تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سخاوت از اخلاق پيامبران و ستون ايمان است . هيچ مؤمنى نيست مگر آن كه بخشنده است و تنها ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1848320242




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

داروهاي هورموني پرورش اندام عوارض خطرناكي دارند


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: داروهاي هورموني پرورش اندام عوارض خطرناكي دارند
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): بعضي نوجوانان و جوانان ورزشكار براي پرورش اندام خود به توصيه نادرست ديگران اقدام به مصرف خودسرانه داروهاي هورموني مانند تستوسترون ، ناندرولون مي كنند فارغ ازاينكه عواقب وخيم اين اقدام نه تنهااندام آنها را پرورش نمي دهد بلكه بيماري هاي خطرناكي را هديه جان آنها مي كند.


به گزارش روز چهارشنبه ايرنا ، مركز ملي اطلاع رساني داروها و سموم وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي گزارش داد :چندي پيش جوان 21 ساله اي به دليل مصرف دو بار در سال و هر بار به مدت سه ماه از داروهاي فوق، دچار تحليل غدد جنسي و اندام تناسلي و برخي مشكلات ديگر شده است كه پس از مراجعه به پزشك متخصص، در حال حاضر به دليل نارسايي عملكرد غدد جنسي مجبور به استفاده از داروهاي تخصصي است و هنوز بهبودنيافته است .
اين فرد در طي دوران رشد و بلوغ خود مانند بسياري از نوجوانان، كاملا طبيعي بوده و مشكلاتي مانند تاخير بلوغ و يا اختلال عملكرد تناسلي نداشته است.
شايد اين جوان نمونه اي از جواناني باشد كه به هنگام مصرف داروها ي هورموني توجهي به
هشدارهاي كارشناسان بهداشتي دراين زمينه نداشته است.
اين سووال مطرح مي شود كه تاوان تلخ عدم باروري و عدم دسترسي به يك زندگي طبيعي كه هر جواني مستحق آن است ، توسط چه كسي غير از همين جوان پرداخت مي شود؟ و حصول نتيجه موقت افزايش حجم عضلات از طريق مصرف داروهاي هورموني، آيا به از دست دادن توانايي جنسي مادام العمر ويا ساير بيماريهاي ديگر نظير بيماريهاي قلبي وعروقي و بدخيم ارجحيت دارد؟
ضرورت اطلاع رساني در مورد اين موضوع به درجه اي از اهميت رسيده بار ديگر مركز ملي اطلاع رساني داروها و سموم توجه تمامي خانواده ها، نوجوانان و جواناني كه به ورزش حرفه اي و يا پرورش اندام را به اين نكته جلب مي كند كه" سلامتي جسمي و روحي موهبتي خدادادي است كه تمامي افراد در خصوص حفظ آن مسوول هستند د و اگر تا به حال خطر مصرف خودسرانه داروها را در بدنسازي جدي نگرفته ايد، توجه به چند نكته نقطه عطفي در آگاهي است."
" طبق تعريف كميسيون پزشكي كميته بين المللي المپيك دوپينگ عبارتست از تجويز يا مصرف يك ماده خارجي- يا ماده درون زاي بدن، با مقادير غير عادي و يا راه استعمال غير طبيعي توسط شخص سالم با هدف افزايش كارآيي ورزشي.
در سالهاي اخير همگام با پيشرفت دانش پزشكي و داروسازي در كنار استفاده صحيح از كشفيات روزافزون اين علوم، متاسفانه عده اي با اهداف سودجويانه، استفاده نابجا از داروها را در جامعه اشاعه مي دهند.
يكي از عرصه هاي اين سودجويي كاربرد غير از داروها در ورزش و ترويج آن بوده است كه اهداف اقتصادي، اجتماعي در وراي اين موارد استفاده نابجا وجود دارد.
براساس گزارش مركز ملي اطلاع رساني داروها و سموم وزارت " علاوه بر برخي داروهاي محرك سيستم اعصاب مركزي كه توسط برخي افراد براي افزايش ميزان انرژي، تمركز حواس و بالابردن سطح هوشياري سوء مصرف مي شود و داراي عوارض جبران ناپذير قلبي و عروقي، اختلالات انعقاد خون، خشونت و تحريك عصبي است ، داروهاي ديگري از دسته داروهاي استروئيد آنابوليزان جهت پرورش اندام نيزسوء مصرف مي شود."
"اين داروها مشتقات هورمونهاي مردانه يا تستوسترون بوده كه در مقايسه با خود تستوسترون كه به طور طبيعي در بدن مردان موجود است، داراي اثرات آنابوليك بيشتر (عضله سازي و افزايش سوخت و ساز بدن) و اثرات آندروژني يا مردانه كمتري هستند. موارد استفاده صحيح اين داروها در درمان بيماريهايي مانند: اختلالات عملكرد غدد جنسي مردانه (تاخير در بلوغ و يا ناباروري در مردان)، كم خوني هاي شديد، داروي كمكي سرطان پستان، آنژيوادم ارثي، تاخير در رشد، پوكي استخوان، سوختگي و جراحي است ."
متاسفانه اين داروها توسط برخي افراد جهت افزايش كارآيي ورزشي، حجم و قدرت عضلاني، ايجاد ظاهري درشت و ورزيده و بالاخره افزايش حالت تهاجمي و كاهش احساس خستگي استفاده مي شوند. بيشترين ميزان مصرف اين داروها در رشته هاي بدنسازي، دوميداني، كشتي، وزنه برداري و فوتبال گزارش شده است.
متخصصان وزارت بهداشت در مركز ياد شده تاكيد دارند: " از اثرات جانبي اين داروها، عوارض مردانه (آندروژني) ناشي از آنها است كه شامل پيدايش و افزايش جوش صورت، طاسي، تحليل رفتن ميل جنسي در مردان، تحليل بيضه ها، تحريك پذيري، حالت تهاجمي، بزرگ شدن پستانها كه گاهي برگشت ناپذير است، ايجاد صفات مردانه در زنان و بالاخره عقيمي است ."
"عوارض عضلاني اسكلتي اين داروها شامل تسريع بسته شدن صفحه رشد و به پايان رسيدن رشد طولي استخوانها و در نتيجه كوتاهي قد در نوجوانان مصرف كننده اين داروها، افزايش احتمال در رفتگي استخوان، عدم تناسب عضله با زردپي و بالاخره تخريب مفاصل است . "
عوارض كبدي استروئيدهاي آنابوليزان در زمره عوارض بلند مدت و خطرناك اين داروها مي باشد. اثر بر روي سوخت و ساز كبدي داروها و استروئيدهاي درون زا، احتباس صفرا و يرقان انسدادي، نارسايي كبدي، تخريب بافت كبد و بالاخره سرطان هاي خوش خيم و بدخيم، از جمله عوارض كبدي اين داروها هستند كه زمان بروز آنها حتي تا سالها بعداز مصرف دارو نيز گزارش شده است.
نكته قابل توجه اينكه اثرات روحي- رواني نظير افسردگي، هيجان، جنون و بالاخره اعتياد نيز در اثر مصرف اين داروها ايجاد مي شوند.
اين گزارش حاكي است : مصرف نابجاي داروهاي مدر(ادرار آور) در ورزش با هدف دستيابي به اثرات كاهش وزن ناشي از آنها مورد استفاده برخي جوانان ورزشكار ناآگاه قرار مي گيرد.
متخصصان علوم پزشكي معتقدند: از عوارض ناخواسته سوء مصرف اين داروها، بهم خوردن تعادل آب و الكتروليتهاي بدن (كه براي حفظ حيات بسيار ضروري است) و مخاطرات قلبي- عروقي،عصبي و متابوليك ناشي از آن قابل ذكر است.
كارشناسان مركز ملي اطلاع رساني داروها و سموم وزارت بهداشت تاكيد دارند " گرچه ممكن است بطور موقت با مصرف داروهاي هورموني و استروئيدهاي آنابوليزان، پيشرفت سريعي در پرورش توده عضلاني رخ دهد ولي بدن به دريافت اين هورمونها وابستگي پيدا مي كند و به نوعي افزايش حجم عضلات منوط به مصرف دارو مي شودو قطع داروها سبب افت سريع شرايط بدني و ايجاد نياز كاذب به دارو و احساس افسردگي خواهد شد."
حال اين سوال بازهم مطرح مي شود كه دارا بودن فيزيك به ظاهر ورزشكارانه با سوء مصرف اين داروها ي خطرناك كه اساس حيات سالم يك فرد را به مخاطره جدي مي اندازد واقتصاد خانواده و جامعه را به تحليل مي كشاند تا چه حد ارزش دارد؟
 چهارشنبه 12 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 325]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن