واضح آرشیو وب فارسی:فارس: ايستگاه اقتصاد
در مراسم افتتاح اولين كارخانه اتوبوس دوكابين كشور مطرح شد
زيان ناشي از تحريم براي توليدكنندگان غيردولتي اتوبوس
گروه اقتصاد: اولين كارخانه توليد اتوبوس دوكابين در خاورميانه، در منطقه آزاد تجاري ارگ جديد بم به بهرهبرداري رسيد. در مراسم افتتاح اين كارخانه احمد قلعهباني معاون وزير صنايع و معادن و رئيس سازمان گسترش و نوسازي صنايع، رئوفينژاد، استاندار كرمان و عابدينژاد، رئيس سازمان صنايع و معادن كرمان حضور داشتند.
در اين مراسم، قلعهباني ضمن تبريك هفته صنعت و معدن گفت: صنعتخودرو بهويژه در بخش اتوبوسسازي و خودروهاي سنگين، يك صنعت اشتغالزا است و استان كرمان هم قطب دوم صنعت خودروي ايران است. وي ضمن اظهار اميدواري نسبت به استفاده بيش از پيش خودروهاي عمومي در حمل و نقل شهري، آينده درخشاني را براي اين بخش از صنعت پيشبيني كرد.
همچنين در اين مراسم مهندس احمد نيام، مديرعامل شركت ارگ ديزل اعلام كرد كه در نخستين مرحله راهاندازي اين كارخانه تعداد 200 نفر بهطور مستقيم مشغول به كار شدند و اين تعداد در مراحل بعدي به 2 هزار نفر افزايش خواهد يافت. وي علت تاخير در راهاندازي خط توليد كارخانه را ناشي از بهتعليق درآمدن قرارداد با كارخانه اتوبوسسازي و مينيبوسسازي ايكاروس مجارستان اعلام كرد و گفت: در سال گذشته، كشور به عضويت اتحاديه اروپايي درآمد و قرارداد ما با آن شركت بهخاطر تحريمهاي اقتصادي اين اتحاديه عليه ايران اجرايي نشد.
وي در ادامه افزود كه چندي بعد با شعبه ايكاروس در صربستان وارد مذاكره و بهناچار مجبور شديم به جاي 10 درصد پرداخت ارزي، 100 درصد پرداخت را داشته باشيم. نيام، توجه به صادرات اتوبوس را يكي از استراتژيهاي شركت ارگ ديزل خواند و گفت: مذاكراتي را با عراق و امارات متحده عربي براي صدور اتوبوسهاي دوكابين انجام دادهايم. اماراتيها تعداد 1600 دستگاه اتوبوس دوكابين نياز دارند و كشورهاي آسياي ميانه و سوريه و لبنان هم در پي ترميم سيستم حملونقل خود هستند.
راهبرد احمدينژاد براي برونرفت از بحران مسكن
سرعت توليد بايد افزايش يابد
ايسنا: محمود احمدينژاد: حذف هزينههاي اضافي در ساخت مسكن بهمنظور كاستن از فشار بر اقشار مختلف مردم را ضروري دانست و گفت: سرعت توليد مسكن بايد افزايش يابد.
وي در جلسه شورايعالي مسكن با تاكيد بر توليد ضربتي و گسترده مسكن تصريح كرد: بايد برخي هزينههاي زائد در توليد مسكن را حذف كرده تا از يك طرف مردم هزينه كمتري متحمل شده و از طرف ديگر سرعت توليد مسكن در كشور افزايش پيدا كند.وي همچنين با اشاره به اهميت توجه به فرهنگ بومي - اسلامي در توليد و ساخت مسكن اظهار كرد: غير از كلانشهرها كه نيازمند انبوهسازي هستيم، در بقيه نقاط كشور نيازي به توليد مسكن در بيش از 4-3 طبقه وجود ندارد. رئيسجمهور ثبت قرارداد خريد و فروش زمين و مسكن را براي ساماندهي مسكن مهم ارزيابي كرد و افزود: همه اطلاعات مربوط به خريد و فروش املاك بايد ثبت و ضبط شده و اين موضوع بايد با جديت پيگيري شود. وي خاطرنشان كرد: متاسفانه قوانيني كه در گذشته براي مسكن نوشته شده به هيچوجه پاسخگوي شرايط امروز نيست. احمدينژاد همچنين در ادامه اين جلسه ضرورت تشكيل ستادي به منظور ساماندهي كليه امور مربوط به مسكن به رياست وزير مسكن و شهرسازي را مورد تاكيد قرار داد.
سال گذشته بهاي مسكن 80 درصد افزايش يافت
مهر: بسياري از كارشناسان بخش مسكن به بيان راهكارهايي براي توليد ضربتي مسكن پرداختند.
رشد قيمت مسكن دو برابر نرخ تورم
بيژن كاموري كارشناس مسكن در رابطه با توليد ضربتي مسكن در سالجاري گفت: توليد ضربتي و گسترده مسكن دركشور براي حدود 4 سال آينده تحقق مييابد، اين در حالي است كه نبود رونق اقتصادي درساير بخشهاي اقتصادي سبب شده تا سرمايههاي سرگردان وارد بازار مطمئنتري همچون مسكن شود، ضمن اينكه نقدينگيهاي سرگردان در تمامي بخشهاي اقتصادي منجر به توليد ثروت نميشود.
وي با اشاره به افزايش 30 تا 40 درصدي قيمت آهن حدود 4 ماه اخير و تاثير آن بر افزايش قيمت مسكن بيان كرد: قيمت اصلي مسكن يعني زمين به دليل افزايش قيمت مصالح ساختماني افزايش يافته وهجوم نقدينگي سبب شده تا رشدي حداقل دو برابر تورم در بخش مسكن ايجاد شود.
كارشناس مسائل مسكن اظهارداشت: در سال گذشته رشد قيمت مسكن 3 تا 4 برابر تورم شد و همين مساله منجر به افزايش 80 درصدي قيمت مسكن در بازار گرديد لذا در چنين شرايطي بايد راهكار اقتصادي مناسبي از سوي مسوولان ارائه شود، زيرا هماكنون درآمد يك خانوار براي تامين مسكن بسيار پايين و محدود است. وي افزود: در دنيا قيمت مسكن 5 برابر درآمد سالانه خانوار است، ولي در ايران اين رقم از مرز 15 برابر عبور كرده، ضمن اينكه تسهيلات بانكي 10 تا 15 درصد قيمت مسكن را پوشش ميدهد، ولي در ساير كشورها وام بانكي 80 درصد قيمت ملك را در بر ميگيرد.
صنعتيسازي
مهرداد هاشمزاده همايوني از ديگر كارشناسان مسائل بخش مسكن معتقد است كه سرعت در توليد مسكن، نيرو، انرژي و تامين منابع مالي درحد نياز را ميطلبد ضمن اينكه توليد ضربتي مسكن فقط با صنعتيسازي محقق ميشود كه در اين راستا بايد روند تصميمگيريها تسريع شود.
بهكارگيري فناوريهاي نوين
منوچهر شيباني اصل كارشناس مسكن در اين رابطه عنوان كرد: در مديريت پروژه و اصول آن بخشي به نام مديريت ضربتي وجود دارد و اين امر از لحاظ علمي قابل قبول است، اما تحقق توليد ضربتي مسكن نيازمند برنامهريزي و مشخص شدن نحوه اجرا با توجه به اولويتهاي بخش مسكن است.
وي افزود: توجه به نياز موجود و بهتبع آن توليد مسكن ميتواند بهعنوان عمدهترين راهكار فائق آمدن بر مشكلات بخش مسكن باشد، اما اگر توليد ضربتي با برنامهريزيهاي منطقي اعمال نشود، نتايج مورد نظررا محقق نخواهد كرد. عضو هيات مديره انجمن مهندسان صنعت ساختمان كشور بيان كرد: به منظور توليد ضربتي مسكن تمركززدايي از كلانشهرها، استفاده از فناوريهاي نوين و اصول مهندسي ساختمان بايد مورد توجه قرار گيرد، زيرا با روشهاي ساخت سنتي اين امر محقق نميشود.
وي تاكيد كرد: ساخت صنعتي در توليد ضربتي مسكن بايد وارد شود، زيرا بالارفتن سرعت ساخت در صنعتيسازي ساختمان محقق ميشود.
استفاده از روشهاي جديد ساخت
رئيس كانون كاردانهاي فني ساختمان استان تهران با بيان اينكه از سال گذشته نهضت ساختمانسازي در كشور شروع شده اما تمهيدات و راهكارهاي لازم براي عملياتي شدن آن پيشبيني نشده است، بيان كرد: براساس برنامه اعلام شده براي ساخت مسكن در سال گذشته هم اكنون فقط به توزيع زمين اكتفا شده، لذا امسال مسووليت سنگينتري برعهده مسوولان اجراي طرح ساخت مسكن 99 ساله قرار گرفته، زيرا علاوه بر ساخت زمينهاي واگذارشده از سال گذشته بايد سهميه ساخت اين زمينها براي سال جاري نيز محقق شود.
مهدي موذن تاكيد كرد: در توليد ضربتي مسكن بايد صنعتيسازي، روشهاي جديد ساخت و فناوريهاي نوين مورد استفاده قرار گيرد، زيرا توليد سريع و انبوه مسكن با رويكرد به فناوريهاي نوين محقق ميشود.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
مشاهده خبر بعدي
------------
سه شنبه 11 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 211]