واضح آرشیو وب فارسی:مهر: محمديان:تعليم و تربيت نيازمند دور انديشي و آينده نگري است
رئيس سازمان پژوهش و برنامه ريزي آموزشي وزارت آموزش و پرورش گفت: در تعليم و تربيت آينده نگري و دورانديشي مهم است و فقط نبايد نيازهاي مقطعي و روز در نظر گرفته شود.
به گزارش خبرنگار مهر ، حجت الاسلام والمسلمين بهرام محمديان در اختتاميه همايش هم انديشي تدوين درس ملي كه عصر امروز با حضور كارشناسان آموزش و پرورش و دانشگاهي برگزار شد، افزود: برنامه هاي متنوع كه در آموزش وپرورش اجرا مي شود در راستاي تحقق يك هدف است كه آن تحول بنيادي در آموزش و پروش مي باشد ، بنابراين بايد اين برنامه ها بر اساس آن جهت گيري شود.
محمديان نقد آموزش و پرورش از زواياي مختلف را مناسب دانست و اظهار داشت: در عين اينكه مي بينيم نواقص و اشكالات در كجا هست بايد به توانايي ها و نقاط قوت خود نيز توجه كنيم. پس اگر از نقد حرف مي زنيم بدين معنا نيست كه توانمندي نداريم .
معاون وزير در سازمان پژوهش و برنامه ريزي آموزشي خاطرنشان كرد: همان قدر كه به نقاط ضعف خود پي برده ايم يك نقطه قوت محسوب مي شود پس بايد روي يك معنا دقت كنيم چرا كه وقتي از ضعف ها صحبت مي كنيم عده اي گمان مي كنند احساس شكست كرده ايم.
محمديان با تاكيد بر اينكه در برنامه درس ملي چشم انداز بسيار مهم است، گفت: بايد در تدوين آن نيم نگاهي به بالادست خودمان داشته باشيم و هدف كلي را روشن كنيم ضمن اينكه اهداف تفصيلي و جزئي و منشاء آن را نيز مورد توجه قرار دهيم.
وي تصريح كرد: اعتقاد من اين است كه برنامه ريزي بايد علمي باشد و سليقه اي عمل نشود و سليقه نبايد برنامه ريزي را تحت تاثير قرار دهد.
محمديان به بحث مديريتي دربرنامه ريزي اشاره كرد و گفت: همچنين فشارهاي مديريتي نبايد نظرات كارشناسي را كنار بگذارد و مديريت را بايد در حد مديريت ارج گذاشت و عمده كار را به كارشناسان امر سپرد.
وي در ادامه روشن بودن مباني در تدوين درس ملي را مهم عنوان كرد و اظهار داشت: مباني ما اعتقادات ماست كه نبايد جزمي گرا باشد بلكه دين و دانش را بايد در بطن و متن هم ديد.
وي خواهان عدم عجله و شتاب از سوي مسئولان برنامه ريزي در تدوين درس ملي شد و گفت: جريان هاي رسانه اي ، خبري نو مي خواهند و دنبال طرحهاي اجرا شده و كميت ها ، آمارها و نمودارها هستند كه متاسفانه مديران ما هم بعضا به دام آن مي افتند و بدنبال نمايش دادن و گزارش دادن هستند كه اين مسئله درست نيست.
رئيس سازمان پژوهش و برنامه ريزي آموزشي وزارت آموزش و پرورش در ادامه به بحث افت تحصيلي اشاره داشت و تصريح كرد: چه كسي مي گويد كه افت تحصيلي نيست، اين مسئله وجود دارد اما نمي توان آن را به يك عامل نسبت داد. معلم ، فضا و تجهيزات ، كتاب درسي و ... همه عامل آن هستند.
وي با انتقاد به اين مطلب كه برخي مي گويند براي كاهش افت تحصيلي بعضي از قسمت هاي كتاب را بايد قيچي كنيم ، گفت: اگر كسي دورانديش باشد اين پيشنهاد را ارائه نمي دهد چرا كه بايد به جاي كمتر كردن محتوا، وسايل كمك آموزشي را بيشتر كنيم يا سطح معلمان را تقويت كرده و يا كارهاي ديگر را در پيش بگيريم.
محمديان تاكيد كرد: اگر در تدوين برنامه درس ملي كوتاه مدت را در نظر بگيريم دچار مشكل مي شويم چرا كه بايد در اين برنامه افق هاي دوردست را ديد.
رئيس سازمان پژوهش و برنامه ريزي آموزشي وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: در مقطعي نياز به معلم باعث شد كه نيروهايي را بياوريم كه اصلا فكر نكرديم كه آيا آنها توانايي تدريس دارند يا نه. در حالي كه يك عده از آنها دنبال شغل بودند و يكي پيشنهاد داد و ايشان هم معلم شدند كه در كار خود موفق نبودند.
وي با بيان اينكه اين موضوع باعث بوجود آمدن مشكلاتي در تعليم و تربيت شد، اظهار كرد: اگر چه اين دسته از معلمان تلاش كردند، صادقانه زحمت كشيدند ولي موفق نشدند چون معلم نيستند و تنها دنبال شغل بودند و اين اتفاق بخاطر اين است كه ما آينده نگري نداشتيم و كوتاه مدت را مي ديديم.
وي برنامه درس ملي را تقويت كننده ديگر مولفه ها هم دانست و گفت: بايد خطوط كلي را ترسيم كنيم ضمن اينكه به زمان بندي خود وفادار باشيم و تعلل نكنيم چرا كه بسياري از آفت ها در تاخير است.
رئيس سازمان پژوهش و برنامه ريزي آموزشي وزارت آموزش و پرورش تاكيد كرد: بايد كار را در يك زمان منطقي و معمول تمام كرد.
محمديان در پايان استفاده از نيروهاي جوان را در تدوين سند درس ملي مورد تاكيد قرار داد.
دوشنبه 10 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 168]