واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: خالق «پيرمرد و دريا» در اوج شهرت ديده از جهان فروبست
در سال 1952 شاهكار جاودان خود را به نام «پيرمرد و دريا» به رشته تحرير درآورد و به اوج شهرت و عظمت ادبي صعود كرد و آمريكايي ها دانستند كه قدرت هنري نويسنده محبوبشان زوال نپذيرفته است. اين اثر بي مانند در سال 1953 ميلادي به دريافت جايزه «پوليتزر» و در سال 1954 ميلادي به دريافت جايزه ادبي نوبل نائل شد.
به گزارش سرويس هنري برنا، "ارنست همينگوي" Ernest Hemingway نويسنده رئاليست و بزرگ ترين رمان نويس آمريكايي در 21جولاي 1899در «اوك پارك » شيكاگو به دنيا آمد و در دوم جولاي 1961 ميلادي در ايالت «آيداهو» هنگامي كه تفنگ شكاري خود را پاك مي كرد اشتباهاً هدف گلوله خود قرار گرفت و با مرگ وي درخشان ترين چهره ادبيات قرن بيستم آمريكا ناپديد شد.
در ده سالگي پدرش او را با تفنگ و شكار آشنا كرد. در دبستان، همينگوي احساس كرد كه ذهنش براي ادبيات مستعد است و شروع به نوشتن مقالات ادبي، داستان و روزنامه اي كه خود شاگردان اداره مي كردند، نمود. اين نويسنده نيز مانند بسياري از نويسندگان معاصر خود تحصيلاتي عالي و دانشگاهي نداشت.
ارنست با مدير روزنامه «كانزاس سيتي استار» آشنا شد و مدت دو ماه رپورتاژهايي براي روزنامه مزبور تهيه مي كرد. بعدها نيز رانندگي آمبولانس صليب سرخ را به عهده گرفت و به جبهه جنگ ايتاليا رهسپار شد. در اين موقع دختر جوان و روزنامه نويسي به نام «هدلي ريچاردسون» علاقه و توجهش را به خود جلب كرد و در نتيجه با هم ازدواج كردند. در سپتامبر1912 زن و شوهر جوان به صورت دو خبرنگار عازم ميدان جنگ يونان و تركيه شدند و پس از آن به پاريس عزيمت كردند.
همينگوي در پاريس با «پيكاسو» و «سزان» نيز آشنا شد. نخستين آثار و داستان هاي همينگوي سر و صداي زيادي ايجاد كرده بود. يكي از آثار ارنست در آن زمان، كتاب «پنجاه هزار دلار» بود كه در آن ماجراي زندگي مرد ورزشكار و مشت زني به تصوير كشيده شده بود. اثر ديگر وي، «هفته نامه آتلانتيك» بود كه هر كس اين داستان را مي خواند به چيره دستي و مهارت همينگوي در ادبيات و روان نويسي او پي مي برد.
همين داستان بيست صفحه اي اسم نويسنده را بر سر زبان ها انداخت و مشهورش كرد. قطعات گوناگون شعر همينگوي در سال 1923ميلادي در مجله «شاعري Poetry» چاپ شد و در همين سال همينگوي در شهر «ديژون» فرانسه كتاب كوچكي به نام «سه سرگذشت و ده قطعه شعر» نوشت و به چاپ رسانيد. در سال 1924 ميلادي كتاب «در زمان ما» را در پاريس انتشار داد و سه سال بعد وي كتاب «مردان بدون زنان» را منتشر كرد. انتشار اين كتاب همينگوي را تا مقام يك نويسنده استاد بالا برد و وي را مظهر مكتب خاص داستان نويسي مترقي قرار داد.
در سال 1928 ميلادي وي اروپا را به قصد اقامت در سواحل اقيانوس ترك كرد. در سال 1929ميلادي، ارنست كتاب «وداع با اسلحه» را منتشر كرد كه در آن به جنگ هاي ايتاليا اشاره كرده است. همينگوي در سال 1932 ميلادي كتاب «مرگ در بعدازظهر» را انتشار داد. اين كتاب از آن نظر كه نويسنده حالات و جزئيات مربوط به مرگ را با قلمي سحّـار و سبكي بسيار بديع تشريح مي كند در ادبيات آمريكا و در ميان آثار خود او اهميت فراوان دارد. در سال 1933 ميلادي وي كتاب «برنده سهمي ندارد» را به رشته تحرير كشيد.
همينگوي شكارچي بسيار ماهري بود و اغلب براي شكار شير و حيوانات خطرناك ديگر به سرزمين آفريقا سفر مي كرد و تأثيراتي را كه در اين شكارها پيدا كرده بود در كتاب «تپه هاي سبز آفريقا» منعكس كرده است. وي اين كتاب را در سال 1936 منتشر كرد. در همين سال كتاب هاي «زندگي اهالي پاريس» و «كشتن براي اجتناب از كشته شدن» را نگاشت. در سال 1937 ميلادي وي كتاب «داشتن و نداشتن» را منتشر كرد كه شهرتش افزوده شد. يك سال بعد همينگوي مجموعه داستان هاي «ستون پنجم» را منتشر كرد و سپس به نوشتن آثار پرارزشي مانند ماجراي «هاري مورگان قاچاقچي» پرداخت.
بالاخره در سال 1952 شاهكار جاودان خود را به نام «پيرمرد و دريا» به رشته تحرير درآورد و به اوج شهرت و عظمت ادبي صعود كرد و آمريكايي ها دانستند كه قدرت هنري نويسنده محبوبشان زوال نپذيرفته است. اين اثر بي مانند در سال 1953 ميلادي به دريافت جايزه «پوليتزر» و در سال 1954 ميلادي به دريافت جايزه ادبي نوبل نائل شد. ارنست همينگوي پس از موفقيت هايي كه به دست آورد سرانجام در سال 1961 ميلادي در گذشت.
همچنين از ديگر آثار وي مي توان «سيلاب هاي بهاري»، «تعظيم به سويس»، «خورشيد همچنان مي درخشد»، «برفهاي كليمانجارو»، «يك روز انتظار»، «به راه خرابات در چوب تاك»، «پس از طوفان»، «روشنايي جهان»، «وطن به توچه مي گويد»، «اكنون دراز مي كشم» و «كلبه سرخ پوست» اشاره كرد.
انتهاي خبر // شبكه خبري برنا//97 - 97 - 39//www.BornaNews.ir
چهارشنبه 12 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 186]