تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 1 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):ما اهل بيت، وعده‏هاى خود را براى خودمان، بدهى و دِين حساب مى‏كنيم، چنانكه رسول اكر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855360619




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

جشنواره زنان سرزمين من و دردسرهاي قبل از افتتاحگلايه‌هاي طراحان مد و لباس از برخوردهاي سليقه‌اي


واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: جشنواره زنان سرزمين من و دردسرهاي قبل از افتتاحگلايه‌هاي طراحان مد و لباس از برخوردهاي سليقه‌اي
حميد بروغنيدر پي اخبار و گزارش‌هايي كه از سومين جشنواره بين‌المللي زنان سرزمين من منتشر مي‌شود، گويي جشنواره امسال نيز همچون سال گذشته با حواشي و بازتاب‌هايي روبه‌رو است.


البته اين جشنواره كه با برگزاري شوهاي زنده لباس‌هاي اسلامي، ايراني به شكل بين‌المللي طي چند سال گذشته سر و صداي زيادي در كشور به راه انداخت و البته مخاطبان زيادي به خصوص در ميان خانم‌ها پيدا كرد و موجب بروز شوق و اشتياق سركوب شده طراحان لباس شد و حمايت مسوولان سياسي، فرهنگي و نمايندگان مجلس را به دنبال داشت در برگزاري سومين دوره از جشنواره‌هاي خود با مسائلي متفاوت نسبت به سال گذشته روبه‌رو است. هم‌اكنون بازتاب‌هاي سومين جشنواره قبل از افتتاح آن به راه افتاده به گونه‌اي كه از يك سو حجه‌الاسلام تقوي، رييس شوراي سياست‌گذاري ائمه جمعه كشور كه در عين حال رياست شوراي فرهنگي عمومي استان تهران را نيز عهده‌دار است با اظهار تاسف از آنچه كه وي از آن به نام كارشكني در برگزاري جشنواره ناميد، به صراحت اعلام كرد «هيچ‌كس نمي‌تواند خللي در برگزاري سومين جشنواره بين‌‌المللي زنان سرزمين من ايجاد كند».
همزمان با اين سخنان، دبير جشنواره زنان سرزمين من نيز با اظهار تاسف از اين روند از تاخير 20 روزه در زمان افتتاحيه جشنواره خبر داد. فرحناز قندفروش به تلويح گفت كه زمان برگزاري جشنواره كه هر سال در روز زن افتتاح مي‌شد، امسال به علت طولاني‌شدن زمان بررسي‌ها در كميته ساماندهي مد و لباس به روز 25 تيرماه يعني روز مرد انتقال يافت. نكته حائز اهميت در اين خصوص اين است كه جشنواره زنان سرزمين من برخلاف سال‌هاي گذشته كه هنوز قانوني براي تشكيل و برپايي جشنواره‌ها و نمايشگاه‌هاي مد و لباس نبود، در سال‌جاري براي برگزاري سومين جشنواره مي‌بايست با نظارت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به كارش ادامه دهد. در واقع پس از تصويب طرح ساماندهي مد و لباس در مجلس هفتم شوراي اسلامي و به دنبال آن تشكيل كميته ساماندهي مد و لباس در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، آيين‌نامه تشكيل نمايشگاه‌هاي مد و لباس تدوين و در 16 ارديبهشت سال‌جاري نيز توسط اين كميته ابلاغ شد.
براساس اين آيين‌نامه تمام افراد حقيقي و حقوقي كه قصد برپايي نمايشگاه و جشنواره در حوزه مد و لباس را داشته باشند از اين پس مي‌بايست مجوزهاي لازم را از تشخيص و تاييد صلاحيت‌هاي اوليه تا تاييد نوع لباس‌ها و طرح‌هايي كه مي‌بايست به نمايش عمومي درآيد، را دريافت كنند. از اين رو، جشنواره بين‌المللي زنان سرزمين من كه بزرگ‌ترين جشنواره مد و لباس‌هاي ايراني و اسلامي در كشور محسوب مي‌شود، اين بار نه در قالب استانداري تهران، بلكه با تاسيس موسسه غيردولتي به نام موسسه فرهنگي اجتماعي زنان سرزمين من اقدام به دريافت مجوز از كميته مذكور كرد. هر چند تاخير در تصويب آيين‌نامه ساماندهي مد و لباس در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز سبب گلايه‌هايي از سوي مسوولان جشنواره زنان بود، ولي اين بار شاهد اعتراض طراحان برجسته لباس كشور از نحوه ارزشيابي و داوري‌ها در كميته ساماندهي مد و لباس هستيم. اين طراحان كه در سومين جشنواره بين‌المللي زنان، طرح‌هاي جديد لباس‌هاي ايراني - اسلامي خود را ارائه كرده‌اند، بررسي‌ها را خارج از رويه‌هاي علمي و هنري دانستند. آنان با بيان اينكه بررسي‌ها در دو مرحله ابتدا در دبيرخانه جشنواره و سپس در كميته ساماندهي مد و لباس انجام گرفته است، اعمال سليقه در مرحله بررسي طرح‌ها به وسيله ارزشيابان كميته ساماندهي مد و لباس را سبب زير سوال رفتن ارزش‌هاي هنري كار و دانش استادان در درك موقعيت اجتماعي كشور دانستند. شهره فضل وزيري، طراح لباس و عضو هيات علمي دانشگاه علم و فرهنگ نحوه داوري‌ها و ارزشيابي‌ طرح‌ها در كميته ساماندهي مد و لباس را سليقه‌اي و غيرعلمي دانست و گفت: نظراتي كه براي انتخاب طرح‌ها در كميته ساماندهي مد و لباس اعمال شده تخصصي نبوده و قطعا افرادي كه بايد در مورد طرح‌ها نظر بدهند بايد تخصصي‌تر فكر كنند، چرا كه ما تمام موازين قانوني و عرفي را در طرح‌ها‌يمان رعايت مي‌كنيم ضمن آن كه اين طرح‌ها در دبيرخانه جشنواره نيز داوري شده است.
اين طراح لباس مي‌گويد: كميته ساماندهي مد و لباس در اين فرصت كوتاه استادان اين رشته را كامل نشناخته و به همين علت به تعدادي از افراد در داوري‌ها و ارزيابي‌ها متوسل شده كه آنان از نظر ما زياد صاحب‌نظر نبودند.
فضل وزيري در خصوص عدم پذيرش برخي طرح‌ها و تبعات آن نيز معتقد است اين امر سبب مي‌شود تا انگيزه‌ها كم شده و طراحان از اين پس عقب‌نشيني كنند چرا كه وقتي مي‌بينند در انتخاب طرح‌ها سليقه‌اي برخورد مي‌شود اين فكر به وجود مي‌آيد كه بايد به سليقه آنان طرح ارائه داد نه براساس خلاقيت و نبوغ.
اين مدرس دانشگاه در عين حال اعتراض طراحان را سبب نتايج خوبي هم دانست و گفت: اين اعتراض سبب شد كه كميته ساماندهي مد و لباس در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي اعضاي هيات علمي و متخصصان اين رشته را شناخته و سبب روي آوردن به اين افراد شده است.
فضل وزيري مي‌گويد: در طرح‌هاي ارائه شده براي نمايش در جشنواره زنان سرزمين من، تمامي نكات قانوني، عرفي و موازين شرع مقدس اسلام رعايت شده بود و وقتي كه مي‌خواهيم براي جشنواره لباس‌هاي اسلامي طرح ارائه كنيم قطعا خودمان تمام مسائل را در نظر مي‌گيريم و در اين صورت نبايد طرح‌ها در كميته ساماندهي مد و لباس زير سوال برود.
همچنين فرشته كياوش، طراح و مدرس دانشگاه نيز در خصوص داوري‌هاي صورت گرفته در كميته ساماندهي مد و لباس اظهار مي‌دارد چنانچه ايرادي به طرح‌ها وارد مي‌شود بايد كاملا تخصصي باشد نه بيان نظرات شخصي. كياوش با ذكر اين كه اين گونه ارزيابي‌ها هويت حرفه‌اي طراحان و استادان را زير سوال برده است، ايرادهاي كميته ساماندهي مد و لباس از طرح‌ها را ايرادهاي غير فني خواند و يادآور شد: قطعا در مورد انتخاب طرح‌ها بايد بيشتر به خلاقيت و نوع‌آوري طرح توجه شود در حالي كه براي بررسي طرح‌ها به هيچ عنوان روي اين موضوع بحث نشد بلكه مسائلي عنوان شد كه ضرورتي براي طرح نداشت.
اين استاد طراحي لباس با ذكر اين نكته كه بايد در مورد رشته طراحي لباس كاملا تخصصي برخورد شود، گفت: اين مساله حائز اهميت است كه طرح مورد نظر در آشفتگي موجود در جامعه بايد حرفي براي گفتن داشته باشد.
كياوش با اشاره به اين كه داوران و ارزشيابان در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي بايد نگاهي تخصصي به طرح و لباس داشته باشند، جشنواره بين‌المللي زنان سرزمين من را فرصتي عالي براي ارائه طرح از سوي طراحان دانست و يادآور شد: مسوولان براي نخستين مرتبه به طراحان اعتماد كرده‌اند و جامعه به ظرفيت و پتانسيل بالاي طراحان لباس در داخل كشور پي برده است و اميدوارم از اين حركت‌ها حمايت شود و چنين جشنواره‌هايي در طول سال برپا شود؛ چرا كه اين حركت براي طراحان انگيزه عالي ايجاد كرده است.
البته با وجود اعتراضات از سوي طراحان شركت كننده در جشنواره بين‌المللي زنان سرزمين من، عليرضا
حسين زاده، دبير كميته ساماندهي مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با بيان اين كه ما در موضع صدور مجوز بايد قانون و ضوابط آيين‌نامه ساماندهي مد و لباس را كه در تاريخ شانزدهم ارديبهشت ماه سال جديد به تصويب كميته ساماندهي مد و لباس رسيده، اعمال كنيم، گفت: اين كه لباس‌ها بايد بر اساس معيارهاي اسلامي - ايراني باشد شكي نيست، ولي بايد طوري عمل كنيم كه قانون مد و لباس اجرا شده و قاعدتا ارزشيابان لباس‌ها نيز بايد تحقق اهداف اين قانون را ملاك عمل قرار دهند.
حسين‌زاده با بيان اينكه ارزشيابي‌ها نبايد سختگيرانه باشد و هر جشنواره‌اي آثار ارائه شده را بايد براساس شرايطي بپذيرد، افزود: شناسنامه هر لباس بايد مشخص باشد و ارزشياب بايد بداند كه اين طرح در چه موقعيت و براي كجا طراحي شده است. او نمي‌تواند در خلاء نظر دهد ضمن آنكه هنوز كميته ارزشيابي را به شكل رسمي تشكيل نداده‌ايم كه تركيب آن از افراد مشخص شكل گيرد و سليقه‌اي عمل نكنند.
وي مي‌افزايد اگر كميته ارزشيابي طرح‌ها تشكيل شود آن وقت مي‌توانيم به بازنگري در اين كميته بپردازيم.
دبير كميته ساماندهي مد و لباس با بيان اين كه علتي براي فشار آوردن به دبيرخانه‌اي كه هنوز نوپاست، وجود ندارد، تصريح مي‌كند: قصد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، تداوم با قوت جشنواره زنان سرزمين من است و مسوولان جشنواره نيز در اجراي قوانين همكاري نزديكي دارند. آنان تقاضاي صدور مجوز فعاليت نمايشگاه را در يك زمان خاص در سال‌جاري داشتند ولي با وجود شتاب آنان براي يك زمان خاص پيش‌بيني بر اين بود كه روال قانوني تصويب آيين‌نامه برپايي نمايشگاه‌ها به آن زمان موردنظر نخواهد رسيد.
وي با تاكيد بر اينكه پس از تصويب آيين‌نامه تشكيل نمايشگاه‌هاي مد و لباس، بايد نخست كميته ارزشيابي طرح‌هاي مد و لباس براي نمايشگاه‌ها نيز تشكيل مي‌شد، گفت: در اين مورد بايد به گونه‌اي عمل مي‌كرديم كه از يك سو جنبه‌هاي تخصصي آن حفظ شود و از سوي ديگر رويه ارزشيابي طرح‌ها به عنوان نخستين رويه و روش مناسب در ارزشيابي طرح‌هاي لباس بر پايه‌هاي متقن و خوبي استوار شود.
حسين‌زاده در خصوص نحوه ارزيابي‌هاي صورت گرفته نيز مي‌گويد: ارزيابي‌ها از دو منظر انجام مي‌گيرد، نخست آنكه شايستگي اثر براي ثبت با هدف حفظ حقوق مولفان و مصنفان در معاونت حقوقي را داشته باشد و دوم آنكه شايستگي لازم را براي نمايش دارا باشد.
وي همچنين گفت: با توجه به گفته‌هاي طراحان به منظور ارتقاي سطح ارزشيابي‌ها از استادان دانشگاه‌ در اين رشته خواستيم تا افراد متخصص در اين زمينه را معرفي كنند و حتما از نظرات اين افراد در كميته ارزشيابي استفاده مي‌شود.
اما با وجود همه اين مسائل به نظر مي‌رسد تصويب ديرهنگام آيين‌نامه برگزاري نمايشگاه‌هاي مد و لباس كه البته عده‌اي جنبه‌هاي بازدارندگي را در آن بيشتر مي‌دانند، براي بزرگ‌ترين جشنواره حال حاضر مد و لباس كشور كه برنامه زمان‌بندي شده اجرايي خود را از زمستان سال گذشته آغاز كرده سبب دردسرهايي شده است. نمونه اين دردسرها قبل از شروع جشنواره با تعويق 20 روزه زمان افتتاح و اعتراضات طراحان لباس نسبت به ارزيابي كميته ساماندهي مد و لباس آغاز شده است. ولي به هر حال تا چند روز آينده اين جشنواره سومين دوره خود را با حضور كشورهاي اسلامي و نمايندگان همه استان‌هاي كشور و ارائه مدهاي لباس‌هاي بانوان مسلمان آغاز مي‌كند و آنچه كه دراين خصوص مبهم مي‌ماند آن است كه اگر برپايي نمايشگاه‌هاي مد و لباس براي جشنواره‌اي مثل جشنواره زنان سرزمين من كه حاصل انديشه‌هاي دولت نهم در ساماندهي حجاب بوده و در عين حال وزارت كشور و استانداري تهران و بسياري از شخصيت‌هاي پرنفوذ كشور و نمايندگان مجلس از آن حمايت مي‌كنند با چنين مشكلاتي روبه‌رو است، چگونه از بخش خصوصي و غير دولتي براي دعوت به چنين عرصه‌اي دعوت به عمل آمده است.
 چهارشنبه 12 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 136]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن