واضح آرشیو وب فارسی:فارس: بررسي وضعيت اقامتگاههاي بينراهي ايلام
خبرگزاري فارس: كم بودن تعداد گردشگر و مسافر يك از عللي است كه موجب شده بسياري از اقامتگاهها چندان ميل و رغبتي به تغيير وضعيت و بهبود رستوران يا محل پذيرايي خود ندارند.
به گزارش خبرگزاري فارس از ايلام، يكي از گردشگران كشورمان در اينباره گفت: كشور ايران داراي مناطق مختلف تفريحي و تفرجگاهي است كه مردم و هموطنانمان براي استراحت و تفريح به اين مناطق مراجعه ميكنند.
علي صادقي كه به استان ايلام سفر كرده است مي گويد: براي نخستين بار است كه استان ايلام را براي گردش و تفريح خود و خانوادهام برميگزينم.
وي ادامه داد: سفر به مناطق كوهستاني غرب كشور يكي از آروزهاي ديرينهام بوده كه امسال موفق به سفر به استان ايلام شدهام.
صادقي تصريح كرد: وجود اقامتگاههاي سنتي و سياهچادر در كنار جادههاي ارتباطي اين استان يكي از مناظر زيبا و دوست داشتني است.
وي ادامه داد: اما آنچه كه اين همه زيبايي را كمرنگ ميكند نبود سرويسهاي بهداشتي و نمازخانه در اين اقامتگاههاي سنتي است.
اين گردشگر اضافه كرد: البته اقامتگاههاي غير سنتي كه در قالب ساختمان ارايه خدمات ميدهند داراي اين امكانات هستند اما استفاده از امكانات سنتي زيباييهاي خاص خود را داشته و بايد متوليان امر به اين مهم توجه داشته باشند.
يكي ديگر از مسافران كه استان ايلام را به قصد سفر و تفرج انتخاب كرده گفت: امكانات بين راهي در استان ايلام در مقايسه با ديگر استانهاي كشور توسعه نيافته است.
احمد ايوبي افزود: فاصله استراحتگاهها و اقامتگاههاي بين راهي در اين استان بسيار زياد بوده و امكانات و وسايل پذيرايي مورد نظر مهمانان و مسافران را ندارند.
وي ادامه داد: اغلب اقامتگاهها فاقد بسياري از مواد غذايي مورد درخواست مشتريان بوده و در بيشتر موارد به فروش چاي و يا آب جوش اقدام ميكنند. با يك بررسي اجمالي ميتوان به اين مهم كه برخي از اقامتگاههاي بين راهي در ايلام در سالهاي گذشته ايجاد شدهاند، پي برد.
يكي از متصديان اقامتگاههاي بين راهي در ايلام گفت: فقدان مسافر و گردشگر در اين استان يكي از دلايل كم رونقي اقامتگاههاي بين راهي و حتي درون شهري است.
محمد اكبري اضافه كرد: تنها مشتري اقامتگاههاي بين راهي در استان ايلام رانندگان وسايط نقليه سنگين مانند تريليها و كاميونهاي باري هستند از اينرو امكانات موجود جوابگوي نيازهاي آنان بوده و متصديان اين اقامتگاهها دليلي براي توسعه محل كار خود نميبينند.
اين فرد اضافه كرد: وضعيت جغرافيايي استان ايلام و بن بست بودن آن سبب شده كه در مسير استانهاي ديگر قرار نداشته و همه مسافران درون استاني باشند.
وي ادامه داد: مسافت نقطه شمالي استان تا نقطه جنوبي آن در مرز عراق كمتر از پنج ساعت بوده و خود مسافران داخلي كمتر به استراحتگاههاي بينراهي نياز داشته و يا نياز آنان بسيار ابتدايي و در حد امكانات اقامتگاههاست.
يكي از اعضاي هيئت مديره صنف هتلداران و رئيس سابق اين صنف در استان ايلام در اين باره گفت: نبود مسافر و گردشگر فعاليت بيشتر متوليان اين بخش را راكد كرده است.
جعفر جهاني امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در ايلام افزود: اين عامل مهمترين علت ركود بازار هتلداران، مسافرخانهها و اقامتگاههاي بين راهي در استان ايلام است.
وي ادامه داد: مسئولان و متوليان گردشگري بايد با معرفي جاذبههاي گردشگري و همچنين توجه به صنوف مرتبط با موضوع زمينه توسعه اين صنعت را در استان ايلام فراهم كنند.
اين مسئول اضافه كرد: ارايه خدمات مسئولان مرتبط با موضوع به اين مهم جوابگوي نيازهاي اين صنعت نبوده و بايد در اين راه تلاش بيشتري شود.
جهاني تصريح كرد: برخي از عوامل دست به دست هم داده كه متصديان واحدهاي اقامتي در داخل و خارج شهرها رغبتي براي توسعه فعاليتهاي خود نداشته و در واقع امكانات موجود جوابگوي نيازهاي آنان است.
كارشناس مسئول نظارت بر اقامتگاهها و رستورانهاي بين راهي سازمان ميراث فرهنگي استان ايلام نيز گفت:
در حال حاضر 24 اقامتگاه و رستوران بين راهي در محورهاي ارتباطي استان ايلام به استانهاي
خوزستان، لرستان و كرمانشاه داير است.
سوسن رسولوندي امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در ايلام افزود: اين دستگاه اجرايي با استفاده از بازرسان ويژه براين اقامتگاهها نظارت كافي و مستمر دارد و به طور متوسط هر اقامتگاه ماهانه دوبار مورد بازديد محسوس قرار گرفته و بارها به طور نامحسوس نظارت ميشوند.
اين مسئول اضافه كرد: اقامتگاههاي بين راهي از حيث رعايت بهداشت عمومي، دفاتر پذيرش، سرويسهاي بهداشتي، نمازخانه، رعايت شئونات اسلامي و كميت و كيفت خدمات ارايه شده به مشتريان و مسافران مورد بازرسي اين دستگاه اجرايي در استان قرار ميگيرند.
رسولوندي تصريح كرد: درصورت برخورد با هرگونه تخلف و شاخصههاي مورد نظر در رستورانها و اقامتگاههاي بين راهي در مرحله نخست تذكر شفاهي و كتبي و در مراحل بعدي و تكرار تخلف اخطار و پلمپ محل فعاليت صورت ميگيرد.
اين مسئول اضافه كرد: براساس آمار موجود از ابتداي سال جاري تاكنون 282 مورد بازرسي از هتلها، مهمانپذيرها، زائر سراها، اقامتگاههاي بينراهي و غيره در استان ايلام انجام شده است.
كارشناس مسئول نظارت براقامتگاهها و رستورانهاي بين راهي سازمان ميراث فرهنگي استان ايلام گفت: در اين مدت 41 تذكر كتبي و 9 اخطار به برخي از مكانهاي ياد شده به واسطه عدم رعايت معيارهاي مورد نظر داده شده است.
وي اضافه كرد: در حال حاضر 70 درصد اقامتگاهها و رستورنهاي بين راهي در استان ايلام داراي امكانات اوليه مانند سرويسهاي بهداشتي و نمازخانه بوده و تنها 30 درصد آنان در حال ساخت و تجهيز محلهاي فعاليت خود هستند.
رسولوندي تصريح كرد: اين دستگاه همواره با نظارت بر محلهاي ياد شده سعي در ارايه خدمات مطلوب آنان به مردم، مسافران و گردشگران دارد.
معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي استان ايلام نيز در اين باره گفت: اين دستگاه اجرايي از بدو تأسيس و ادغام با سازمان ميراث فرهنگي درصدد توسعه صنعت تورسيم در استان ايلام بوده است.
علي قاسمپور امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در ايلام افزود: براين اساس توسعه و ايجاد اقامتگاههاي بين راهي و داخل شهري را در دستور كار خود قرار داده است.
وي ادامه داد: در حال حاضر اين دستگاه اجرايي با همكاري بخش خصوصي كار مطالعه و ساخت چند هتل با درجه سه و چهار ستاره در محورهاي ورودي به استان ايلام در مسير دهلران، مهران و شيروان چرداول و جاده حميل آغاز كرده است.
اين مسئول اضافه كرد: در كنار اين مهم معرفي استان ايلام و جاذبههاي توريستي و گردشگري آن براي توسعه اين صنعت نيز در دستور كار قرار گرفته است.
قاسمپور تصريح كرد: امسال حدود يك ميليارد ريال اعتبار براي توسعه صنعت گردشگري در استان ايلام اختصاص يافته كه صرف اين مهم خواهد شد.
معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي استان ايلام گفت: تاكنون براي احقاق اين مهم برنامههاي مختلفي تدوين و طراحي شده كه ميتوان در بخش تاريخي به ثبت بيش از 500 اثر تاريخي و اماكن مذهبي اين استان در فهرست آثار ملي كشور اشاره كرد.
وي ادامه داد: همچنين سه اثر تاريخي شامل شهر تاريخي سيمره در شهرستان دره شهر، شهر تاريخي سيروان در شيروان چرداول و تپههاي پيش از تاريخ در شهرستان دهلران ظرفيت ثبت در فهرست آثار جهاني را دارد.
اين مسئول اضافه كرد: پنج اثر مذهبي محلي نيز شامل مراسم چمر، آتش نوروزي، طب سنتي، عيد مردگان، همياري سنتي در كشاورزي و زندگي عشايري مراحل ثبت در آثار معنوي كشور را طي ميكند.
وي تصريح كرد: اين استان تاريخي در مجموع ظرفيت ثبت 20 اثر معنوي را فهرست آثار معنوي كشور را دارد.
معاون سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان ايلام گفت: تلاش براي ثبت آثار دوران دفاع مقدس از ديگر برنامههاي اين دستگاه اجرايي در جذب گردشگر و توريست است.
وي ادامه داد: تاكنون چهار منطقه عملياتي در دوران دفاع مقدس شامل منطقه شهرهاني، قلاويزان، ميمك و قرارگاه حضرت امير در مراحل ثبت در فهرست آثار ملي قرار گرفتهاند.
اين مسئول اضافه كرد: در ماه جاري نيز بيست و يك اثر تاريخي اين استان نيز در فهرست آثار ملي به ثبت رسيدند.
وي گفت: اين تعداد آثار تاريخي كه مربوط به دوره ساساني و اوايل دوره اسلامي است به تازگي با تلاش كارشناسان اين دستگاه اجرايي در فهرست آثار ملي كشور قرار گرفته است.
انتهاي پيام/ب
چهارشنبه 12 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1565]