واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: گفتگوي گروهي از قانونگذاران امريكا با سران پاكستان درباره مقابله با تروريسم
تهران / واحد مركزي خبر / سياسي 87/04/11
گروهي از قانونگذاران امريكا روز دوشنبه اعلام كردند گفتگوهايي صريح را با سران پاكستان درباره اهميت مقابله با تروريست هاي القاعده هم در داخل پاكستان و هم در مرز مشترك اين كشور با افغانستان برگزار كردند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از واشنگتن ، اين گروه از قانونگذاران امريكا در بيانيه اي از اسلام اباد اعلام كردند اين هيئت امريكايي گفتگوهايي صريح را با پرويز مشرف رئيس جمهور و همچنين يوسف رضا گيلاني نخست وزير پاكستان برگزار كرده است.
بنيامين كاردين سناتور دموكرات و سرپرست اين هيئت امريكايي گفت دولت پاكستان نگران امنيت است و بر ضرورت مقابله مستقيم با تهديد تروريستي نه تنها
در داخل پاكستان بلكه در امتداد مرز اين كشور با افغانستان تاكيد دارد.
وي افزود وحدت ميان سران پاكستان در مقابله با تروريست ها باعث دلگرمي قانونگذاران امريكا شده است .
پاكستان با فشار روزافزون براي سركوب شبه نظاميان وابسته به شبكه القاعده و گروه طالبان روبرو است.
رابرت گيتس وزير دفاع امريكا اعلام كرده است كوتاهي دولت جديد پاكستان در فشار بر اعضاي القاعده در مرز خود با افغانستان مسئله اي نگران كننده است.
دولت جديد پاكستان اقدام نظامي در مناطق مرزي اين كشور را بطور گسترده متوقف كرده و در عوض در تلاش براي امضاء موافقتنامه صلح با گروه هاي شبه نظامي است تا از اين طريق خشونت ها در اين كشور را ظرف هجده ماه گذشته صدها كشته درپي داشته است پايان دهد .
اما مقامات افغان و ژنرال هاي امريكايي مي گويند اين اتش بس موجود در مرز پاكستان باعث خواهد شد تا شبه نظاميان حملات خود را عليه افغانستان تشديد كنند .
برخي مقامات افغان و تحليلگران معتقدند عناصري در داخل دستگاه اطلاعاتي پاكستان هستند كه با حمايت تسليحاتي و مالي خود از شبه نظاميان باعث ظهور طالبان در دهه هزار و نهصد و نود شدند و اين عناصر همچنان از رژيم سرنگون شده طالبان حمايت مي كنند تا از اين طريق افغانستان را ضعيف نگه دارند.
دولت افغانستان مي گويد رهبران گروه طالبان و حاميان انها در شبكه القاعده پس از حمله نيروهاي امريكايي و افغان و سرنگوني رژيم طالبان در اواخر سال دو هزار و يك ، به پاكستان فرار كردند.
كميسر عالي حقوق بشر سازمان ملل متحد نيز روز جمعه از پاكستان خواست در مقابله با تروريسم و شورش ها در شمال غرب اين كشور ، به گونه اي عمل نكند كه امنيت غير نظاميان به خطر بيافتد.
لوئيس اربور گفت باتوجه به افزايش خشونت ها در شمال غرب پاكستان برغم مذاكرات امنيتي بين شبه نظاميان و دولت ، اين كشور اكنون با چالشي امنيتي روبرو است .
وي پس از ديدار با مقامات پاكستاني افزود دولت پاكستان استراتژي هاي مختلفي ازجمله اقدام نظامي عليه گروه طالبان و ديگر گروه هاي شبه نظامي و همچنين مذاكرات سياسي را دنبال كرده است .
دولت پاكستان مذاكرات صلح با شبه نظاميان مستقر در اين منطقه قبيله اي هم مرز با افغانستان را اغاز كرد. پس از امضاء موافقتنامه صلح بين دولت و شبه نظاميان ارامش در اين منطقه برقرار شد اما اين شبه نظاميان اخيرا حملات خود را ازسر گرفتند.
..........................................
10101/01013/161/104
سه شنبه 11 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 135]