تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هرگاه نيت فاسد شود، بلا و گرفتارى پيش مى آيد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846033581




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گزارشجاي خالي وزير مسكن در كارگروه تحولات اقتصادي دولت


واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: گزارشجاي خالي وزير مسكن در كارگروه تحولات اقتصادي دولت
گروه مسكن –ميترا يافتيان: رييس‌جمهور در اولين روزها از خردادماه امسال به منظور فراهم شدن زمينه اصلاحات اساسي در بخش اقتصاد، شكوفايي و بهره‌وري مناسب بر پايه عدالت، كارگروهي را تحت‌عنوان تحولات اقتصادي دولت تشكيل داد و اعضاي آن را با حكم خود منصوب كرد.
اما در اين ميان به‌رغم سهم بسيار بالاي بخش مسكن در تحولات اقتصادي كشور نه تنها نام سعيدي‌كيا، وزير مسكن و شهرسازي در ميان اعضاي اين كارگروه قيد نشده بلكه جايگاه مسكن در رونق يا ركود اقتصاد كشور مورد بي‌مهري قرار گرفته است. آِيا در شرايطي كه رييس‌جمهوري اعلام مي‌كند «شخصا به بحث مسكن وارد مي‌شوم» و همچنين كميته‌ها و شوراهاي تخصصي را براي مقوله مسكن به‌وجود آورده است، نبايد در كارگروه تحولات اقتصادي جايي براي اين مقوله تعريف كند؟
خبرنگار دنياي اقتصاد گزارشي درباره نقش و جايگاه مسكن در بخش‌هاي مختلف اقتصاد نظري در زير آورده است تا اهميت اين موضوع بيش از پيش روشن شود.
علاوه بر يافته‌هاي پژوهش گران كه از بخش مسكن به دليل صنايع متعدد پيشين و پسين مربوط به آن به عنوان موتور محرك اقتصاد و ضربه گير آن ياد مي‌كنند براي اين كه جايگاه بخش مسكن در اقتصاد كلان كشور نشان داده شود. محور‌هايي از گزارش جمهور (مركز پژوهش و اسناد رياست‌جمهوري) آورده مي‌شود. در سال 85 سهم بخش مسكن از اشتغال كشور به 8/12درصد رسيده و20 تا 30درصد سرمايه‌گذاري‌هاي ثابت كشور در حوزه مسكن است. بنابراين گزارش ميزان سرمايه‌گذاري به قيمت ثابت در بخش مسكن طي سال‌هاي اخير نيز به گونه‌اي بوده كه در سال 84 حدود 93هزار و 473ميليارد ريال، در سال 85 حدود 99هزار و 751ميليارد ريال و در 6ماهه اول سال 86 حدود 83هزار و 790ميليارد ريال بوده است. به طوري كه سرمايه‌گذاري بخش‌خصوصي در ساختمان‌هاي شروع‌شده، نيمه‌تمام و تكميل شده طي سال‌هاي 75 تا 85 حدود 34درصد رشد داشته است.بنابر اين گزارش در 6ماهه نخست سال 86 ارزش افزوده ساختمان نسبت به قيمت‌هاي ثابت سال 76، 9/40درصد برآورد شده است. براساس مطالعات انجام‌شده يك واحد افزايش در ارزش افزوده بخش مسكن، توليد ناخالص داخلي را به ميزان 8/2واحد افزايش مي‌دهد.
بررسي جايگاه مسكن در حوزه جذب نقدينگي‌ها نيز گواه اين امر است كه در غياب و كسادي بازارهايي نظير سهام، سكه، خودرو و ... 20 تا 30درصد نقدينگي در بخش مسكن جذب شده ضمن اينكه در 3دهه گذشته حدود 34درصد سرمايه‌گذاري‌ها در اين بخش با انگيزه سرمايه‌اي و 66درصد با هدف برآوردن نيازهاي مصرفي بوده است و اين يعني يك‌سوم تقاضاها در بخش مسكن سرمايه‌اي است و لذا مي‌طلبد تا با برنامه‌ريزي‌هاي كلان اين حجم كاهش يابد.
همچنين بررسي سهم بخش مسكن در كل نقدينگي كشور نشان مي‌دهد كه اين سهم در سال 76 حدود 21درصد، در سال 78 حدود 7/25درصد، در سال 80 حدود 6/30درصد، در سال 82 حدود 2/27درصد و در سال 86 حدود 7/24درصد بوده است.
براساس اين گزارش در رابطه با توليد مسكن نيز آمارها نشان مي‌دهد در سال 75 حدود 314 و در سال 85 حدود 638هزار واحد مسكوني شهري در كشور توليد شده از اين رو به طور متوسط سالانه توليد مسكن در كشور 3/7درصد رشد داشته است. موجودي مسكن در كشور نيز مويد اين مطلب است كه سالانه 99/3درصد رشد توليد مسكن در كشور طي سال‌هاي 75 تا 85 اتفاق افتاده است به طوري كه در سال 75 حدود 10ميليون و 800 هزار واحد مسكوني و در سال 85 حدود 15ميليون و 974هزار واحد مسكوني در كشور موجود بوده است.
همچنين سهم هزينه مسكن در سبد خانوارها در سال 75 حدود 4/27درصد و در سال 85 نيز 5/28درصد بوده است.
با اين توضيح، مجموع نياز سالانه كشور در سال 86 حدود يك‌ميليون و 285هزار واحد مسكوني و در سال 1391 حدود يك‌ميليون و 685هزار واحد مسكوني برآورد شده است.از سوي ديگر تمامي فعاليت‌هاي سرمايه‌گذاري، اقتصادي و توليدي كشور در بستر كالبد شهرها و روستاها صورت مي‌پذيرد و درصد قابل توجهي از هر سرمايه‌گذاري ديگر خواسته يا ناخواسته به بخش مسكن و ساختمان مربوط خواهد بود. در مجموع بايد گفت اينها موارد اندكي از جايگاه و نقش مسكن در اقتصاد كلان كشور و به تبع آن در حوزه اجتماعي، سياسي و فرهنگي است و نكته آخر اينكه اين بخش به شدت از ساختار كلان اقتصاد كشور متاثر مي‌باشد. به عنوان مثال وجود بازار بورس فعال و كارآ از يك سو از ورود بهمن نقدينگي به اين بخش جلو گيري مي‌نمايد و از سوي ديگر به راحتي مي‌تواند بسياري از طرح‌هاي توليد مسكن را تامين مالي نمايد.يا هرچه درآمد سرانه كشور بالاتر باشد شاخص‌هاي سكونت از كيفيت بالاتري برخوردار خواهد بود و ناكارآمدي و كژكاري ساير بخش‌هاي اقتصادي كشور به حساب اين بخش گذاشته مي‌شود. حال اين سوال مطرح است با چنين جايگاهي آيا جاي وزير مسكن در كار گروه تحول اقتصاد كشور خالي نيست و نبايد تجديدنظري در اين رابطه صورت گيرد؟
 سه شنبه 11 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 238]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن