واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: مذاكرات ايران و 1+5 از هفته آينده آغاز ميشود
دنياي اقتصاد- مذاكرات ايران و كشورهاي 1+5 درباره مفاد بستههاي پيشنهادي خود به يكديگر از هفته ديگر آغاز ميشود.
خاوير سولانا، رييس سياست خارجه اتحاديه اروپايي و فرستاده تامالاختيار كشورهاي 1+5 شامل آمريكا، انگليس، فرانسه، چين، روسيه و آلمان حدود دو هفته پيش در سفري يك روزه به تهران به همراه نمايندگان كشورهاي يادشده به غير از آمريكا بسته پيشنهادي و نامه كشورهاي مزبور را به مقامهاي ايران تحويل دادند. پيش از آن نيز ايران بسته پيشنهادي خود را به كشورهاي 1+5 و بان كيمون دبير كل سازمان ملل متحد ارائه كرده بود.
براساس اين گزارش چند روز پس از ارائه بسته پيشنهادي 1+5 به مقامهاي ايراني، ديپلماتهاي مستقر در لندن اعلام كردند كه كشورهاي يادشده مذاكرات مقدماتي درباره برنامه هستهاي را به ايران پيشنهاد كردند، مشروط بر آن كه به مدت شش هفته غنيسازي اورانيوم را در سطح فعلي و در ازاي توقف حركت به سوي تحريمهاي سختتر محدود كند.
در همين رابطه خبرگزاري رويترز به نقل از ديپلماتها گزارش كرد كه سولانا اين پيشنهاد را در طول مذاكرات خود در تهران مطرح كرده است. اين در حالي است كه پيشتر روزنامه فايننشال تايمز خبر داده بود كه سولانا نامهاي به سعيد جليلي دبير شوراي امنيت ملي ايران ارائه كرده است كه براساس آن ايران و جامعه بينالمللي ميتوانند اولين گام را به سوي از سرگيري مذاكرات كامل درباره برنامه هستهاي ايران بردارند.
براساس اين پيشنهاد ايران به غنيسازي ادامه خواهد داد؛ اما به عنوان اولين گام اعلام ميكند كه نصب سانتريفيوژهاي بيشتر در تاسيساتش را متوقف ميكند، در عوض شوراي امنيت سازمان ملل و آلمان برداشتن گام به سوي تحريمهاي بيشتر را متوقف ميكند.
اينك پس از گذشت بيش از دو هفته از تحويل بسته مشوقهاي غرب به ايران، يك عضو كميسيون انرژي مجلس از موافقت كشورمان با مذاكره با 1+5 و آغاز اين مذاكرات از هفته آينده خبر داد.
سيد عماد حسيني در گفتوگو با ايسنا، با اشاره به حضور رضا آقازاده، رييس سازمان انرژي اتمي و معاونان وي در جلسه روز دوشنبه كميسيون انرژي مجلس و گزارش رييس سازمان انرژي هستهاي از وضعيت هستهاي كشورمان و مسائل تازهاي كه در اين حوزه پيگيري ميشود، افزود: مسوولان مربوطه تاكيد كردند كه مذاكره با 1+5 را پذيرفتهاند و اين مذاكرات از هفته آينده شروع خواهد شد و نيز خاطرنشان كردند كه قطعنامهها هيچگونه مسائل جديدي در بر ندارد، اما مشوقهاي آنها با هم متفاوت است.
در همين رابطه حسن غفوريفرد، عضو كميسيون انرژي مجلس نيز با اشاره به جلسه اعضاي اين كميسيون با آقازاده، گفت: قرار است گزارشها درباره ادامه كار روي بسته پيشنهادي1+5 و بسته پيشنهادي ما هفته آينده مورد بررسي قرار گيرد.
حسين نجابت از ديگر نمايندگان حاضر در جلسه كميسيون انرژي مجلس با آقازاده نيز با اشاره به اين جلسه گفت: مسوولان سازمان انرژي اتميگفتند كه ما آمادهايم به زودي مذاكرات را با 1+5 شروع كنيم.
وي درباره زمان شروع اين مذاكرات نيز گفت: مسوولان سازمان انرژي هستهاي گفتند كه پيشنهادمان براي شروع مذاكرات، همين هفته يا اواخر اين هفته يا در شروع هفته آينده است.
همچنين حسين اميري خامكاني يكي ديگر از اعضاي كميسيون انرژي مجلس نيز در اينباره اظهار كرد: در جلسه مشترك اعضاي كميسيون انرژي با رييس سازمان انرژي اتميعنوان شد كه گويا سياست جمهوري اسلامي بر اين است كه مذاكرات را ادامه دهد و در واكنش به دو بسته رد و بدل شده براي انجام مذاكره، اعلام آمادگي كند.
وي افزود: در اين جلسه وقت خاصي براي شروع مذاكرات مشخص نشد، اما احتمالا از اواخر اين هفته رايزني راجع به مدت و زمان مذاكره شروع ميشود.
در همين رابطه، حسن سبحانينيا نايب رييس اول كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس نيز گفت: گروه 1+5 پيش از اين پذيرفته بود كه نكات قابل بررسي در بسته پيشنهادي ايران وجود دارد و ما نيز پذيرفتهايم كه در بسته پيشنهادي آنها مواردي وجود دارد بر اساس اين امكان وجود دارد كه در چارچوب مشتركات، گفتوگوها آغاز شود و ايران در اين زمينه اعلام آمادگي كرده است.
سبحانينيا با اشاره به حضور آقازاده در كميسيون انرژي و اعلام اين مطلب از سوي وي كه ايران براي آغاز مذاكره با 1+5 از هفته آينده اعلام آمادگي كرده است، گفت: كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي گزارش جديدي در اين زمينه ارائه نكرده است، اما در نشست آقازاده و دكتر جليلي با نمايندگان مجلس كه طي جلسهاي غير علني برگزار شد، عنوان كرده بودند كه ما بسته سياسي خود را تحويل دادهايم و بنا شده كه در چارچوب مشتركات قابل بحث دو بسته، در آيندهاي نزديك مذاكراتي داشته باشيم.
وي اظهار كرد: «با توجه به اينكه كشورهاي 1+5 پذيرفتهاند در بسته ايران نكات قابل بررسي وجود دارد و ما هم متقابلا به اين مساله رسيدهايم كه در بسته پيشنهادي آنها مواردي از اين دست وجود دارد، ميشود در چارچوب مشتركات مذاكرات آغاز شود.
سه شنبه 11 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 186]