واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: همايش "چالشهاي زن مسلمان" در بندر كيپ تاون آفريقاي جنوبي برگزار شد
در اين همايش علي پورمرجان رايزن فرهنگي ايران در آفريقايجنوبي ضمن تبريك ولادت با سعادت حضرت فاطمه زهرا(س) گفت: رفتار و ارتباط حضرت فاطمه (س) با رسول خدا(ص)، با همسر گرامي خود امام علي (ع) و با مردان و زنان اجتماع آن روز چنان حساب شده بود كه ميتواند به عنوان الگوي رفتاري و عملي براي هر كدام از زنان مسلمان باشد.
وي افزود: گاهي تعصبها و جمود فكري آنچنان دامنگير جامعه ميشود كه با پيش كشيدن مباحثي همچون سن كم آن حضرت، خود را از پيروي از ايشان مستغني دانسته و به بيراهه ميروند.
وي اضافه كرد: اين در حاليست كه حتي برخي از كشيشان برجسته و نامور جهان از رفتار آن حضرت به عنوان يك شخصيت كامل و برجسته ياد ميكنند و كتابهاي زيادي در اينباره به نگارش درآوردهاند.
رايزن فرهنگي كشورمان ديدگاههاي فمينيستي را ساخته و پرداخته جهان غرب و فرهنگ غربي دانست كه با مكتب اسلام و ديدگاههاي اسلامي فاصله زيادي دارد.
وي گفت: متاسفانه دولتهاي غربي تلاش ميكنند تا مفاهيم خود را در قالبهاي گوناگوني همچون كنوانسيون منع هر گونه تبعيض عليه زنان و غيره بر ملتهاي جهان تحميل كنند.
در ادامه اين همايش خانم پروفسور "مادليف بوتا"، استاد دانشگاه و فعال امور زنان، در مورد معضل اعتياد در بين زنان آفريقاي جنوبي سخنراني كرد.
وي گفت: متاسفانه آمار اعتياد زنان به مواد مخدر در آفريقايجنوبي رو به فزوني گذاشته و اين امر بطور مستقيم بر رفتار كودكان و ارتباط زنان با خانواده و اجتماع نيز تاثير گذاشته است.
وي افزود: همانگونه كه مردان در اجتماع از خطرات اجتماعي مثل اعتياد در امان نيستند، زنان نيز همواره با اين مشكل مواجه هستند و اين امر بصورت يك هشدار براي آنها مطرح است.
خانم "دورين مايسنر" رييس يك موسسه پژوهشي در كيپ تاون نيز در سخنراني خود تاثير صنعت "پورنوگرافي" را بر زنان جامعه مورد بررسي قرار داد و گفت: استفاده ابزاري از زن سابقه تاريخي دارد.
وي اضافه كرد: امروزه استفاده ابزاري از زن بيشتر از گذشته انجام مي شود و از رسانههاي مختلف تلويزيوني، روزنامهها، موبايل و ديگر وسايل ارتباطي اين روند تبليغ ميشود.
وي تنها راه مقابله با اين روند را سوق دادن زنان به سمت معنويت ، آگاهي بخشيدن به آنها در مسايل ديني و هدايت صحيح نسل جوان در مسايل جنسيتي دانست.
خانم "فاطمه هيندريكس" از اعضاي شورايعالي قضايي مسلمانان آفريقاي جنوبي نيز در مورد پديده بيسوادي در بين زنان صحبت كرد و گفت: بيشتر مشكلات زنان از كم اطلاعي و بيسوادي آنان ناشي ميشود.
وي افزود: بيسوادي عامل مهمي در سوق دادن زنان به بيبند و باري و پديدههاي شوم اجتماعي است و اين عين بيعدالتي و ظلم در حق زنان است.
به گفته وي، از زمانيكه سقط جنين در سال ۱۹۹۶در آفريقاي جنوبي قانوني شد تا كنون ۲۰۰هزار مورد سقط جنين فقط در بين دختران مسلمان گزارش شده است.
خانم "منصوره افريكا" يكي ديگر از سخنرانان اين همايش بود كه در مورد بحران معنوي زنان صحبت كرد و گفت: خداوند متعال خلقت انسان را متمايز از ساير موجودات قرار داد و عقل را بر وي حاكم ساخت.
وي افزود: در قرآن كريم بارها از عقل بشر به عنوان موهبت بزرگ الهي ياد شده است، ولي همين بشر گاهي آيات قرآن را رها كرده و به برخي از روايات و احاديث ضعيفي ميچسبد كه زن را ضعيفه مينامند و عقل وي را كامل نمي دانند.
وي اضافه كرد: حضرت زهرا (س) با تربيت دو فرزند برومند خود بنام حسن و حسين (عليهمالسلام) كه بزرگترين انقلاب را در جهان پديدآوردند و به سيدين شباب اهل الجنه شهرت يافتند، بهترين الگويي هستند كه زنان جهان بايد به وي اقتدا كنند.
چهارشنبه 12 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 220]