانند مداليته جديدي براي مفاهيم دو بسته طراحي كنند.
مثلا تعيين و مشخص كردن مشتركات در دوبسته و گفتوگوهايي را در اين باره آغاز كنند. بنابر اين اجازه دهيد ما نسبت به اين روند جديد با نگاهي جامع برخورد كنيم.
وزير خارجه افزود: در تهران مصاحبهاي داشتم و پرسيدند در توكيو، گروه هشت چنين تصميمي گرفته است. من گفتم به 1+5 يك توصيه ميكنم از گام جديدي كه برداشتهاند، حمايت كنند.
وي گفت: آقاي سولانا خواست بسته 1+5 را بررسي كنيم، پيشنهادات را تدوين كنيم و با توجه به نظراتي كه آنها نسبت به بسته پيشنهادي ما دادهاند، ما هم نظراتمان را به آنها منتقل كنيم و ببينيم آيا ميتوانيم يك فرمول جديد كاري تعريف كنيم.
متكي در پاسخ به اينكه «شما گفتيد احتمال حمله آمريكا و اسرائيل را نميدهيد، اما در صورت چنين حملهاي پاسخ ايران چگونه خواهد بود»، گفت: ايران كشوري است كه در تاريخ 7 هزار ساله خود هيچ پيشينه اي از كشتار انساني، توليد سلاحهاي كشتار جمعي و سابقه اي از تجاوز به كشور ديگري ندارد و آغازگر هيچ جنگي نبوده است و طي ساليان طولاني گذشته همه گزارشهاي بازرسي آژانس و اظهارات مدير كل آژانس تاييد اين است كه انحرافي در برنامه ايران ديده نشده است.وقتي چنين كشوري ميگويد كه به دنبال سلاح هستهاي نيستم، خوب است كه به اين گفته اعتماد كنيم.
وي اظهار كرد: ما معتقديم دوران سلاحهاي هستهاي به سر رسيده است. اگر سلاح هستهاي ميتوانست به حل مشكلي كمك كند بايد از فروپاشي شوروي جلوگيري ميكرد،، اسرائيل را در جنگ لبنان پيروز ميكرد و بايد بتواند آمريكا را در عراق پيروز كند.
متكي گفت: ما نيازي به سلاح هستهاي نداريم. ما موقعي كه توسط صدام با كمك آمريكا و شركتهاي اروپايي مورد تجاوز سلاحهاي شيميايي قرار گرفتيم، از سلاح شيميايي استفاده نكرديم.
وزير امور خارجه افزود: بنابر اين بحث سلاح هستهاي در ايران وجود ندارد. آمريكاييها اگر از حرف ما قانع نمي شوند ميتوانند به گزارش اطلاعات امنيتي خودشان كه بخشي از واقعيت را نوشته توجه كنند.
وي گفت: ما در ايران از نظام، انقلاب و استقلال خود دفاع خواهيم كرد.
متكي تصريح كرد: ما به عنوان سياسيون و مسوولان ديپلماسي كشور طرقي را كه براي دفاع از كشورمان تعريف كرديم، روشن است. اين دفاع، دفاع در برابر تهاجمات سياسي است، ولي اگر تهاجمات جنبه نظامي پيدا كند، آن وقت حق سخن گفتن و اظهارنظر در كشور ما با كسان ديگري ميشود، آنهايي كه مسووليت دفاع را بر عهده خواهند داشت.
وزير امور خارجه گفت: از اين رو ما سعي ميكنيم كه سياسيون را در دنيا متوجه كنيم، ادبيات ما روشن است و راهكارهاي ما منطقي و قابل دفاع است و نظاميان هم ادبيات خود را دارند.
وي افزود: بحرانهاي امروز دنيا، بحرانهايي است كه بايد توجه بيشتري براي حل آنها شود.
متكي گفت: كساني فكر نكنند عقل كل هستند و آنچه كه آنها فكر ميكنند بهترينها است. كساني در دنيا آموختهاند كه فقط بايد بگويند و ديگران گوش كنند، در حالي كه به نظر من اينها نيازمند اين هستند كه گوش كردن را هم ياد بگيرند؛ چرا كه ديگران هم ممكن است حرفهاي گفتني و شنيدني داشته باشند. اگر در گذشته ميشد منطق نادرست را تحميل كرد، امروز با گسترش ارتباطات در دنيا ديگر چنين امكاني وجود ندارد.
متكي همچنين گفت كه به نامه وزيران خارجه پنج عضو دائم شوراي امنيت و آلمان پاسخ خواهد داد.
اشاره متكي به نامهاي با امضاي وزيران خارجه آمريكا، روسيه، چين، انگليس، فرانسه و آلمان است كه خاوير سولانا مسوول سياست خارجي اتحاديه اروپايي آن را بيست و پنجم خردادماه به همراه بسته پيشنهادي به وي تقديم كرد.
متكي عصر سهشنبه به وقت نيويورك و در ديدار جمعي از خبرنگاران ارشد رسانههاي آمريكا كه در محل دفتر نمايندگي ايران در سازمان ملل برگزار شد، گفت: در بحث هستهاي ما همواره سعي كرده ايم برخوردي منطقي، قانوني و مبتني بر يك نگاه سازنده داشته باشيم.
وي اظهار كرد: جديدترين تحول در اين زمينه تبادل بستهها است. بسته ايران حدود يكماه و نيم قبل و بسته طرف مقابل دو هفته پيش ارائه شد.
بسته پيشنهادي ايران و بسته كشورهاي 1+5، ظرفيت خوبي براي كار دارند.
متكي گفت: گفتوگوهاي سولانا در تهران، گفتوگوهايي احترام آميز و قدري متفاوت با گذشته بود و ما به طور جدي، دقيق و با نگاهي سازنده در حال بررسي اين گفتوگوها هستيم.
وزير امور خارجه افزود: ما گفتوگو را اساس خوبي براي پيگيري اين بحث ميدانيم و از نظر محتوايي برخورد هياتهاي 1+5 با بسته پيشنهادي ايران را سازنده ديدهايم.
متكي اظهار كرد: طبيعي است كه ما از گفتوگو استقبال و فكر ميكنيم زمينه خوبي براي رسيدن به راه حل مورد رضايت طرفين وجود دارد.
وي افزود: اين پيامي بود كه در نامه شش وزير هم ذكر شده بود و اينكه امكان رسيدن به يك راه حل وجود دارد و اين برخورد، برخورد واقعبينانه اي است. ما همه اظهارات آنها و نامه را مورد بررسي قرار ميدهيم و بنابر اين ترجيح ميدهيم كه به طور تدريجي با هم حركت كنيم و زمينههاي تفاهم را فراهم سازيم.
متكي گفت: ما در سفر سولانا به تهران، ظرفيتهاي شروع گفتوگوها را ملاحظه كرديم و اكنون در حال بررسي هستيم و بخشي از آنها در نامه من مورد اشاره قرار خواهد گرفت، از اين رو اجازه بدهيد به مرور و همراه با تحولات حركت كنيم.
وي تصريح كرد: پيروزي مقاومت لبنان در واقع افسانه شكستناپذيري رژيم اسرائيل را در هم شكست و اكنون اين كشور با يك خلاء مشروعيت مواجه است. متكي تهديدهاي آمريكا عليه تهران را تداوم سياستهاي كهنه جنگ رواني واشنگتن عليه كشورمان عنوان كرد و گفت كه بوش در دو سال گذشته درباره احتمال چنين حملهاي بارها صحبت كرده و تقريبا هر شش ماه يكبار اين بحث به طور جدي مطرح شده است.
وزير خارجه ايران اظهار كرد: يك سال پيش طرفهاي مختلفي در تماسهايي كه داشتند از جزئيات يك حمله قطعي، تاريخ حمله و حتي محلهايي كه قرار است هدف قرار گيرند، اطلاعات ريزي ميدادند.
وي افزود: ما در مورد آمريكا هم همان موقع كه بيشترين جنگ رواني صورت گرفته بود، ميگفتيم كه چنين احتمالي وجود ندارد. وقتي ميگوييم احتمال چنين كاري وجود ندارد در حقيقت آنچه را كه نفي ميكنيم شانس تحقق چنين خواستهاي است و يكي از علتهاي آن اين است كه پيامدهاي چنين برخوردي را نمي توانند پيش بيني كنند.
متكي گفت: از طرف ديگر به نظر نميرسد كه افكار عمومي آمريكا پذيراي چنين اقدامي باشد، به ويژه كه در چند ماه آتي برخيها به اين افكار عمومي نياز دارند.
متكي گفت: فكر ميكنم وقت آن رسيده كه برخيها در آمريكا اين كارنامه 30 ساله عملكرد واشنگتن در قبال تهران را مورد ارزيابي قرار دهند و من فكر ميكنم كه به نتايج و نكات جالبي ميرسند.
وي افزود: بنابراين، الان هم آمريكاييها دنبال اقداماتي هستند، اما مردم ما با هشياري مصمم هستند كه از دستاوردهاي انقلاب خود محافظت كنند.
پنجشنبه 13 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]