واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: سرمقاله و يادداشت هاي روز برخي روزنامه هاي كشور در يك نگاه
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): برخي روزنامه هاي كشور روز سه شنبه در سرمقاله و يادداشت روز خود به موضوعاتي همچون اقتدار نظام مهندسي و فرو ريختن ساختمان،اعطاي لقب شواليه به سلمان رشدي،برنامه هسته اي كره شمالي و طرح تبادل زندانيان حزب الله پرداخته اند.
مردم سالاري
**********
روزنامه مردم سالاري در يادداشت روز خود به موضوع "اقتدار نظام مهندسي ضرورتي كه بايد به آن پرداخت " اشاره كرده و نوشته است:خبر فروريختن ساختماني در سعادت آباد تهران و حادثه اي مشابه در شهريار در روز گذشته و حوادثي از اين نوع، بزرگترين ناامني ذهني و دروني را براي شهروندان به دنبال داشته و خواهد داشت.
هر گودبرداري و هر فعاليت ساختماني نگراني وسيع همسايگان و افراد مرتبط را به دنبال خواهد داشت.
ميرزابابا مطهري نژاد نگارنده اين يادداشت روز مي نويسد:روزي كه نظام مهندسي ساختمان شكل گرفت و قانون تشكيل آن ابلاغ شد، همگان به اين فكر مي كردند كه ديگر شاهد فروريختن ساختماني نخواهند بود و ديگر زلزله خسارت سنگيني بر جاي نخواهد گذاشت و براي خريدن يك آپارتمان، نگراني از سست بودن ساختمان معنا نخواهد داشت. اما با وجود سازمان نظام مهندسي و با توجه به اين كه ناظرين ساختمان ها با تائيد و نظر اين سازمان بر ساخت و ساز نظارت مي كنند، اتفاقاتي از اين نوع دور از انتظار است.
نويسنده مي افزايد: نهادهاي اجتماعي برخاسته از هر نوع نياز جامعه امروز هستند و براي پاسخگويي به نياز اجتماعي خاصي به وجود مي آيند و نهادهاي اجتماعي و مدني در پاسخ به نياز مسووليت مي پذيرند و اختيار مي گيرند و جامعه وجود آنها را نعمت تلقي كرده و با احترام و عزت آنها را پذيرا مي شوند.
مطهري نژاد نوشته است: بهترين شرايط نهادهاي اجتماعي به معناي اعم از جمله نظام مهندسي اين است كه بدانند براي كدام نياز اجتماعي به وجود آمده اند و قبل از آن كه اين نياز تبديل به تقاضا شود به آن پاسخ گويند تا اقتدار و عزتمند شوند.
بايد از نظام مهندسي پرسيد، در كجاست؟ مدافعش چيست؟ چه كساني نمي گذارند اقتدار بيايد؟ چه كرده است؟ و چه مي خواهد بكند؟ چه بايد بشود كه شاهد حوادثي از اين نوع نباشيم!
*****
جمهوري اسلامي
*************
روزنامه جمهوري اسلامي در سرمقاله روز سه شنبه خود در مورد "انگليس باز هم خصومت با اسلام " اين چنين مي نويسد:ملكه فرتوت انگليس در يك اقدام نمادين روز جمعه گذشته لقب « شواليه » را به سلمان رشدي داد. پيش از اين هم نامبرده در سالهاي گذشته لقب « سر » را به رشدي داده بود.
نگارنده اين سرمقاله نوشته است: اين اقدام گستاخانه از سوي ملكه انگليس را بايستي به حساب كينه توزي و ابراز خصومت مجدد انگليس عليه دنياي اسلام و بلكه عليه مقدسات اديان الهي ارزيابي كنيم چرا كه نشانگر حمايت آشكار دربار انگليس از اهانت صريح رشدي به دنياي اسلام و مقدسات اديان الهي است و مطلقا قابل تحمل نيست .
در بخشي از اين سرمقاله آمده است: اكنون حدود 20 سال از نگارش و انتشار كتاب موهن آيات شيطاني توسط سلمان رشدي مي گذرد و ممكن است براثر مرور زمان كسانيكه آن سالها را به ياد ندارند و يا نسل جديد كه آن سالها را به چشم خود نديده اند از ماهيت امر بي اطلاع باشند.
او نوشته است: براي اطلاع نسل جديد و كسانيكه احيانا از آن مسايل اطلاع چنداني ندارند بيان اين نكته اهميت دارد كه « سلمان رشدي » عضو انجمن سلطنتي ادبيات انگليس با دريافت مبالغي ماموريت يافت كتاب موهني عليه مقدسات اسلامي به نگارش درآورد كه سرانجام باانتشار كتاب « آيات شيطاني » با طوفان خشم مسلمانان در سراسر جهان مواجه گرديد . امام خميني (ره ) در بهمن ماه 1367 با صدور حكم ارتداد سلمان رشدي وي را مرتد و واجب القتل دانستند.
او مي نويسد:« سلمان رشدي » از آن پس زندگي مخفيانه و ننگيني را پشت سر گذاشته و خانواده اش نيز از هم پاشيده است . اگر چه او در زير شديدترين تدابير امنيتي بسر مي برد ولي بارها اعتراف كرده كه حتي از سرويسهاي امنيتي و محافظين خود نيز مي هراسد و نگران آنست كه مبادا محافظينش براي نجات از شر او ، وي را به قتل برسانند.
او مي نويسد:تلاش ملكه فرتوت انگليس براي اعطاي نشان « سر » و « شواليه » به رشدي بعنوان اقدامي در جهت ابراز همدردي دربار بدنام انگليس با رشدي ارزيابي شده تا بلكه براي مدت كوتاهي اين خبر در رسانه ها و نزد افكار عمومي انتشار يابد و انزواي خفت بار رشدي را براي يك زمان كوتاه تحت الشعاع تبليغات رسانه اي قرار دهند.
****
كيهان
****
روزنامه كيهان در يادداشت روزخود به موضوع "نمره مردودي كارنامه جهانخواران " اشاره مي كند و مي نويسد:آيا برنامه هسته اي كره شمالي يك «مدل» است؟ آمريكايي ها مايلند اينگونه باشد و از ديپلماسي خود درباره كره پس از مورد ليبي به عنوان دومين نمونه موفق ديپلماسي «فشار و مذاكره همزمان» ياد مي كنند.
مهدي محمدي مي نويسد: كره شمالي جمعه گذشته علاوه بر تقديم اظهارنامه برنامه هسته اي خود به آمريكا كه طبعا از اين به بعد فرايند بي پايان راستي آزمايي آن آغاز خواهد شد، برج خنك كننده راكتور آب سنگين خود در پيون يانگ را هم منفجر كرد. اين اقدام در پي توافقي انجام شد كه مدتي قبل در چهارچوب مذاكرات دوجانبه حاصل آمده ولي اجراي آن تا امروز به تاخير افتاده بود.
او مي نويسد:جرج بوش رييس جمهور آمريكا بلافاصله بعد از اين اقدام كره شمالي از آن استقبال كرد و آن را «اولين گام در مسير رسيدن به هدف» خواند.
مهدي محمدي مي نويسد:واضح است كه كره به زعم خود به آنچه مي خواسته رسيده و ديگر نيازي به برنامه هسته اي ندارد. در مقابل، ايران اساسا عقيده دارد اولا چيزي به نام تضمين امنيتي آن هم از جانب قدرتي چون آمريكا كه بتوان به آن اعتماد كرد وجود ندارد و ثانيا نيازي به تضمين هاي امنيتي از جانب آمريكا ندارد و بلكه برعكس اين امريكايي ها هستند كه در منطقه حساسي چون خاورميانه به دريافت تضمين هاي امنيتي از ايران محتاجند.
مهدي محمدي نگارنده اين يادداشت مي نويسد:اگر زماني بحث بر سر اين بود كه حد نفوذ آمريكا در منطقه خاورميانه چقدر است امروز همه از اين حرف مي زنند كه زمان ترك خاورميانه توسط آمريكا چه موقع است و آمريكايي ها خود بهتر از هركسي مي دانند كه ايران درصدر عوامل به وجود آورنده چنين وضعيتي قرار دارد.
او در پايان مي نويسد:اين مقايسه بسيار اجمالي نشان مي دهد اگرچه مشكلات انبوه داخلي و خارجي سبب شده سياست تشويق و تنبيه درباره كره كارگر بيفتد و اين كشور را به ورطه گرداب امتيازخواهي بي پايان غرب دراندازد، اما كيس كره شمالي امكان تبديل شدن به يك مدل را ندارد و حداكثر مي تواند به عنوان يك نمونه در كارنامه بلند باج خواهي جهانخواران ثبت شود. كارنامه اي كه دور نيست ايران به يكي از معدود نمره هاي مردودي آن تبديل شود.
*****
قدس
****
روزنامه قدس در يادداشت روز خود به موضوع " عقب نشيني حساب شده " به نويسندگي محمد ملازهي اين چنين مي نويسد: كابينه اسرائيل طرح تبادل زندانيان حزب الله لبنان با دو نظامي را كه به اسارت مقاومت اسلامي لبنان درآمده اند، تصويب كرده است.
او مي نويسد:اهميت اين موضوع بخصوص در آن است كه حمله اسرائيل به لبنان و شكست از حزب الله محاسبات جديدي را در معاملات منطقه اي قدرت در خاورميانه به وجود آورده است.
در بخشي از اين يادداشت روز آمده است:اكنون اسرائيل در موقعيتي قرار دارد كه چاره اي جز مذاكره و توافق با حزب الله لبنان براي آزادي نظاميان اسير شده اش پيش رو ندارد.
در يادداشت روز اين روزنامه نوشته شده است:اين واقعيت كه اسرائيل ديگر قادر نيست با برتري استراتژيك قدرت كلاسيك نظامي مورد حمايت آمريكا و ناتو خواسته هايش را به اعراب و فلسطينيان تحميل كند جاي بحث ندارد، علتها را بايد در شكل گيري مقاومت اسلامي در لبنان و مناطق اشغالي فلسطين جستجو كرد.
او نوشته است:مصوبه كابينه اسرائيل و توافق براي تبادل اسيران و زندانيان كم هزينه تر از تحمل شكستهاي جديتر است. اما محاسبات بسيار پيچيده تري نيز وجود دارند. انقلاب اسلامي نفوذش را در ذهنيت مردم منطقه تثبيت و دگرديسي مقاومت عربي از ناسيوناليزم عربي به مقاومت فراگير اسلامي، نيروي عظيم مردمي در منطقه را آزاد كرده و صهيونيستها را با خطرات جدي رو به رو كرده است.
او در پايان مي نويسد: اولويت اول آمريكا و ناتو، نجات اسرائيل و جلوگيري از گسترش نفوذ نيروي ايدئولوژيك شده مردمي در خاورميانه است. از اين رو ايجاد فاصله ميان كانونهاي مقاومت و جزيره اي كردن آنها هدف مهمتري براي صهيونيستهاست.
*****
شبد**1647
سه شنبه 11 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 123]