واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: جعفري جلوه خطاب به منتقدان سينما: شماييد كه سينماي ايران را راه ميبريد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و هنر - سينما
«شماييد كه فضا را مي سازيد و انگيزهها را به اين سو و آن سو جريان ميدهيد؛ و بايدها و نبايدهايتان سو و جهت ميدهد و يا از سو و جهتي باز ميدارد در يادتان باشد يا نباشد اين شماييد كه سينماي ايران را راه ميبريد»
به گزارش خبرنگار سينمايي ايسنا متن كامل سخنان معاون امور سينمايي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي كه به دليل كمبود وقت در جشن انجمن منتقدان قرائت نشد به شرح زير است.
« نقدها را بود آيا كه عياري گيرند/ تا همه صومعه داران پي كاري گيرند
كدام نقد؟ كدام نقاد؟ و كدام مباني نقد را توان و عياري است؟ كه زمانه را آن گونه كه بايد ميسازد؟
اين سئوال بدان جهت است كه در ساختن و پرداختن زمانه از منظر نقد و نقادي انسانهاي انديشه ورز و هنرمند و دستمايه هايشان ترديدي نيست.
امروز اصليترين شيوه مديريت مؤثر عرصه فرهنگ و هنر در اين سوي و آنسوي عالم، عمل به روشهاي غيرمستقيم و نهفته و پنهان در مديريتهاي حوزههاي نشر و نقد است.
امروز كسي هنر و هنرمند را راهبري مي كند كه اول مديريت عرصه هاي فضاسازي ، انتشار اطلاعات و آكندن محيط از پيام را در دست دارد، اطلاعات و پيامهائي كه بي صدا و نام و هياهو و گاه حتي بي خبر و غافلانه در هنرمند انگيزه مي آفريند و او را خواسته و ناخواسته به سوي هدف مفروض به حركت مي آورد دوم كسي كه نيازهاي واقعي و غير واقعي فردي و جمعي را بهتر و دوست داشتني تر به چشم هنرمندان مي كشاند تا براي پاسخگويي به آن نيازها قدم در راه و كار بگذارند و كسي كه درمقام قضاوت و نقادي مقبوليت مي يابد و با ابزار نقد و تفكيك آنچه سره يا ناسره مي پندارد به تشويق يا تقبيح هنرمند مي پردازد. مديران واقعي و مؤثر عرصه فرهنگ و هنر در جهان امروز اينانند ناشران و ناقدان نويسندگان و منتقدان.
نقد مملو از پيش فرض هاي اصيل اما بدون هيچ پيش داوري، نقد بي غرض ، نقد عالمانه ، نقد منصفانه ، و در يك كلمه نقد مشفقانه و طبيبانه كمال سر محبت ببين نه نقص گناه كه هر كه بي هنر افتد نظر به عيب كند
در مكتب نقد ملي نقادي عيب جوئي نيست بلكه محك زدن پديده با چهار ملاك و محك سنجش گر خيال حقيقت زيبائي و هويت است.
مباني چهارگانه كه توأمان و مكمل يكديگرند و نقد ديني شرقي و ايراني را تعبير و تفسير مي كنند همان اكسير حيات بخش سينمائي كه مي تواند و مي خواهد كليد پيشرفت و توسعه همه جانبه كشور باشد.
عزيزان بياييم سينماي نجيب ، فضيلت پرور و انسان ساز سرزمينمان را بهتر و بيشتر ياري كنيم.
با نياز آفريني، ارزش آفريني، زيبا آفريني و نگاه آفريني من اين وديعه به دست زمانه ميسپرم
زمانه زرگر و نقاد و هوشياري بود
سياه كرد مس و روي را به كوره وقت
نگاه داشت به هر جا زر عياري بود»
انتهاي پيام
سه شنبه 11 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 161]