واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: رييس مركز مصدومان شيميايي بنياد شهيد خبر داد: راهاندازي پايگاههاي سلامت جانبازان شيميايي در استانها
جام جم آنلاين: دكتر سيد محمد ميرهاشمي رييس مركز مصدومان شيميايي بنياد شهيد و امور ايثارگران از راهاندازي كلينك و مراكز درماني تحت عنوان «پايگاههاي سلامت جانبازان شيميايي» در استانهاي كشور خبر داد.
دكتر ميرهاشمي در گفتگو با ايسنا ، افزود: در صورت مهيا شدن امكانات، تعدادي از اين مراكز و كلينكها، در سال جاري براي دسترسي آسان جانبازان شيميايي به مراكز درماني در استانها راهاندازي ميشود.
وي ياد آورشد: البته كلينك تخصصي براي اين دسته از جانبازان در تهران وجود دارد، اما قصد داريم، با راهاندازي اين مراكز در استانها، امكان درمان بيماريهاي ساده آنها را در شهرهايشان فراهم كنيم، تا فقط در صورت داشتن مشكلات و بيماريهاي پيچيده به تهران مراجعه كنند.
رييس مركز مصدومان شيميايي بنياد شهيد و امور ايثارگران با بيان اين كه در جنگ تحميلي،100 هزار نفر در معرض بمبهاي شيميايي قرار گرفتهاند، گفت: از اين تعداد،50 هزار نفر دچار عوارض شديد جسمي از ناحيه ريه، پوست و چشم شدند كه در بنياد شهيد تشكيل پرونده دادهاند.
ميرهاشمي افزود: تعدادي از جانبازان، در اثر استنشاق گازهاي شيمياي، دچار بيماريهاي خفيف هستند و بيماري برخي از آنها نيز شديد است كه عمده اقدامات مركز مصدومان شيميايي نيز انجام فعاليتهاي پژوهشي و آموزشي براي بهبود آنهاست؛ به طوري كه خانوادههاي جانبازان تحت آموزش قرار گرفته و پژوهشهايي نيز در زمينه درمان صورت ميگيرد، تا در كنار آموزش خانوادهها، روشهاي درماني مفيد و به روز براي جانبازان شيميايي شناسايي شود.
وي طرح «پايش سلامت» را از ديگر اقدامات مركز مصدومان شيميايي بنياد شهيد، عنوان و تصريح كرد: بر اساس اين طرح، هر جانباز داري فرم پايش سلامت است و وضعيت جسمي وي به صورت ماهانه تحت نظر پزشكان متخصص بررسي شده و در اين فرم درج ميشود و با تكميل آن، از آخرين وضيعت جانباز اطلاعاتي حاصل ميشود.
رييس مركز مصدومان شيميايي بنياد شهيد و امور ايثارگران، تفاوت مجروحان و جانبازان شيميايي با ساير مجروحان از جمله جانبازان قطع عضو را تفاوت در درمان آنها برشمرد و اظهار كرد: براي درمان جانبازان شيميايي حتما بايد به امكانات و دانش روز مجهز باشيم؛ زيرا جانباز قطع عضو ميتواند تا پايان زندگي، با پروتز زندگي كند، اما جانبازان شيميايي با توجه به تشديد ضايعات جسماني و عود بيماري به صورت مداوم، نيازمند درمان هستند.
مير هاشمي درباره تعداد سالانه شهادت جانبازان شيميايي گفت: در اين زمينه آمار مشخصي وجود ندارد؛ چرا كه ممكن است در يك سال جانبازي به شهادت نرسد، اما در سالي ديگر دو يا سه نفر از آنها، شهيد شوند.
وي با تاكيد بر اين كه با اجراي طرح پايش سلامت و راهاندازي كلينيكها و مراكز درماني سعي شده از شدت ضايعات جسمي و شهادت زودهنگام جانبازان جلوگيري شود، تصريح كرد: درصورت لزوم از متخصصان خارجي نيز براي درمان جانبازان دعوت ميشود، هر چند در بسياري از مسايل درماني جانبازان، نسبت به جوامع بينالمللي صاحب نظر هستيم.
رييس مركز مصدومان شيميايي بنياد شهيد و امور ايثارگران افزود: همچنين اگر شوراي عالي پزشكي تشخيص دهد كه جانبازان شيميايي براي درمان، نيازمند اعزام به خارج كشور هستند، در اسرع وقت اقدام به اعزام آنها ميكنيم؛ به طوري كه سال گذشته، حدود90 نفر از جانبازان شيميايي براي درمان به خارج از كشور اعزام شدند.
ميرهاشمي با بيان اين كه شوراي عالي پزشكي با لحاظ جوانب مختلف درمان و بيماري، لزوم اعزام جانباز به خارج از كشور را اعلام ميكند، گفت: همچنين جانبازاني كه درمان خود را از خارج كشور شروع كردهاند، نيز براي ادامه درمان به خارج اعزام ميشوند و اين طور نيست كه جانبازي به خاطر مسايل مالي، از درمان در خارج از كشور باز بماند.
وي درباره مشكلات درمان اين دسته از جانبازان توضيح داد: ممكن است، داروي جانبازان شيميايي در برخي موارد همچون اسپري خاصي كمياب شود كه تمام اقدامات لازم انجام ميشود، تا اين مشكلات نيز به حداقل برسد.
به گفته رييس مركز مصدومان شيميايي بنياد شهيد و امور ايثارگران، نشستهاي علمي با حضور پزشكان در تخصصهاي ريه، چشم و پوست در طول سال تشكيل ميشود، تا با بحث در زمينه روشهاي درماني جانبازان، در جريان آخرين تجارب و شيوههاي درماني قرار گيرند و سپس بر اساس نتايج اين نشستها، پروتكل درماني و تشخيصي براي جانبازان، تدوين ميشود.
دوشنبه 10 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 312]