واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: اعتراض تاكسيداران به كاهش سهميه بنزين ادامه دارد
تاكسي- گروه شهري:
اعتراض رانندگان تاكسي در شهر تهران به خاطر آنچه بيتوجهي مسئولان وزارت كشور براي فعال كردن 7جايگاه سوخت CNG از كارافتاده مينامند، در چند روز گذشته افزايش يافته و اعلام كردهاند كه درصورت ادامه اين شرايط امكان جابهجايي مسافر در تهران را ندارند.
اين اعتراضها كه چند روزي است در سطح شهر آغاز شده در روزهاي اخير به تجمع برخي از رانندگان تاكسي در مقابل ساختمان برخي از دستگاههاي مسئول انجاميده است.
با وجود آنكه چند ماهي است 7جايگاه از 17 جايگاه سوخت گاز تهران، از كار افتاده اما دولت هيچ تمهيدي را براي رفع اين مشكل در نظر نگرفته و به همين دليل نه تنها مسئولان شهرداري تهران بلكه رانندگان تاكسيهاي دوگانه سوز هم معترض شدهاند كه بدون بنزين و گاز راهي بجز پارك كردن ماشينهايشان درحاشيه خيابانهاي پايتخت ندارند.
البته در چند روز گذشته هم اين مشكل به خوبي در سطح شهر احساس ميشد و كاهش چشمگير تاكسيها در تهران حكايت از آن داشت كه رانندگان تاكسي به جاي جابهجايي مسافر در صفهاي طولاني گاز گرفتار شدهاند.
رانندگان تاكسيهاي دوگانهسوز در پايتخت معترض هستند كه دولت از يك طرف بدون ارائه توضيح، سهميه بنزين آنها را به 200 ليتر در ماه كاهش داده، حال آنكه سهميه بنزين مسافربرهاي شخصي دوگانه سوز را 400 ليتر اعلام كرده و از طرف ديگر فكري هم به حال جايگاههاي كم CNG در تهران نكرده و به همين دليل در هفته اول تيرماه بيشتر وقتشان را در جايگاههاي شلوغ گاز سپري كردهاند.
البته معاون ترافيك شهرداري تهران و هم چنين مدير عامل سازمان تاكسيراني هم اعلام كردهاند كه تمام اين اعترضهاي رانندگان را به گوش مسئولان دولتي رساندهاند اما تا كنون پاسخي قانعكننده دريافت نكردهاند. حتي جلسه فوري مسئولان تاكسيراني كل كشور هم بيفايده بوده و وزارت كشور پاسخ نامه مسئولان تاكسيراني كل كشور را هم نداده است.
به همين دليل تشكري هاشمي معاون ترافيك شهردار تهران روز گذشته بار ديگر ابراز نگراني كرد كه در شهر تهران 17 جايگاه گاز براي تاكسيها در نظر گرفته شده كه در حال حاضر تنها 10 جايگاه فعال است و اين مسئله سبب شده تاكسيها زمان زيادي را به جاي خدمات رساني به مردم در صفهاي جايگاههاي سوخت معطل شوند.
به اعتقاد وي مشكل خودروهاي گازسوز و كمبود و خرابي جايگاههاي سوخت CNG مشكلي است كه به راحتي حل نميشود زيرا اين امر متولي ندارد و نهاد و سازماني نيست كه خود را مسئول بداند و پاسخگو باشد.
جلسه بيفايده اتحاديه تاكسيداران
آغاز اعتراض چند روزه بسياري از رانندگان تاكسي در سراسر كشور سبب شد تا دو هفته پيش تمامي دستاندركاران تاكسيراني كشور در همدان جمع شوند تا با يافتن راهكاري دولت را راضي به تجديد نظر در آخرين سهميه بندي تاكسيها و مسافربرهاي شخصي كنند. گرچه در آن جلسه مسئولان تاكسيراني شهرهاي مختلف به دولت هشدار دادند كه برخي اعتصابهاي پراكنده در برخي شهرها حكايت از آن دارد كه درصورت افزايش نيافتن سهميه تاكسيهاي دوگانه سوز يا رفع نشدن مشكل جايگاههاي سوخت، احتمال دارد رانندگان يا كار خود را تعطيل كرده يا به گفته رئيس اتحاديه تاكسيراني كشور بهطور غيرقانوني كرايهها را افزايش دهند اما تمام اين نگرانيها و هشدارها تا كنون بينتيجه بوده است.
در آن جلسه حتي به دولت پيشنهاد شد كوپنهاي ويژه بنزين را توسط استانداري و فرماندارهاي مختلف كشور توزيع كنند تا با اختصاص آن به رانندههاي تاكسي از شكلگيري اعتراضهاي جمعي جلوگيري شود.
البته به گفته ربيعيان مديرعامل اتحاديه تاكسيراني كشور مسئولان تاكسيراني اين شيوه را راه حل آخر عنوان كردند چراكه تاكيد دارند دولت بايد اين مشكل را ريشهاي رفع كند. همچنين آخرين تقاضاي تاكسيرانيهاي سراسر كشور اختصاص جايگاههاي ويژه سوختگيري به تاكسيها بود كه تاثير مستقيم روي حملونقل درونشهري دارد. به گفته رئيس اتحاديه تاكسيراني كشور اگر ستاد مديريت حملونقل سوخت با اولويت دادن به تاكسيراني 30 درصد از جايگاههاي سوخت كشور را به اين بخش اختصاص دهد تاكسيها زمان كمتري را در صف گاز از دست ميدهند.
البته روز چهارشنبه ـ 12 تيرماه ـ بار ديگر اين مسئولان در تبريز گردهم ميآيند تا براي بحرانيتر نشدن شرايط به فكر راهچاره ديگري باشند يا بار ديگر با دولت رايزني كنند تا اين مشكل را رفع كند. حتي اين نگراني هم عنوان شده كه سهميه كنوني تنها سبب ميشود كه از طرف مسافرهاي شخصي كه تعهدي براي جابهجايي مسافران ندارند، بازار سياه بنزين به راه افتد.
اتوبوسهاي گازسوز هم از كار افتادهاند
در مورد اتوبوسهاي گازسوز هم ماجراي از كار افتادن تعداد قابل توجهي جايگاههاي سوخت گاز وجود دارد. با اين تفاوت كه رانندگان اتوبوسراني مانند رانندگان تاكسي جزو بخش خصوصي نيستند و دست به اعتصاب و اعتراض نزدهاند. البته دولت در اين بخش از ايده گازسوز بودن اتوبوسها عقبنشيني كرده و اعلام كرده تا اطلاع ثانوي اتوبوسهاي گازسوز هم مانند ساير اتوبوسها از سوخت ديزلي استفاده كنند. به عبارتي اين روزها از ميلياردها تومان اعتباري كه صرف ساخت اتوبوسهايي از نوع گازسوز نشده نه تنها استفاده نميشود بلكه ايدههاي دولتهاي قبل براي كاهش آلودگيهاي هوا از اين طريق هم گويا بايد تا اطلاع ثانوي مسكوت بماند.
به گفته تشكري هاشمي از مجموع 6 هزار و 500 دستگاه اتوبوس شركت واحد اتوبوسراني، 2 هزار و 300 دستگاه گاز سوز هستند: اتوبوسها نيز بهدليل خرابي اكثر جايگاهها با مشكل دريافت سوخت مواجهاند كه بخش عمدهاي از آنها طي روز مجبور به سوختگيري هستند يعني زماني كه بايد به شهروندان خدمات ارائه دهند.
ساير شهرها هم گرفتار
معاون ترافيك شهرداري تهران البته عنوان ميكند كه اين مشكل تنها مشكل پايتخت نيست بلكه براساس اظهارات معاونان ترافيك ساير شهرها، مشكل جايگاههاي گاز در تمام كشور وجود دارد و در واقع معضلي مشترك محسوب ميشود.
به گفته وي بايد پيشنهادات و درخواست شهرهاي مختلف در مورد مشكلات و معضلاتي اينچنيني از طريق دبيرخانه كلانشهرها به مسئولين ذيربط منتقل شود تا اين معضلات نيز با تعيين آيين نامه اجرايي از سر راه برداشته شود.
به گفته «حسين تيموري»، رئيس سازمان تاكسيراني شهر تهران دولت در حالي سهميه بنزين تاكسيهاي دوگانه سوز را كاهش چشمگير داده و به 200 ليتر در ماه رسانده كه در بسياري از شهرها از جمله تهران بسياري از جايگاههاي CNG تعطيل بوده و به همين دليل بسياري از تاكسيهاي دوگانهسوز تنها بايد با بنزيني مسافرها را در شهرها جابهجا كنند كه نصف سهميه بنزين مسافربرهاي شخصي دوگانه سوز است. به گفته تيموري آمارهايي كه در جلسه همدان ارائه شد حاكي از آن است كه شهري مانند شهريار تنها داراي دو جايگاه گاز، خرمآباد يك جايگاه گاز و برخي از شهرها مانند بروجرد فاقد جايگاه است.
اين در حالي است كه در بسياري از اين شهرها، سهميههاي جديدي كه بهعنوان تاكسي داده شده، همگي خودروهاي دوگانهسوز هستند و مسئولان تاكسيراني اين شهرها نگران از بحراني بودند كه ميتواند از اوايل تيرماه در حملونقل شهرها، ايجاد شود.به گفته وي از 17 جايگاه گاز در تهران هم 7 جايگاه مهم و اصلي مانند بنيهاشم، فدائيان، خيام، امامزاده معصوم و پاسگاه نعمتآباد تعطيل بوده و با اين شرايط كلانشهري مانند تهران تنها با 10 جايگاه سوخت روزهاي سختي را بايد پشت سر بگذارد.
همچنين سازمان بهينهسازي سوخت اسفند ماه سال 86 قول داده است كه 1500 جايگاه سوخت نيمه تمام در كشور را تا اوايل تابستان سالجاري تكميل و وارد چرخه سوخترساني كند اما نه تنها جايگاه جديد را مجهز به تجهيزات لازم نكردند بلكه جايگاه قديمي هم به دلايل نقص فني از چرخه سوخترساني خارج شده است. به هر حال شرايط بسياري از شهرها از جمله تهران در حملونقل عمومي شرايط مناسبي نيست و سرپرست جديد وزارت كشور هم تا كنون توضيحي در مورد دلايل سكوت اين دستگاه مسئول و تلاش نكردن براي رفع مشكلات نداده است.
تاريخ درج: 10 تير 1387 ساعت 12:13 تاريخ تاييد: 10 تير 1387 ساعت 16:25 تاريخ به روز رساني: 10 تير 1387 ساعت 13:32
سه شنبه 11 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 241]