واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: گوهرهاي مدفون در خاك؛ يادواره مرحوم «محمد غفاري»،قاري و مؤذن/20مرحوم غفاري حساسيت ويژهاي به بيتالمال داشت
گروه فعاليتهاي قرآني: مرحوم غفاري بههيچ وجه از اموال بيتالمال استفاده شخصي نميكرد حتي وقتي كه پسر ايشان بيمار بود و ميخواست وي را به بيمارستان ببرد و ماشين شخصيشان نيز خراب بود از ماشين دولتي كه در منزلش بود استفاده نكرد.
سيد «رضا هاشمي»، قاري قرآن كريم و از شاگردان نزديك مرحوم محمد غفاري در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) با بيان اين مطلب گفت: آشنايي بنده با مرحوم غفاري برميگردد به سالهاي 53 و 54 كه در اين سالها اقوام و خويشاوندان هيئتي داشتند كه آقايان «مرادخاني» و «زكيلو» اساتيد جلسه قرآن اين هيئت بودند و بنده نيز در آن هيئت به تلمذ قرآن مشغول بودم.
وي افزود: طي مسابقهاي كه در آن زمان در هيئت برگزار شد از مرحوم غفاري كه خود استاد مرادخاني (شاگرد ايشان) بودند نيز براي داوري در اين مسابقه دعوت بهعمل آمد.
هاشمي ادامه داد: بنده در آن زمان از سن كمي برخوردار بوده و به تلاوت قرآن نيز تسلط چنداني نداشتم اما اشتياق و علاقه فراواني به فراگيري علم تلاوت قرآن كريم داشتم و از اينكه ميديدم استاد برجستهاي همانند مرحوم غفاري در جلسه ما شركت كرده است بسيار مسرور بودم و حالتي به من دست داده بود كه نميتوانستم به كسي آن احساس را منتقل كنم.
وي تصريح كرد: جلسات هيئت تا زمان انقلاب ادامه داشت و وقتي كه انقلاب شد جلسات نيز براي مدتي تعطيل شد اما مدتي بعد اين جلسات از سر گرفته شد و بنده نيز براي ادامه فراگيري و تسلط بر تلاوت قرآن كريم در آن جلسات شركت ميكردم.
آغاز آشنايي بيشتر با مرحوم غفاري
شاگرد نزديك مرحوم غفاري يادآور شد: در سال 1360 با استاد خدام حسيني آشنا شدم و اين آشنايي هم به اين صورت بود كه در آن زمان راديو قرآن فراخواني را اعلام كرده بود و از قاريان جوان ايراني دعوت كرده بود كه براي تست و ضبط قرائت به راديو مراجعه كنند تا تلاوتهاي قاريان ممتاز در راديو پخش شود.
وي افزود: بنده نيز كه در آن زمان تا حدودي ميتوانستم قرآن را تلاوت كنم و اين حساس را نيز داشتم كه ميتوانم در اين آزمون شركت كنم به راديو قرآن مراجعه كردم.
هاشمي اظهار كرد: بعد از انجام تست استاد خدام حسيني كه تلاوت بنده را گوش داده بودند با اعلام رضايت به من گفت كه تلاوت شما بسيار زيباست اما براي پختهتر شدن هنوز هم جا براي كار كردن دارد و شما بايد بعضي از نكات فني تلاوت قرآن كريم را بياموزيد و به من توصيه كرد كه براي آموزش اين نكات در جلسات ايشان شركت كنم.
وي افزود: شركت در جلسات استاد خدام حسيني زمينه آشنايي بيشتر بنده با مرحوم غفاري را فراهم كرد و بنده بههمراه دوستان در جلسات مرحوم غفاري نيز كه در آن زمان در مسجد ابوذر تهران برگزار ميشد شركت ميكردم.
صداي غفاري، صدايي زنگدار و زيبا
شاگرد نزديك مرحوم غفاري با اشاره به مختصري از زندگاني استاد خود گفت: مرحوم غفاري در سال 1329 در همدان چشم بهجهان گشود و از قاريان برجسته جمهوري اسلامي است و از جمله قارياني بودند كه صدايي بسيار جذاب و گيرا داشتند و وقتي كه اين صدا از راديو پخش ميشد چنان حالتي در درون انسان بهوجود ميآورد كه انسان دوست داشت اين صدا را بار ديگر گوش كند و در واقع مرحوم غفاري از معدود قاريان ايراني بودند كه همانند بعضي از قاريان مصري ميتوان تلاوت ايشان را به صورت كامل شنيد و از اين تلاوت لذت برد.
هاشمي با اشاره به شركت مرحوم غفاري در مسابقات بينالمللي قرآن مالزي اظهار كرد: مرحوم غفاري در سال 56 رتبه دوم مسابقات بينالمللي مالزي را كسب كرد كه اين مسابقه از طريق تلويزيون ايران در آن زمان به صورت مستقيم پخش شد و استاد همواره از خاطرات اين مسابقات براي ما سخن ميگفتند، استاد در همان سال مقام نخست مسابقات سراسري اوقاف را نيز از آن خود كرده بود.
وي با اشاره به ويژگيهاي صداي مرحوم غفاري تأكيد كرد: مرحوم غفاري از صدايي زنگدار و زيبا و نفسي بسيار عميق و طولاني برخوردار بود و دو خط كامل قرآن بهخط عثمان طه را با تسلط كامل و بدون تضييع حق تجويدي كلمات و حروف با يك نفس كامل ميخواند و به عقيده بنده در حال حاضر كسي نميتواند آيههاي طولاني را با نفسي همانند نفس ايشان بخواند.
سيد رضا هاشمي تصريح كرد: مرحوم غفاري از استاد عبدالباسط محمد عبدالصمد تقليد ميكرد و به نظر من رمز پيشرفت ايشان اين بود كه در حاليكه خيلي راحت و آسان از قاريان مصري(عبدالباسط) تقليد ميكرد، سعي داشت تا تلاوتش دقيقا شبيه عبدالباسط نباشد تا جايي كه خدام حسيني تلاوت سوره حشر مرحوم غفاري را «حشر وطني» نام نهاد.
وي ادامه داد: مرحوم غفاري اذان زيبايي را نيز از خود به يادگار گذاشتهاند كه در حال حاضر نيز از صدا و سيما پخش ميشود، همچنين جلسات قرآن ايشان هميشه برپا و همراه با نشاط بود و شاگردان ممتاز و اساتيد بزرگي را در اين جلسات تربيت كردند.
ويژگيهاي اخلاقي مرحوم غفاري از زبان شاگرد ايشان
شاگرد مرحوم غفاري با اشاره به ويژگيهاي اخلاقي استاد خود گفت: مرحوم غفاري بههيچ وجه غيبت نميكرد و از اين كار هميشه رويگردان بود، يادم ميآيد در يكي از شبها در هيئت نشسته بوديم و درباره يكي از دوستان كه نتوانسته بود به هيئت بيايد صحبت ميكريم و استاد غفاري نيز براي خنداندن ما سخني را به طنز درباره آن فرد گفت، روز بعد كه با ايشان صحبت ميكردم عنوان كرد كه شبگذشته در خواب ديدم كه در حال خوردن گوشت برادر خود هستم و اين در واقع همان سخن نسنجيدهاي بود كه ديشب درباره آن شخص بر زبان آوردم.
وي خاطرنشان كرد: مرحوم غفاري بههيچ وجه از اموال بيتالمال استفاده شخصي نميكرد، وي دو ماشين پيكان كه همرنگ بودند و يكي دولتي و ديگري شخصي بود داشت و وقتي كه ميخواستيم با هم به نماز جمعه برويم به ايشان ميگفتيم كه با ماشين دولتي برويم ايشان ممانعت كرده و عنوان ميكرد كه اين ماشين، ماشين بيتالمال است، يا وقتي كه پسر ايشان بيمار بود و ميخواست وي را به بيمارستان ببرد و ماشين شخصيشان نيز خراب بود از ماشين دولتي استفاده نكرد.
هاشمي گفت: جلسات مرحوم غفاري در ميدان ابوذر برگزار ميشد، بعدها مرحوم غفاري با خريد زميني در نزديكي ميدان ونك به كمك شاگردان خود منزلي را در آنجا بنا كرد و جلسات قرآني خود را از حدود سال 1366 در آنجا برپا كرد كه بحمدالله اينجلسات هماكنون توسط سيد «مهدي هاشمي» از شاگردان مرحوم غفاري كه برادر بنده نيز هستند اداره ميشود.
وي با اشاره به ويژگيهاي قاريي مانند مرحوم غفاري به قاريان جوان توصيه كرد: قاريان جوان نبايد به طور خاص و فقط به سمت صوت و لحن و موسيقي قرآن و صرفاً تلاوت قرآن گرايش پيدا كنند بلكه بايد همانند مرحوم غفاري به درجهاي برسند كه الگوي ديگران و امين و رازدار مردم باشند و بايد راه اساتيدي مانند غفاري را ادامه داده و قدر آنها را بدانيم.
اين قاري قرآن در پايان با اشاره به لزوم بزرگداشت پيشكسوتان قرآني همانند مرحوم غفاري خاطرنشان كرد: به عقيده بنده بايد از اين قاريان تا زماني كه در قيد حيات هستند تقدير و تجليل شود و از نمونههاي اين پيشكسوتان استاد خدام حسيني است كه بايد مورد تجليل و تقدير قرار گيرد.
چهارشنبه 12 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 497]