واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: احزاب و تشكل هاتشديد مرزبندي حزب كروبي با اصلاحطلبان
با نزديك شدن به زمان انتخابات رياستجمهوري دوره دهم و بحث درباره نامزدهاي احتمالي اين رقابت، به نظر ميرسد اعتماد ملي تلاش ميكند تا بر عمق مرزبندي خود با ديگر گروههاي اصلاحطلب بيافزايد. اين حزب كه در پي حمايت نكردن بخش قابلتوجهي از اصلاحطلبان از مهدي كروبي، دبيركل پيشين مجمع روحانيون مبارز، با خروج وي از اين تشكل پايهريزي شد، از ابتداي فعاليت خود، انتقادات شديدي را به ديگر گروههاي اصلاحطلب وارد كرد. مرزبندي اين حزب با اصلاحطلبان در انتخابات مجلس هشتم به جايي رسيد كه اعتماد ملي از ائتلاف با اصلاحطلبان امتناع كرد.
اكنون در حالي كه به نظر ميرسد كانديداتوري خاتمي ميتواند، دستيابي به ائتلافي زودهنگام را در ميان اصلاحطلبان تسهيل كند و اين كار را براي مهدي كروبي دشوار خواهد كرد، به نظر ميرسد اعتماد ملي سعي دارد تا تصميمگيري را براي خاتمي دشوار كند.
در تازهترين تحول مسوول روابط عمومي حزب اعتماد ملي در نامهاي خطاب به مرتضي حاجي با لحني تند نوشت: ديكتاتور صفتان به اصطلاح اصلاحطلب، خود ميبرند و ميدوزند و جز جمع خويش هيچ كس را به رسميت نميشناسند.مرتضي حاجي، رييس ستاد ائتلاف اصلاحطلبان، اخيرا در مصاحبهاي گفته بود: آقاي خاتمي شخصيت آماده، مناسب و مقبولي است كه اگر بپذيرد، اصلاحطلبان به اجماع دست خواهند يافت و آقاي كروبي هم به خرد جمعي احترام ميگذارد و كانديدا نخواهد شد.
اين اظهارات حاجي بود كه واكنش شديد اعتماد ملي را در پي داشت. به گزارش خبرگزاري فارس، سيد حسين معصومي، مسوول روابط عمومي حزب اعتماد ملي در پاسخ به سخنان مرتضي حاجي نوشت: در فتنهاي كه در بحث رياستجمهوري نهم توسط عدهاي معدود و احزاب محفلي كه خود را قيم اصلاحطلبان ميدانسته و ميدانند، سرنوشت انتخابات به آنجا رسيد كه ديديم و با جوسازيهاي به دور از تقوا شخصيتهاي عزيزي همچون جناب خاتمي را نيز به اين دام گرفتار كردند و آن شد كه ديديم.
معصومي در ادامه نامه خود خطاب به حاجي آورده است: دوستان شما از يك سو فرياد دفاع از آزادي و دموكراتيك بودن را سر ميدهند و حاكميت را به اين عنوان كه قيممآبانه برخورد ميكند، محكوم مينمايد اما خود با جوسازي و ديكتاتور مآبانه از حضور شخصيتها و گروههاي اصلاحطلب ممانعت ميكند و براي رسيدن به اين هدف غيراخلاقي از هر حربهاي بهخصوص تهمت و افترا استفاده مينمايد.
در ادامه اين نامه با بيان اينكه «برادر عزيز فكر نميكنيد امر بر جنابعالي مشتبه شده؟»، تاكيد شده است: حال اگر تنها چند گروه كه مشخص است از طيف شما هستند به اجماع رسيدهاند، ديگر گروههاي اصلاح طلب بايد نداي سمعنا و اطعناي خود را به گوش فلك برسانند و در غير اين صورت اصلاح طلب نيستند و ... همان تعبيرهايي كه ميدانيد كار چه گروههايي در قبل و ابتداي انقلاب بوده است.
معصومي در ادامه نامه خود يادآور شده است: آيا توصيههاي خيرخواهانه آقاي كروبي در مجلس و بيرون از مجلس كه اگر به آنها توجه ميشد كار به اينجا نمي كشيد، تا اين حد دوستان تندرو و مشكل ساز براي جامعه را به خشم آورده است كه به هر طريق سعي در عدم حضور اين مرد بزرگ و فهيم در انتخابات را ميكنيد، تا جايي كه آنچنان بر شما نيز تاثير بگذارند كه چنين حرفهاي خلاف منطق را ادا بفرماييد؟ كه اگر خاتمي حاضر نشد بايد به كمتر قانع شويد و ... . چگونه آقاي حاجي اهل منطق به خود اجازه ميدهد كه چنين سخن بگويد. لطفا اين گونه مسائل را براي همان دوستان احساسيِ از گرد راه رسيده واگذاريد.
سيد حسين معصومي همچنين در نامه خود آورده است: آقاي حاجي، امروز نه خاتمي رييسجمهور است و نه كروبي رييس مجلس، نه يونسي وزير اطلاعات است و نه مرعشي وزير ميراث فرهنگي، نه جهانگيري وزير صنايع است نه جنابعالي وزير محترم آموزش و پرورش و نه استاندار سابق در راس كار، پس بگذاريد حضور افراد و جمعيتها از طريق صحيح و بهدور از جوسازيهاي زاييده از جلسات محفلي باشد.
در پي اختلافات تازه اعتماد ملي با اصلاحطلبان پايگاه خبري «الف» وابسته به احمد توكلي به تحليل اين اختلاف پرداخته و ابراز عقيده كرده است كه كروبي نميتواند عامل نگراني براي اصلاحطلبان باشد، چرا كه وي نميتواند از آراي آنان بكاهد، در مقابل اصولگرايان بايد نگران شوند؛ چرا كه مخاطبان كروبي و محمود احمدينژاد مشترك هستند.
در تحليل اين پايگاه آمده است: سبد آراي آقاي كروبي چه در انتخابات گذشته و چه در انتخابات آتي بيشتر از آنكه با سبد آراي آقايان هاشمي، معين و يا خاتمي (آراي كانديداهاي طيف مشاركت – مجاهدين و ائتلاف احتمالي با كارگزاران) مشترك باشد، با سبد آراي آقاي احمدينژاد مشترك است و هم در انتخابات گذشته و هم در انتخابات آينده، باعث ريزش آراي آقاي احمدينژاد شده و خواهد شد.
بيان سادهتر اين تحليل آن است كه برعكس تحليل جاري و در واقع وارونه اصلاحطلبان طيف مشاركت - مجاهدين از حضور تضعيف كننده آقاي كروبي در انتخابات 84، عدم حضور ايشان در آن انتخابات به احتمال خيلي زياد به تقويت هرچه بيشتر آراي رييس جمهور كنوني ميانجاميد و آقاي احمدينژاد با رايي بسيار بالاتر به مرحله دوم انتخابات راه پيدا ميكرد. در واقع آقاي كروبي در انتخابات گذشته بيش از همه نامزدهاي رقيب به آراي آقاي احمدينژاد ضربه وارد كرد و در انتخابات آينده نيز همين كاركرد را خواهد داشت.مخاطب لحن و محتواي مردم پسندانه و غيرثقيل آقاي كروبي، بدون شك رايدهندگان به آقاي معين يا آقاي خاتمي نيستند و تقويت گفتمان آقاي كروبي با نام اصلاحات هرچند ممكن است به تضعيف تصوير اصلاحات مدل مشاركت - مجاهدين بيانجامد، اما در عرصه راي احتمالا به تضعيف آراي نامزد احتمالا اصلي اصولگرايان ترجمه خواهد شد.
بر اساس استدلالات فوق، اين گزاره را نبايد از ذهن دور داشت كه اصلاحطلبان با نامزدي همزمان آقايان كروبي و خاتمي و تقسيم كار ناخودآگاه يا خودآگاه، ضمن تلاش براي ريزش آراي رييسجمهور فعلي، نامزد اصلي خود را به سلامت از گذرگاه انتخابات عبور دهند.
از اين منظر شايد بهتر باشد اصولگرايان و رسانههاي اصولگرا اگر احتمال ميدهند كه در انتخابات آتي از رييسجمهور فعلي حمايت خواهند كرد يا ناچار به حمايت خواهند شد، در چگونگي تعامل با آقاي كروبي و احتمالا نامزدهاي ديگري كه با لحن و شعارهاي نزديك به رييسجمهور محترم حضور پيدا خواهند كرد، احتياط بيشتري به خرج دهند.
چهارشنبه 12 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 163]