واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: هشدار در مورد رواج بدآموزيها در حوزه سلامت
عمومي- گروه سلامت:
كنفرانس آگاهي جنسي و درمان اختلالات جنسي، درحالي توسط پژوهشكده فناوريهاي نوين علوم پزشكي جهاددانشگاهي برگزار شد كه متخصصان تاكيد ميكنند خلأ اين آموزشها بيش از هر زمان ديگري در جامعه حس ميشود.
موضوعات كنفرانس پژوهشكده ابنسينا، بررسي انحرافات جنسي و همجنس گرايي، طبقهبندي عفونتهاي تناسلي و آميزشي و مراحل رشد جنسي در دوران كودكي عنوان شد اما آنچه متخصصان بر آن تاكيد ميكنند آموزشهايي است كه بايد به همسران ارائه شود و محدود كردن سلامت جنسي به مسائلي از قبيل پيشگيري از بيماريهاي منتقلشونده از راه تماس جنسي يا انحرافات جنسي، چندان كمكي به حل مشكلات موجود نميكند.
البته دكتر بهزاد قرباني، روانپزشك و دبيرعلمي اين كنفرانس با بيان اينكه كنفرانس آگاهي جنسي و درمان اختلالات جنسي براي دومين بار است كه در مركز درمان ناباروري و سقط مكرر ابن سينا و به همت مديريت مركز و رياست پژوهشكده برگزار ميشود، هدف از برگزاري اين كنفرانس را آشنايي متخصصان و كارشناسان امر با مراحل رشد جنسي و نحوه پاسخگويي به سؤالات جنسي كودكان، آشنايي با مشكلات جنسي و درمان اختلالات شايع عملكرد جنسي و درمان عفونتهاي آميزشي- تناسلي شايع برشمرد.
به اين ترتيب، حاضران كنفرانس يادشده تنها پزشكان بودهاند؛ پزشكاني كه البته بهطور آكادميك روشهاي مشاوره در زمينه سلامت جنسي را نياموختهاند.
دكتر سيدكاظم فروتن، عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشكي شاهد و رئيس كنگره «خانواده و سلامت جنسي» كه زمستان سال گذشته برگزار شد، در اين باره معتقد است: نگراني از طرح مسائل جنسي در جامعه بهصورت علمي نادرست است و اگر ما بهصورت علمي و با رعايت همه جوانب به بررسي و كنكاش درباره اين موضوع بپردازيم، باعث افزايش اطلاعات عمومي و تخصصي جامعه در اين باره و در نهايت ارتقاي سلامت عمومي جامعه خواهيم شد.
او تاكيد دارد نگراني و دلواپسي از ايجاد زمينههاي فحشا و فساد با طرح مباحثي اينچنيني بهصورت علمي، كاملاً غلط و بيهوده است.
دكتر فروتن، با بيان اينكه تحقيقات نشان داده است كه نزديك ۵۰ درصد طلاقها ريشه در اختلالات جنسي زوجين دارد، ادامه ميدهد: افراد معمولاً بهعلت ترس از سرزنش ديگران و علل ديگر، از مطرح كردن اين مشكل بهعنوان مانع اصلي تداوم زندگي زناشوييشان سر باز ميزنند و جالب است بدانيد با توجه به افزايش آمار طلاق كه در دوره ۵ ساله ۱۳۸۱-۱۳۸۶ نسبت به دوره ۵ سال قبل از آن يعني ۱۳۷۶-۱۳۸۱ كه ۱۵۰ هزار فقره رشد داشته است، اگر علت نيمي از اين طلاقها را همين مسئله درنظر بگيريم، خواهيم ديد كه درصورت رفع اين مشكل چه تعداد زوج و بهتبع آنها خانوادههاشان و كل جامعه از آسيب طلاق و پيامدهاي آن در امان خواهند ماند و جامعه سالمتري ايجاد خواهد شد.
به گفته وي، بديهي است وقتي آموزش لازم در اين زمينه به اشخاص داده نشود، معمولاً افراد اطلاعات خود را در اين زمينه از راههاي ديگري جستوجو خواهند كرد و با توجه به شرايط ويژه جمهوري اسلامي ايران قطعاً دشمنان از اين قضيه استفاده لازم را خواهند كرد و CDها و فيلمهاي مستهجن كانال اصلي كسب دانش جنسي براي جوانان و خانوادهها خواهد شد.
اين اورولوژيست و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شاهد، ادامه ميدهد: متأسفانه بعضي اشخاص و خانوادهها فكر ميكنند فيلمهاي غيراخلاقي داراي نكات آموزشي مفيدي است كه به حل مشكلات جنسي در جامعه كمك ميكند ولي واقعيت آن است كه اين فيلمها مسائل جنسي را بهصورت قهرمانپروري مطرح كرده و موارد استثنا را خيلي طبيعي و عادي نشان ميدهند و لذا در خانوادهها و افرادي كه آنها را مشاهده ميكنند تاثير منفي فراواني به جاي ميگذارد.
دكتر فروتن، با تاكيد بر اينكه بهعنوان يك متخصص بيماريها و مشكلات جنسي، به هيچ عنوان مشاهده اين فيلمها را توصيه نميكند، اضافه ميكند: مشاهده اين فيلمها آرامش ذهني و لذت جنسي زوجين از يكديگر را دچار چالشهاي اساسي خواهد كرد و نوعي ارضاي فانتزي و غيرواقعي را رقم خواهد زد كه كانون خانواده را دچار تهديدات جدي ميكند.
وي ادامه ميدهد: من در كلينيك به وضوح به مراجعاني برميخورم كه هنوز ازدواج نكردهاند ولي دچار نگرانيهاي زيادي درباره سلامت جنسي و ازدواج خود هستند.
وقتي با اين افراد صحبت ميكنم مشخص ميشود كه اين افراد به خاطر مشاهده مكرر اين فيلمها اعتماد به نفس خود را در رابطه با سلامت جنسيشان از دست دادهاند و بهخاطر تلقينهايي كه از مشاهده اين فيلمها به آنها شده است در خود احساس ضعف و ناتواني جنسي ميكنند؛
ضمن اينكه تماشاي اين فيلمها ممكن است فرد را به طرف ارضاي غيرطبيعي و ناسالم غريزهجنسي سوق دهد كه با توجه به شرايط فرهنگي ما فرد دچار اضطراب و دلشوره ناشي از اين رفتار خواهد شد.
پيشنهاد دكتر فروتن اين است كه بايد متخصصان دور هم جمع شوند و ببينند در چه مقطعي از دورههاي تحصيلي، در چه سني و با در نظر گرفتن كدام شرايط فرهنگي (كه از هر استان به استان ديگر متفاوت است) چه نكاتي را بايد به افراد مختلف جامعه آموزش دهيم و در اين رابطه بايد نمايندگان حوزههاي علميه، آموزش و پرورش، بهزيستي، وزارت ارشاد، سازمان ملي جوانان، وزارت بهداشت، وزارت كشور، صدا و سيما، دادگاههاي خانواده، كميسيون فرهنگي مجلس و هر نهاد و ارگاني كه به نحوي شرح وظايفش به سلامت خانواده، مسائل فرهنگي نسل جوان و نگراني از مفاسد اجتماعي و تعليم و تربيت مربوط ميشود برنامهاي آموزشي را براي مسائل جنسي كه با ضوابط و سنتهاي ما همخواني داشته باشد تدوين و برنامهريزي كنند.
پيشنهاد ديگر فروتن اين است كه علاوه بر اجباري كردن اين مسئله، در واحدهاي درسي دانشگاهي هم همانطور كه واحدي به نام تنظيم جمعيت قرار داده شده، واحدي تحت عنوان آموزش مهارتهاي ازدواج طراحي شود كه يك بخش آن به مسائل جنسي مربوط شود.
او ميگويد: متأسفانه ضرورت آگاهيدهي صحيح به اقشار مختلف مردم در زمينه جنسي براي بعضي مسئولان هم جا نيفتاده است و حتي آنها هم توجيه نشدهاند كه بايد به اين قضيه به شكل يك مسئله فرهنگي نگريسته شود نه يك قضيه غيراخلاقي و در همين راستا ما در سال ۱۳۸۳ پيشنهاد راهاندازي كلينيكهاي سلامت خانواده را تحت عنوان كلينيك سلامت جنسي به وزارت بهداشت ارائه داديم كه با همكاري مسئولان وقت آييننامهاي را در اين رابطه تنظيم كرديم، ولي نميدانم چرا تاكنون اين آييننامه به تصويب نهايي نرسيده است. بهنظر من 4سال براي تصويب ايجاد چنين مراكزي در كشور كه وجود آن به شدت احساس ميشود زماني بسيار طولاني است كه اين مسئله ضرورت شجاعت بيشتر مسئولان را در به تصويب رساندن اين آييننامه به دور از نگرانيهاي نادرستي كه بر طرح مسائل جنسي بهصورت علمي و درست بر جامعه ما حاكم شده است، نشان ميدهد.
گفتني است در حال حاضر در كشور ما تنها ۲ كلينيك وجود دارد كه بهطور جامع و از ابعاد مختلف اورولوژي، روانشناسي، روانپزشكي و... به درمان اختلالات جنسي ميپردازند و ساير كلينيكهاي فعال در اين رابطه به درمان تكبعدي مسائل جنسي ميپردازند كه به گفته كارشناسان، چندان نميتواند مؤثر واقع شود.
تاريخ درج: 10 تير 1387 ساعت 19:13 تاريخ تاييد: 10 تير 1387 ساعت 22:22 تاريخ به روز رساني: 10 تير 1387 ساعت 22:18
دوشنبه 10 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 283]