واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: چاپ دوم «تجلي ولايت در آيه تطهير» وارد بازار نشر شد
گروه انديشه: كتاب «تجلي ولايت در آيه تطهير»، شامل درسها و سخنان آيتالله جوادي آملي، به همت «محمد صفايي» و توسط مركز نشر «اسرا» تجديد چاپ شده است.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، اين مجموعه مختصر و سهل، ليكن وسيع و وزين، گزيدهاي از «شرح جامعه كبيره»اي است كه از استاد آيتالله «جوادي آملي» در دست تحقيق و طبع است. اين اثر در چهار بخش است كه در بخش اول آن، آيه تطهير، به دور از هرگونه تعصب و پيشداوري، مورد بررسي محتوايي قرار گرفته است.
در بخش دوم با تكيه بر روايات ـ كه عمده آن از كتب اهلسنت است ـ به تعيين مصاديق آيه پرداخته شد. بخش سوم به نقل و نقد پارهاي از شبهات و اشكالات مربوطه اختصاص يافته و در بخش چهارم برخي از نكات پيرامون آيه، مورد تجزيه و تحليل قرار گرفته است.
آيه تطهير كه خود دهها سوره است، حكايتي صادق و گفتاري خالص از ماجراي بزرگ است كه اين شاخصه در آن بروز كرد. اهلبيت(ع) بر مبناي طهارت، هيچ نقطه مبهم و تاريكي در صحنه روشن زندگي خود نداشته و ندارند، به رغم همه عداوتها و خصومتها، هور وجود آنان چنان فروزنده و آفتاب هستي آنها به حدي تابنده است كه ظلمت را در آن راهي و تاريكي را به آن سراغي نيست، بلكه همگان اعتراف به قصور در معرفت و اذعان به فضايل بيشمار آنان دارند.
در مقدمه اين كتاب ميخوانيد: قرآن كريم و امام معصوم دو چهره يك واقعيت و دو ظهور يك حقيقتند؛ يعني انسان كامل، قرآن ممثل و قرآن كريم، انسان كامل مدون است. امام، قرآن ناطق و قرآن امام صامت است. امام صراط عيني و قرآن، صراط عملي است.
شيعه و سني از پيغمبر اكرم(ص) نقل كردهاند كه فرمودند: من دو گوهر گرانبها در ميان شما به يادگار گذاشتهام. تا زماني كه به آن دو چنگ زنيد گرفتار ضلالت و گمراهي نميشويد. آن دو گوهر، كتاب خدا و عترت من است كه هرگز از يكديگر جدا نميشوند تا بر سر حوض به من برگردند. پس بنگريد كه بعد از من چگونه با آن دو برخورد خواهيد كرد.
يكي از آثار اتحاد و يگانگي قرآن كريم و عترت طاهره(ع) اين است كه هر دو يادگار پيامبر(ص)، انسانها را به صراط مستيم الهي كه موجب حيات طيبه و نجات از مرگ جاهلي است دعوت ميكنند: «يا ايها الذين امنوا استجيبوا لله و للرسول اذا دعاكم لما يحييكم؛ اي كساني كه ايمان آوردهايد، اجابت كنيد خدا و رسولش را، زماني كه شما را به امر حياتبخش فرا ميخواند.»
از اين رو منكر قرآن عيني، شيوهاي جاهلانه پيش گرفته است: «من مات و ليس له امام مات ميتة جاهلية» همانگونه كه منكر امام علمي نيز، در سلك جاهلان است: «أ فحكم الجاهلية يبغون و من احسن من الله حكما لقوم يوقنون» مرگ عصاره زندگي است و هر كس همانگونه كه زندگي كرده، ميميرد. پس اگر مرگ كسي جاهلانه بود، معلوم ميشود زندگي جاهلانهاي داشته است.
يكي ديگر از آثار اين اتحاد و يگانگي، اين است كه هر يك از اين دو مخاطبان خود را به ديگري فرا ميخواند: قرآن عيني، جامعه بشري را به قرآن علمي فرا ميخواند. امام رضا(ع) ميفرمايند: «لا تطلبوا الهدي في غيره فتضلوا» چنانكه قرآن علمي نيز جامعه را به تبعيت و پيروي از قرآن عيني دعوت ميكتد: «ما اتاكم الرسول فخذوه و ما نهاكم عنه فانتهوا».
بنابراين اعراض از هر يك از آن دو، علمي جاهلانه و دور از عقل و سيره عقلا خواهد بود. همانگونه كه افراط در تمسك به قرآن علمي و سردادن شعار انحرافي «حسبنا كتاب الله» كه نتيجهاش تفريط در تمسك به قرآن عيني؛ يعني امام معصوم(ع) است، غلط و انحرافي بوده كه سر از ضلالت و گمراهي در ميآورد، افراط در تمسك به صراط عيني به گمان «حسبنا ما جاء عن العترة» كه نتيجهاش تفريط در تمسك به صراط علمي است، غي و غفلت بوده، فرجامي جز حيرت و غوايت ندارد.
كتاب «تجلي ولايت در آيه تطهير» نوشته «محمد صفايي»، به تازگي، در تيرماه سال جاري، به همت مركز نشر «اسرا» و با شمارگان 3000 نسخه در قطع رقعي پالتويي (شوميز) در 174 صفحه تجديد چاپ شده است. بهاي اين اثر 12500 ريال است.
سه شنبه 11 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 145]