واضح آرشیو وب فارسی:شبكه خبر دانشجو: لاريجاني: حل آسيبهاي اجتماعي با مشاركت همه دستگاههاي كشور امكان پذير است
رئيس مجلس شوراي اسلامي حل آسيبهاي اجتماعي را با مشاركت همه دستگاههاي كشور خواستار شد.
به گزارش گروه اجتماعي «شبكه خبر دانشجو»، علي لاريجاني در نخستين همايش «اسلام و آسيب هاي اجتماعي» با بيان اينكه حل آسيب هاي اجتماعي سازوكارهايي را مي طلبد كه به حل اين مشكلات بينجامد، گفت: چون ميزان نگران كنندگي آسيب هاي اجتماعي بسيار بالاست و اين مسئله با بسياري از مسائل كشور ارتباط دارد، بايد اهتمام بيشتري در اين زمينه صورت گيرد.
وي با اشاره به اينكه در اين همايش، حوزه و دانشگاه به صورت جدي مشاركت دارند، به فعاليت هاي سازمان بهزيستي اشاره كرد و افزود: اين سازمان از تنوعي برخوردار است كه ساير نهادها از آن بي بهره اند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد: حل مسائل و آسيبهاي اجتماعي با بسياري از امور ديگر از جمله شرايط اقتصادي، سنتهاي فرهنگي و اجتماعي و برخي رفتارهاي مديريتي در ارتباط است.
لاريجاني اضافه كرد: با توجه به اينكه آسيبهاي اجتماعي موضوعات بسيار پيچيده اي هستند كه گاهي از جهت نظريهپردازي فقر در آن وجود دارد، بنا بر اين اهتمام شما به اين مسئله بايد بيشتر از ديگر شئون حكومتداري باشد و سختي كار نبايد شما را مايوس كند.
وي گفت: كار سازمان بهزيستي با افراد از ابتداي تولد تا هنگام مرگ مرتبط است و اين مسيري طولاني است كه وجوه مختلفي دارد؛ به همين دليل ميتوان براي مباحثي كه در اين نشست ساماندهي ميشود، برنامهريزي كرد.
رئيس مجلس افزود: يك وجه اين بحثها امري تخصصي است كه صاحبنظران بايد در مورد آن نظر دهند، اما منظر ديگري كه سازمان بهزيستي بايد بيشتر به آن اهتمام داشته باشد بحث حكومتي آن است.
لاريجاني در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به اينكه جوامع بشري هميشه در معرض آسيب هاي اجتماعي قرار دارند، گفت: بايد راه حل هاي مدوني براي مسائل اجتماعي ارائه كرد تا آرامش رواني بر جامعه حاكم شود.
وي درباره الگوبرداري از ساير كشورها براي حل آسيب هاي اجتماعي گفت: به سبب به هم تنيدگي آسيب هاي اجتماعي با سنت و فرهنگ در جامعه، نمي توان معضلات خود را با روش هاي ديگر معالجه كنيم.
رئيس مجلس شوراي اسلامي وظيفه نخست سازمان بهزيستي را صيانت از افرادي دانست كه دچار آسيب هاي اجتماعي شده اند و خواستار آن شد كه از ظرفيت نخبگان استفاده و با به كارگيري روش شناسي هاي علمي با آسيب هاي اجتماعي برخورد شود.
لاريجاني كمك دولت و مجلس را در اين زمينه لازم دانست و گفت: سازمان بهزيستي بايد مانند كشورهاي غربي كه غالبا حل آسيب هاي اجتماعي را برعهده مردم مي گذارند و سازمان مربوط نقش نظارتي ايفا مي كند، مردم را در اين امور وارد كند.
وي در بخش ديگري از اظهاراتش با اشاره به اينكه در كشورهايي كه رقابت وجود دارد آسيب هاي اجتماعي كم نيست، گفت: از سوي ديگر نيز نمي توان از رقابت در عرصه هاي سياسي و اقتصادي دوري كرد؛ چرا كه بايد استعدادها و خلاقيت هاي فعال كشور آشكار شوند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي با تاكيد بر اينكه نمي توان از پيشرفت و حل آسيب هاي اجتماعي غافل بود، افزود: با توجه به شرايط دوران مدرنيته كه با آسيبهاي متنوعتري روبرو هستيم، حكومتي خوب است كه براي آسيبهاي اجتماعي فرمول حكومتي مطلوب داشته باشد.
لاريجاني تصريح كرد: اگر ميخواهيم نگاه پيشگيرانه داشته باشيم و از بسياري از اين پديدههايي كه در يك چرخه و سازوكار در كشور به وجود ميآيد، پيشگيري شود، بايد به ريشهها و علتها برگرديم؛ اين كار تنها از عهده سازمان بهزيستي برنميآيد و بايد بخشهاي ديگر، بخصوص نهادهاي مردمي به كمك بيايند.
وي در بخش ديگري از سخنانش در اين همايش دو روزه با تاكيد بر اينكه امروز كارهاي فكري عميق در امور كشور از تخصيص و هزينه بودجه هاي كلان مهم تر است، افزود: اگر دولت و مجلس از بررسي هاي سازمان بهزيستي مطلع شوند ترديدي ندارم كه آنها نيز احساس مسئوليت مي كنند و به شما كمك خواهند كرد.
رئيس مجلس همچنين به آسيب هاي اجتماعي كه به سبب ظلم برخي افراد و گروه ها به وجود مي آيد، اشاره كرد و گفت: همراه نشدن ساير امور با اين مسئله، ممكن است موجب حاصل نشدن توفيق شود، بنابراين بايد شرايطي ايجاد كرد كه ناهنجاري هايي كه بر اثر اين گونه ظلم ها به وجود مي آيد، برچيده شود.
لاريجاني از طرح برخي نمايندگان مجلس براي مقابله با ناهنجاري ها و افراد شرور خبر داد و گفت: نبايد منتظر بمانيم عدهاي از افراد شرور و ناهنجار، عده زيادي را دچار آسيب رواني و اجتماعي كنند و فقط چند سال زندان و جريمه نقدي شوند.
وي افزود: كساني كه با آرامش رواني جامعه بازي و نگراني ايجاد مي كنند، مصداق مفسد في الارض هستند؛ چراكه آنها با اقدام خود به جامعه ظلم مي كنند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در پايان وظيفه مهم سازمان بهزيستي را در حل آسيب هاي اجتماعي كار ستادي و نرم افزاري دانست و گفت: مجلس با علاقه مندي نتايج اين سمينار را طلب مي كند و من نيز به شما كمك مي كنم كه اين فكر در مجلس منتشر شود تا نمايندگان با نگاهي فراگير به موضوع بپردازند./انتهاي پيام/
دوشنبه 10 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبكه خبر دانشجو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]