واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: آموزش زبانهاي خارجي / مزايا و كاستي ها
اين ادعا درمورد آموزش زبان انگليسي در مدارس بارزتر است و دانش آموزان اگر به كلاسهاي خصوصي زبان نرفته باشند، پس ازنزديك به شش سال آموختن زبان ، تنها شايد چند جمله احوالپرسي را ياد گرفته باشند.
يكي از دانشجويان سال دوم زبان انگليسي دركرج به خبرنگار ايرنا ميگويد:
با اينكه حدود دو سال است در رشته زبان انگليسي تحصيل ميكنم، اما دوستم كه تنها پنج ماه به كلاسهاي زبان خصوصي رفته است بهتر از من ميتواند به اين زبان صحبت كند.
به عقيده پوران شاهد، اين ضعفهاي مهارتي نشان از كاستيهايي در روند آموزش دارد، زيرا حتي دانش آموختگان نيز در پايان تحصيلات دانشگاهي قادر به صحبت كردن به زبان مورد نظر خود نيستند.
علاوه بردانشجويان، دانش آموزان نيز از روش تدريس زبان انگليسي در مدارس چندان راضي نميباشند.
رضا ظريف دانش آموز سال سوم دبيرستان در كرج ميگويد: اوايل زبان انگليسي من تعريفي نداشت ، اما از زماني كه به كلاسهاي خصوصي ميروم ، زبانم بهتر شده است .
وي افزود: در مدرسه اصلا روي مكالمه و گفت و شنود كار نميشود و يك دانش آموز به سختي قادر به ترجمه و فهم يك جمله ساده است .
خبرنگار ايرنا در اين زمينه نظر عضو كميته تخصصي زبان انگليسي منطقه هشت دانشگاه آزاد اسلامي واحد كرج را جويا شد كه او گفت: روشي كه اكنون در آموزش و پرورش ايران استفاده ميشود، اصولا بر خواندن دستور و ترجمه تاكيد دارد.
دكتر فريد قائمي افزود: روش تدريس دركشورمان به نحوي است كه دانش آموخته زبان چندان قادر به مكالمه نيست و بيشتر توانايي ترجمه متون از انگليسي به فارسي را دارد.
وي خاطرنشان كرد: در آموزشگاهاي خصوصي زبان عموما از دو روش سمعي - بصري و روش ارتباطي استفاده ميشود كه روش ارتباطي به مراتب بهتر و جديدتر است .
عضو كميته تخصصي زبان انگليسي گفت: كساني كه زبان را درآموزشگاههاي خصوصي فرامي گيرند توانايي بيشتري در مهارتهاي چندگانه زبان دارند، هرچند كه در ترجمه كتبي با مشكل مواجه هستند.
قائمي كه مديريت گروه زبان انگليسي دانشگاه آزاد اسلامي واحد كرج را نيز بر عهده دارد، افزود: براي تقويت روشهاي آموزشي در مدارس، دانشگاهها و مراكز فرهنگي بايد از تجهيزات آموزشي روز دنيا و اينترنت نهايت استفاده را كرد.
وي ادامه داد: با برنامه ريزي مناسب براي مدرسان، مربيان و استادان زبانهاي خارجي بايد آنان را توانمند ساخت تا از علم روز استفاده كنند.
قائمي گفت: معمولا از تعامل مراكز فرهنگي و دانشگاههاي خارج كشور با دانشگاههاي داخل غفلت ميشود كه اين ضعف بايد برطرف شده و حتي اردوهاي خارج از كشور براي استادان و دانشجويان برگزار شود.
وي، تعداد زياد دانش آموزان و دانشجويان در كلاسهاي درسي و استفاده نكردن از فيلم و شبكههاي خبري را از ديگر ضعفهاي روند آموزشي زبان در كشور ذكر كرد و گفت : يكي ديگر از ضعفهاي آموزش زبان در مقطع دبيرستان اين است كه به گويش زبان توجه
نمي شود.
قائمي افزود: دو گويش استاندارد زبان انگليسي درجهان گويشهاي بريتانيايي و آمريكايي است و از كسي كه زبان انگليسي ياد ميگيرد انتظار ميرود به يكي از اين دو لهجه يا گويش صحبت كند كه گويش آمريكايي در جهان استفاده بيشتري دارد اما در مدارس به هيچ يك از اين دو گويش توجه خاصي نميشود.
به هرحال يكي از عوامل توسعه كشور استفاده از علم روز دنيا با استفاده از زبان است و ما بايد باتقويت و بهسازي زيرساختهاي روشهاي آموزشي مانند ديگر كشورهاي درحال توسعه ، توجه خاصي به اين فرايند آموزشي داشته باشيم . ك /۴
سه شنبه 11 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 4045]