واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: آشنايي مديركل جديد روابط عمومي شهرداري تهران با خبرنگاران از طريق جوابيه
مديركل جديد روابط عمومي شهرداري تهران كه چند روزي است اين سمت را عهدهدار شده بهدنبال انعكاس يادداشتي در هشتم ماه جاري با عنوان جوابيهاي را به روزنامه ارسال كرد. آقاي نامدار صداقت كه در جلسه معارفهاش خبرنگاران را دعوت نكرد و تاكنون علاقهاي به ارتباط با خبرنگاران نشان نداده است سعي دارد حضور خود را در روابط عمومي با ارسال جوابيه به مطبوعات اعلام كند. رويه جوابيه دادن به مطبوعات، هرگز از سوي همكاران قاليباف در كسوت فرمانده ناجا و قاليباف در كسوت شهردار تهران سر نزده بود. متن كامل جوابيه به اين شرح است:
جناب آقاي حقشناس
مديرمسوول محترم روزنامه اعتماد ملي
سلام عليكم؛ با احترام با عنايت به درج گزارشي با عنوان ، در تاريخ هشتم تيرماه در روزنامه اعتماد ملي، خواهشمند است دستور فرماييد برابر قانون مطبوعات نسبت به انتشار توضيح شهرداري تهران اقدام نمايند. محتواي مطلب منتشر شده در روزنامه اعتماد ملي نشان ميدهد كه نويسنده محترم، اطلاع كافي از فعاليتها و ماموريتهاي دو حوزه معاونت امور اجتماعي شهرداري و سازمان فرهنگي، هنري نداشته و با برداشتي نادرست، صرفا به دليل مديريت واحد اين دو مجموعه، حكم به ماموريتهاي يكسان و موازي آنها داده است. همچنين نويسنده اين مطلب قائل به تفكيك رويكردها، اهداف، ماموريتها و فعاليتهاي دو حوزه مستقل فرهنگ و هنر با اقدامات اجتماعي نبوده است؛ هرچند كارشناسان امر معتقدند كه فعاليتهاي اجتماعي در بستر فرهنگي، هنري ميتواند به ثمر برسد و از اثربخشي مطلوب برخوردار باشد، اما اين بدان معنا نيست كه ما در اين دو حوزه با يك روش بهدنبال دستيابي به هدف باشيم.
- متفاوت بودن مخاطبان و گروههاي هدف در دو حوزه فرهنگي، هنري و اجتماعي، شهرداري تهران را بر آن داشت تا تمام توان، امكانات و تسهيلات بخشهاي مختلف را در راستاي غنيسازي اوقات فراغت اقشار مختلف جامعه به ويژه كودكان، نوجوانان و جوانان به كار گيرد به طوري كه نهتنها اين دو حوزه بلكه معاونتهاي ديگر و سازمانهايي چون پاركها و فضاي سبز، زيباسازي، شهرداريهاي مناطق 22 گانه و... در اين حوزه فعال شدهاند. البته بهطور قطع نويسنده محترم نيز به اين امر واقفند كه امكانات و تسهيلات موجود حتي تمامي سازمانهاي متولي ساماندهي اوقات فراغت، پاسخگوي نياز جامعه نبوده و در حال حاضر خلا‡هاي زيادي در اين زمينه وجود داشته و شهرداري تهران نيز داعيه رفع كامل اين نياز را نداشته بلكه در حد توان و مقدورات خود با كمك خانوادهها و شهروندان محترم در اين مسير گام برميدارد. مديريت شهري بر اين نكته تاكيد دارد كه نهادهاي فرهنگي بايد با همافزايي در فعاليتها سعي كنند در برنامهها، مكمل هم عمل نمايند تا ضمن صرفهجويي در هزينهها مخاطب بيشتري را نيز تحت پوشش قرار دهند.
- بديهي است فرصتها و زمانهاي فراغت محدود به سه ماهه تابستان نبوده بلكه كل سال را شامل ميشود، تعطيلات تابستاني جزو فرصتهاي فراغتي طولانيمدت محسوب ميشود. توجه به تنوع در گذران اوقات فراغت با لحاظ تفاوتهاي فرهنگي، سني و جنسيتي شهروندان تهراني امر مهمي است كه مد نظر مديريت شهري قرار گرفته و بنا به تاكيد شهردار تهران مديران سطوح مختلف بايد در برنامه ريزيها به فرصتهاي پيراموني زندگي شهروندان محترم توجه داشته و به خانوادهها در مديريت اين اوقات كمك نمايند. رويكرد نخست مديريت شهري در طراحي و اجراي برنامهها محلهمحوري است، در اين نگاه سعي شده ظرفيتهاي محلهاي اولا خوب شناخته شوند، ثانيا درست بهكارگيري شوند كه سامانههاي نشاط نمونهاي از آن در بحث گذران اوقات فراغت است كه هر هفته در 122 بوستان شهر تهران شاهد استقبال پرشور خانوادهها از اين برنامه هستيم. اين طرح به همت معاونت اجتماعي مناطق با هدف توسعه نشاط و شادابي در جامعه، ادخال سرور در قلوب شهروندان و ايجاد فضاهاي مفرح، پندآموز و آموزشدهنده اجرا ميشود.
- از سويي ديگر سازمان فرهنگي، هنري نيز با رويكردي متفاوت بيش از 5 هزار برنامه با 13500 اجرا در دستوركار خود دارد كه برگزاري جشنوارههاي مختلف هنري از جمله عكس، فيلم، تئاتر و... به منظور آموزش جوانان و نوجوانان علاقهمند به اين رشتههاي هنري در سطح 371 محله تهران از جمله آنها است؛ لذا در يك محله كاملا با دو نگاه متفاوت نسبت به غنيسازي اوقات فراغت شهروندان اقدام ميشود، البته خيابان هنر جزئي از برنامههاي اين سازمان به شمار ميرود كه به طور قطع داراي مخاطبان خاص و با گرايش فرهنگي، هنري است. لازم به توضيح است كه اين فعاليتها بخشي از جشنواره تابستان 87 سازمان ميباشد كه با هدف تلطيف فضاهاي شهري، ايجاد ارتباط گرم و اجتماعي با مردم، آشنايي با هنرهاي اصيل ايراني، ترويج فرهنگ كار و تلاش با حضور هنرمندان محترم در قالب كارگاه هنري در رشتههاي مختلف و در نقاط پرتردد و شلوغ شهر اجرا ميشود. لذا سامانههاي نشاط و خيابان هنر دو گونه فعاليت متفاوت هستند كه هر كدام مخاطب خاص خود را دارند. يكي از رويكردهايي كه در دو حوزه سازمان و معاونت مشترك است ولي ابزارهاي اجرا و انتقال آن به جامعه متفاوت ميباشد، توانمندسازي و ارتقاي آگاهيها و توسعه آموزشهاي شهروندي بهويژه در بخشهايي كه به ماموريتهاي شهرداري برميگردد، است. سرفصلهايي كه در معاونت اجتماعي پيگيري ميشود شامل حفظ محيط زيست، كاهش آلودگيهاي هوا و صوتي، حمل و نقل و ترافيك، كاهش توليد زباله و بازيافت، حقوق و تكاليف شهروندي و... است در حالي كه آموزشهاي فرهنگي و هنري روي مهارتهاي زندگي مبتني بر آموزههاي ديني متمركز است.
- يكي از جهتگيريهاي كلي ما، توسعه فرهنگ كار و ايجاد فرصتهاي شغلي جديد در شهر است. طي 2 سال گذشته اقدامات مناسبي در اين بخش انجام گرفته كه راهاندازي مراكز مهارتآموزي كوثر، ايجاد مراكز و خانههاي كارآفريني و برگزاري اردوهايي در اين زمينه از آثار آن است و طبيعتا علاوه بر ترويج فرهنگ كارآفريني و كمك به رونق اقتصادي شهر در غنيسازي اوقات فراغت شهروندان نيز موثر است. از ديگر رويكردهاي قابل تمايز معاونت اجتماعي در مقايسه با سازمان فرهنگي، برگزاري طرح گردشگري تهران در ايام سال بهويژه تابستان است كه با همكاري سازمان فرهنگي و هنري انجام ميشود. اين نوع از گردشگري در كشور منحصر به فرد است و در راستاي بالا بردن احساس تعلق شهروندان نسبت به محله و شهرشان، همچنين كمك به هويتيابي نسل جوان دنبال ميگردد. در اين طرح شهروندان علاوه بر آشنايي با ظرفيتهاي طبيعي شهر و اماكن تاريخي و مذهبي آن، از پروژههاي ملي ديدن كرده و با مفاخر علمي، فرهنگي و هنري آشنا ميشوند.
- مزيد اطلاع خوانندگان محترم، در اين دوره از فعاليتهاي مديريت شهري در حوزه فرهنگي و اجتماعي با انجام آسيبشناسي فرهنگي - اجتماعي و تبيين وضع موجود، ماموريتها و وظايف اين حوزه در سرفصلهاي متنوع از جمله آموزش مشاركتهاي اجتماعي، سلامت، كارآفريني، آسيبهاي اجتماعي، ورزش و تربيتبدني باز تعريف شده است. همچنين به منظور جلوگيري از پراكندهكاريها و انسجام در فعاليتها، شوراي فرهنگي - اجتماعي مناطق تشكيل گرديده است كه پرداختن به آن در اين مقال نميگنجد كه توضيح در خصوص كيفيت و نوع نياز به توضيحات مفصل دارد كه در صورت تمايل آن رسانه محترم ارائه خواهد شد.
در خاتمه ذكر مضمون حديثي از پيامبر اكرم(ص) ميتواند راهگشاي ما در داوريهاي اجتماعي باشد، ايشان ميفرمايند:
توضيح اعتماد ملي
1- اداره كل روابط عمومي شهرداري تهران در جوابيه خود عنوان ميكند نويسنده مطلب اطلاع كافي از فعاليت و ماموريتهاي حوزههاي معاونت اجتماعي و سازمان فرهنگي، هنري ندارد. اين در حالي است كه نويسنده جوابيه قالبهاي آثار مطبوعاتي را به خوبي نميشناسد چون در سطر اول جوابيه، يادداشت را گزارش عنوان كرده است!
2- در جوابيه مفصل اداره كل روابط عمومي هيچ بخشي از يادداشت تكذيب نشده و تنها اهداف و برنامههاي سازمان فرهنگي، هنري و معاونت اجتماعي بيان شده است.
3- ابهامي كه به شكل سوال در مراسم افتتاحيه جشنواره تابستاني از سوي خبرنگار اعتماد ملي از شهردار تهران پرسيده شد، بيپاسخ ماند و اين ابهام دستمايه شكلگيري اين يادداشت شد. از شهرداري تهران و رويه قاليباف عجيب است كه در ارائه جوابيه بيشتر از ارائه جواب فعال باشد.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
مشاهده خبر بعدي
------------
دوشنبه 10 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 374]