واضح آرشیو وب فارسی:الف: تهيه مصاديق بداخلاقي انتخابات اخير
معاون سياسي وزارت كشور تطميع ، تخريب كانديداها، تخلف از مقررات،تعصبات قومي و قبيله اي و تشكيك در نتايج و روند انتخابات را از مصاديق بد اخلاقيهاي انتخاباتي مندرج در منشور اخلاق انتخاباتي برشمرد و اعلام كرد اين منشور بعد از بررسي درحوزه علميه قم در اختيار كميته ترويج منشور اخلاق انتخابات قرار ميگيرد.
عليرضا افشار درگفتگو با مهر در تشريح جزئيات و روند اجراي منشور اخلاق انتخاباتي در مورد دليل سپردن منشور اخلاق انتخاباتي به مركز تحقيقات حوزه علميه قم گفت : موضوع اخلاق انتخاباتي به دليل اهميت انتخابات در كشور ما و اينكه انتخابات اركان حكومتي در كشور را از بالاترين تا پائين ترين سطوح تعيين تكليف مي كند حائز اهميت است بنابر اين بايد توجه كرد انتخابات سالم و با كيفيت برگزار شود .
وي اخلاق انتخاباتي را به دو بخش " كار نرم افزاري در تدوين و بازنگري منشور انتخابات" و " ترويج اخلاق انتخاباتي " تقسيم كرد و توضيح داد: براساس آموزهاي ديني ، عرف جامعه و آنچه كه در قانون به عنوان حقوق نامزدها مطرح شده است بازنگري و تدوين نهائي اين منشور بايد به يك مركز تحقيقاتي با پشتوانه علمي سپرده مي شد كه براي اين منظور اين منشور را به مركز تحقيقات حوزه علميه قم واگذار كرديم .
معاون سياسي وزارت كشور اعلام كرد : نتيجه كار اين مركز در كميته ترويج منشور اخلاقي انتخابات كه با حضور نمايندگان سازمانهاي فرهنگي و سياسي و دانشگاهيان برگزار مي شود به صورت نهائي تعيين خواهد شد.
افشار همچنين درباره بخش ترويج اخلاق انتخابات توضيح داد : بررسي اين مسئله نيز در دستور كار كميته ترويج منشور اخلاق انتخاباتي قرار دارد و دستگاههاي فرهنگي كار تبيين و ترويج اخلاق انتخاباتي را بر عهده خواهند داشت .
وي با اشاره به اينكه وزارت كشور مصداق هاي بداخلاقي هاي انتخاباتي را در انتخابات اخير استخراج كرده است ، گفت : هر چند درانتخابات گذشته به نسبت انتخابات سالهاي قبل تخلفات انتخاباتي كاهش يافت ولي بازهم تخلفاتي كه رخ داد قابل قبول نيست.
معاون سياسي وزارت كشور دربيان نخستين و مهمترين مصداق تخلفات انتخاباتي گفت : تطميع در انتخابات شامل پرداخت هزينه هاي سنگين ، كمك هاي مالي، مراسم پرهزينه، پرداخت هدايا و بدترين شكل آن خريد و فروش راي مواردي است كه در قانون نيز منع شده است ، ولي ما فكر مي كنيم با بالا بردن فرهنگ علمي مي توان از اين مسائل پيشگيري كرد.
وي ادامه داد: محور دوم بد اخلاقي هاي انتخاباتي موضوع تخريب كانديداهاست، اينكه نامزدهاي انتخاباتي به تخريب رقيب انتخاباتي خود دست مي زنند و اين روند باعث مي شود شخصيت ها رغبت حضور در انتخابات را نداشته باشند . افشار اضافه كرد: اين بسيار زشت است كه فضا را آنقدر آلوده كنيم كه افراد بزرگ تمايلي براي شركت در انتخابات نداشته باشند.
وي تخلف ازمقررات انتخاباتي را محور سوم بداخلاقي هاي انتخاباتي عنوان كرد وگفت: مثلا مقررات مربوط به تبليغات انتخاباتي و رعايت حق ديگر كانديداها از مواردي است كه اگر رعايت نشود حق ديگران ضايع مي شود كه اين را نيز مي توان با بالا بردن فرهنگ عمومي حل كرد.
وي تصريح كرد: وقتي فرهنگ عمومي مردم بالا برود ، افكار عمومي مي توانند آنقدر فشار بر روي نامزدها داشته باشند كه آن شخص از مقررات تخلف نكند.
معاون سياسي وزارت كشور تعصبات قومي و قبيله اي را از ديگر موارد بداخلاقي هاي انتخابات عنوان كرد و گفت: وقتي كسي از طرف قومي كانديدا مي شود معمولا افراد آن قوم بدون توجه به صلاحيت آن فرد به وي راي مي دهند در صورتي كه ممكن است فردي شايسته تر درآن حوزه انتخابيه وجود داشته باشد و بايد اين موضوع جا بيفتد كه ملاك انتخاب شايستگي ها و صلاحيت افراد باشد نه تعصبات قومي و محلي .
افشاريكي از ويژگيهاي نماينده مطلوب از نگاه امام (ره) را ملي بودن آن نماينده دانست و گفت: متاسفانه كمتر بر روي اين مسئله كار شده است و مورد غفلت قرار گرفته است كه بايد با فرهنگ سازي آن را حل كرد.
وي ادامه داد: زير سئوال بردن نتايج و روند انتخابات از ديگر موارد بداخلاقي انتخاباتي است متاسفانه كساني كه راي نمي آورند بعضا يا ديگران را متهم به تخلف انتخاباتي مي كنند و يا مديران امر را متهم مي كنند كه خلاف كرده اند.
معاون سياسي وزارت كشور با اشاره به فضا سازي ها در انتخابات اخير در بحث تاييد صلاحيت ها گفت: متاسفانه در بحث تاييد صلاحيت ها فضا سازي هاي منفي شكل گرفت در صورتي كه براساس قانون مرجعي براي رسيدگي به اين امر تعيين شده است.
وي افزود: وقتي مرجع بررسي صلاحيت ها كار خود را به درستي انجام مي دهد چه دليلي داردعده اي نتيجه كار آن را زيرسئوال ببرند و قطعا نتيجه اينگونه فضا سازي ها تضعيف نظام خواهد بود.
افشار در ادامه با تاكيد بر ضرورت تشويق مردم و بالا بردن فرهنگ عمومي تصريح كرد: در يك كلام بايد كاري كنيم كسي به سمت تخلف نرود و مردم هم اگر متخلفي را ديدند به وي راي ندهند.
وي در ادامه با تاكيد بر اينكه اولويت كاري ما در اين زمينه فعاليت كميته ترويج منشور انتخاباتي است، گفت: بايد از هم اكنون كار خود را شروع كنيم چرا كه در شب انتخابات نمي توان فضا را عوض كرد و بايد دستگاه هايي كه نقشي در فرهنگ عمومي دارند به تحقق اين امر كمك كنند.
افشار در پاسخ به سئوال ديگر خبرنگار مهر مبني بر تعامل استانداري ها با سپاه با توجه به استاني شدن فعاليت هاي سپاه گفت: قبل از اين بسيج استاني بوده است و اكنون كه سپاه نيز استاني شده است مسئولان استاني راحتر مي توانند بويژه در حوزه امنيت داخلي با سپاه تعامل داشته باشند .
معاون سياسي وزارت كشورتاكيد كرد درساختار جديد سپاه جغرافياي سياسي كشور مد نظر قرار گرفته است وتعاملات سازماني اين نهاد با استانداري ها در جهت ارتقاء كيفيت ، بالا بردن سرعت عمل و تسهيلات بيشتر براي مردم صورت مي گيرد.
چهارشنبه 12 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 276]