واضح آرشیو وب فارسی:شبكه خبر دانشجو: آل اسحاق: طرح تحول اقتصادي مبتني بر رئوس برنامه پنجم
رئيس اتاق تهران گفت: اجراي طرح تحول اقتصادي در حقيقت قسمتي از برنامه پنجم كشور است كه رئوس آن به اين شكل بيان شده است.
به گزارش رجانيوز به نقل از فارس يحيي آل اسحاق در چهاردهمين نشست هيئت نمايندگان اتاق تهران با بيان اينكه اوضاع اقتصادي در فضاي داخلي و بينالمللي هر روز دستخوش يك رويداد است اظهار داشت: واگذاري سهام فولاد مباركه و خريداري 33 درصد از اين سهام توسط بخش خصوصي اتفاق مباركي است كه منجر به رفع ابهامات زيادي شده و بيانگر اين موضوع است كه اگر فضا مناسب باشد بخش خصوصي توانايي اين را دارد كه در اين واگذاريها مشاركت كند.
وي با اشاره به اينكه فضاي تقابل دولت و بخش خصوصي فضاي غيرمنطقي است گفت: با ايجاد فضاي مناسب ميتوان تقابل را به تعامل تبديل كرد و زمينه كارهاي بزرگ را فراهم كرد و اتاق تهران در ايجاد اين تعامل و اين روش و منش از تمام توان حمايتي و هدايتي خود استفاده ميكند.
* طرح تحول اقتصادي تهديدها را به فرصت تبديل كرد
رئيس اتاق تهران با اشاره به نحوه اعلام و طرح مسائل طرح تحول اقتصادي افزود: با توجه به يارانههاي 90 هزار ميليارد توماني انرژي و عدم تعادلي كه در برخورداري از يارانهها وجود داشت به نظر ميرسد كه هيچ صاحبنظري با اين طرح نميتواند مخالفت كند و اصل اقتصاد بر اين است كه اين يارانهها ساماندهي شود.
آل اسحاق گفت: يارانههاي انرژي و تخصيص 10 ميليارد دلار از بودجه امسال به اين مقوله كم كم به تهديدي جدي براي دولت تبديل ميشد كه با اعلام طرح تحول اقتصادي اين تهديد به فرصت تبديل شده و اين خود كار بسيار ارزشمندي است.
وي افزود: اجراي اين طرح بزرگ اقتصادي شروط خاصي دارد و آن اين است كه بايد كار نرمافزاري و نظري در اين خصوص صورت گيرد كه اتاق تهران با نگارش نامهاي به رئيس جمهور اعلام آمادگي كرده است تا كار كارشناسي اين طرح را برعهده بگيرد.
آل اسحاق گفت: در همين راستا كميته ويژهاي در اتاق تشكيل شده است كه با جمعآوري نظرات كارشناسان و شناسايي آسيبها و تهديدها بتواند در اجراي اين طرح به ياري دولت بشتابد.
وي با بيان اينكه آمادگي اين را داريم تا از مسئولين دعوت كنيم تا در جلسات كارشناسي اتاق مشاركت داشته باشند گفت: انجام اين طرح بزرگ در حقيقت قسمتي از برنامه پنجم كشور است كه رئوس آن به اين شكل بيان شده است.
* با محدوديت هاي صادراتي هيجانات بازار سيمان را كنترل مي كنيم
در ادامه محمد صادق مفتح در خصوص آزادسازي سيمان از سبد حمايتي دولت گفت: پيش از اين هم وزارت بازرگاني اعلام كرده بود كه هر زمان ظرفيت توليد سيمان به مرز 55 ميليون تن برسد سيمان از سبد حمايتي خارج ميشود.
وي افزود: در راستاي تامين نياز بازار داخلي و براي جلوگيري از هيجانات رواني آزادسازي سعي كردهايم محدوديتهايي براي صادرات و كنترل بازار درنظر بگيريم كه از آن جمله ميتوان به عوارض 100 دلاري صادراتي سيمان، نظارت مستمر كارگروه سيمان متشكل از نمايندگان وزارت بازرگاني، صنايع و معادن و انجمن كارخانجات سيمان و تشكيل جلسات هفتگي كميسيون ماده يك اشاره كرد.
معاون وزير بازرگاني گفت: آزاد شدن سيمان ميتواند باعث رونق بازار سهام اين محصول شده و با توجه به شرايط كشورهاي همسايه به نظر ميرسد بازار سيمان از رونق بيشتري برخوردار شود.
* تصويب دوفوريت لايحه برداشت 4500 ميليارد توماني در مجلس
مفتح با اشاره به تصويب دو فوريت لايحه برداشت 4500 ميليارد توماني در مجلس اظهار داشت: 2500 ميليارد تومان از اين مبلغ به واردات كالاهاي اساسي و 2 هزار ميليارد تومان به خسارتهاي وارده به بخش كشاورزي و دامداري تعلق ميگيرد.
معاون وزير بازرگاني گفت: سرماي بيسابقه در 60 سال گذشته و خشكسالي بيسابقه در 70 سال گذشته دولت را بر آن داشت تا با اين لايحه قسمتي از خسارات وارد شده را جبران كند.
در ادامه رئيس زاده گفت: با آزاد شدن سيمان نظام توزيع با نظارت بيشتر كارخانجات انجام ميشود.
*دفاع بذرپاش از سياست هاي دولت
در ادامه اين جلسه رشيدي با انتقاد از عدم ارائه گزارش سال گذشته دولت به مجلس گفت: در حال حاضر معضلاتي نظير بياعتناي به قوانين در برنامه پنج ساله ، اتلاف منابع ملي و بيتوجهي به محيط زيست ، سقوط نسبي رشد اقتصادي، تورم و بيكاري و اتلاف منابع در صدا و سيما و تربيت بدني است.
در ادامه بذرپاش در پاسخ به انتقادات رشيدي گفت:موارد ذكر شده با واقعيت مغايرت دارد چرا كه رئيس جمهور بيش از 6 يا 7 بار در مورد عملكرد دولت گزارش داده است و وزراي كابينه نيز بارها با كميسيونهاي مختلف درباره مسائل روز جلساتي برگزار كردهاند.
وي انتقادات رشيدي درباره بياعتنايي دولت به قانون و مسائل زيست محيطي را رد كرد و گفت: نرخ رشد اقتصادي نسبت به دولتهاي قبل با افزايش قابل توجهي روبرو بوده است و ميزان تورم در دولت هاشمي تا 50 درصد و در دولت خاتمي تا 42 درصد رسيده است و در حاليكه در دولت قبلي نرخ بيكاري 18 درصد بوده تعجب ميكنم كه نرخ بيكاري 2/11 درصدي را خانمان سوز ميدانيد.
بذرپاش با رد اتلاف منابع در صدا و سيما و تربيت بدني گفت: سرانه ورزشي در دولت هاي گذشته 32 سانتي متر بوده در حاليكه اين عدد در دولت نهم به 76 سانتيمتر رسيده يعني دوبرابر 30 سال گذشته در مدت سه سال پيشرفت داشته ايم.
در ادامه اين جلسه دو دانگه در خصوص اساسنامه مركز مطالعات و بررسيهاي اقتصادي اتاق تهران و عصايي در خصوص دويستمين سالگرد تاسيس اتاق فرانكفورت توضيحاتي دادند و بازرگاني هم از اينكه در جلسات اتاق فرصتي براي بيان نظرات بخش دولتي در نظر گرفته نميشود انتقاد كرد و گفت: در صورت ارئه نظرات، دولتيها را متهم به تقابل ميكنند كه در پاسخ آل اسحاق گفت، ما به دنبال تعامل هستيم نه تقابل.
چهارشنبه 12 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبكه خبر دانشجو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]