واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: اعظم بروجردي:«آواز شنزار» تاثير همنشيني با پيامبر بر شخصيت بلال را تصوير ميكند
گروه هنر: براي نگارش متن تلهتئاتر «آواز شنزار» از متون تاريخ اسلام براي روايت زندگي بلال حبشي، دلايل اسلامآوردنش و تاثيراتي كه همنشيني با پيامبر اسلام بر شخصيت وي داشته، استفاده شده است.
«اعظم بروجردي» نويسنده نمايش «آواز شنزار» در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، درباره اين تلهتئاتر گفت: در ابتدا قرار بود اين كار براي شبكه سه و يا شبكه قرآن سيما كار شود ولي در نهايت با شبكه قرآن قرارداد بستيم.
وي تعداد بازيگران اين تلهتئاتر را 15 الي 16 بازيگر عنوان و بيان كرد: اكنون تعدادي از بازيگران اصلي كار انتخاب شدهاند و كارگرداني شكرخدا گودرزي و تهيهكنندگي علي مهام نيز قطعي شده است.
اين نويسنده تئاتري درباره ويژگيهاي متن اين تلهتئاتر گفت: متن اين نمايش با نام «بلال مردي از سرزمين آفتاب» با موضوع زندگي بلال در مسابقه نمايشنامهنويسي مفاخر اسلام كه شهرداري تهران برگزار كرد در سال گذشته منتخب شد كه اكنون اين متن در حال بازبيني است و با نام جديد «آواز شنزار» براي سيما كار خواهد شد.
اين نويسنده در ادامه افزود: «آواز شنزار» دومين تلهتئاتر من بعد از «پروين اعتصامي» كه از شبكه چهار پخش شد، است. اين اثر هم مثل «پروين اعتصامي» در يك بستر تاريخي روايت ميشود و به نوعي برداشت آزاد من از وقايع در اين متن به نگارش درآمده است. من قصد داشتم علاوه بر نشان دادن وقايع تاريخي دوران بلال، درونيات او را و عشق و ديدگاهي كه پس از اسلام آوردن به جهان پيدا كرده نيز نشان دهم همچنين با برداشت آزاد و دستمايه ذهن خودم در نظر داشتم حضور او را در كنار رسول اكرم(ص) همراه با ويژگيهاي روح پاك ايشان كه حتي به دشمن خود هم كمك ميكرد و تاثيرات زيادي كه بلال بر اطرافيانش بهويژه بر پسرش داشته است كه همه در لحظه مرگش خلاصه شده، در متن منظور كنم.
وي گفت: در متن تشنگي دروني او براي پذيرش دين اسلام در مكالمه با وحشي(بردهاي مثل بلال) كه به امر هند، حمزه عموي پيامبر را كشت و جگرش را درآورد، به تصوير كشيده شده است.
بروجردي در پاسخ به اين پرسش كه تا چه حد از منابع تاريخ اسلام استفاده كردهايد، تصريح كرد: منابع تاريخي و مذهبي زيادي داشتهام و بيش از ده جلد كتابهاي مرجع زندگي حضرت رسول(ص) و صحابه و زندگي خود بلال را مطالعه كردهام. بهعلاوه منابع زياد اينترنتي نيز بوده كه به نوشتن متن كمك كرده است.
اين كارگردان كه پيش از اين نمايش «تندباد خيال» را كار كرده و در آن اثر سفري به دنياي مردگان داشته و در نمايش «آواز شنزار» نيز رويكردي اينچنين دارد، درباره اين نوع نگاهش به مرگ گفت: متن اين نمايش اينگونه است كه از ابتدا بلال مرده است و پسرش سفري به دنياي مردگان ميكند و بعد از بيدارشدن از خواب متوجه ميشود سير داستان در عالم مردگان بوده است.
وي همچنين گفت: من دنياي مردگان را دوست دارم و سعي ميكنم آن را خيلي زيبا به نمايش درآورم چون معتقدم عالم مردگان زندهتر از اين زندگي است.
بروجردي در بخش ديگر صحبتهايش درباره رويكردش در نگارش متون مذهبي بيان كرد: بيشتر كارهايم با محوريت اسلام ولي نه با ديدگاهي بسته است. من در كل انسانيت را از ديدگاه اسلام بررسي ميكنم و تاثيرات رسول اكرم(ص) به عنوان يك انسان كامل بر روي صحابه و اطرافيان ايشان را نشان ميدهم و درصدد نمايش نوع نگرش آنها به هستي و جهان، بعد از پذيرش اسلام هستم.
اين كارگردان ادامه داد: در بين تمام اديان و انسانها و از اول تا انتهاي هستي مساله فطرت تمام انسانها مشترك است و من خيلي علاقمند هستم تاثير انسان كامل در ساخت انسانهاي ديگر و ديدگاههاي جديد انسانها درباره انسان كاملي چون رسول اكرم(ص) را بررسي كنم.
بروجردي در پايان گفت: مسالهاي چون عشق و محبت در حقيقت مساله انحصاري دين اسلام نيست بلكه به ديدگاه انساني مرتبط است و در تمام اديان هم وجود دارد. تمام عشقها الهي است و عشق غيرالهي وجود و مفهوم ندارد. محبت خدايي است و خدا محبت است.
چهارشنبه 12 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 377]