واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: علي لاريجاني:برهمزنندگان آرامش رواني جامعه مصداق مفسدفيالارض هستند
گروه سياسي: افرادي كه با آرامش رواني جامعه بازي ميكنند، از سياق تفكر اسلامي برميآيد كه مصداق مفسدفيالارض هستند و برخورد با آنها بايد جنبه بازدارنده داشته باشد؛ چيزي كه در تئوريهاي عدالت نيز مطرح است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، علي لاريجاني، رئيس مجلس شوراي اسلامي پيش از ظهر امروز، 10 تيرماه در همايش «اسلام و آسيبهاي اجتماعي» كه در مركز همايشهاي وزارت كشور برگزار شد، پيام مراجع (آيات عظام مكارم شيرازي و سبحاني) به اين همايش را نشاندهنده اهميت موضوع آن عنوان كرد.
وي با اشاره به وظايف مشكل سازمان بهزيستي كشور به دليل تنوع موضوعي تصريح كرد: ابهامات و پيچيدگي راهحلهاي مسائل و آسيبهاي اجتماعي زياد است به ويژه آنكه حل اين آسيبهاي اجتماعي با بسياري از شرايط اقتصادي، سنتهاي فرهنگي و اجتماعي و برخي رفتارهاي مديريتي مرتبط است.
لاريجاني در ادامه با بيان اينكه براي فعاليتهاي سازمان بهزيستي، دو شأن بحثهاي تخصصي و چگونگي عملكرد از منظر حكومتي وجود داد، گفت: درباره موضوع دوم يك وجه قضيه اين است كه جوامع بشري هميشه در معرض آسيبهاي اجتماعي هستند و متناسب با پيچيدگي شرايط و وضعيت اين جوامع، حجم و تنوع آسيبها متفاوت است.
رئيس مجلس يادآور شد: جوامعي كه بخواهند نام توسعهيافته را برخود بگذراند و از يك قوام عقلاني براي ادارهشدن برخوردار باشند، بايد برنامههاي مدون دقيق براي آسيبهاي اجتماعي داشته باشند تا آرامش رواني را در جامعه ايجاد كنند؛ درواقع حكومت خوب آن است كه بتواند فرمولهاي حكومتي مطلوب براي آسيبهاي اجتماعي داشته باشد.
وي با بيان اينكه در شرايط امروز جهاني، با آسيبهاي متنوعي روبرو هستيم كه يافتن راهحل براي آنها نيز مشكل است ابراز كرد: در بحث آسيبهاي اجتماعي به دليل بههم تنيدگي با مسائل فرهنگي و سنتهاي اجتماعي، گرتهبرداري و تقليد از ديگران نميتواند كارساز باشد.
لاريجاني، صيانت از كساني كه دچار آسيبهاي اجتماعي شدهاند را وظيفه ذاتي سازمان بهزيستي بيان كرد و ادامه داد: اين سازمان بايد از ظرفيتهاي نخبگان استفاده كند و با يك متدولوژي عملي با اين مسائل برخورد كند و دولت، مجلس و دستگاههاي تبليغي نيز بايد به بهزيستي كمك كنند.
رئيس مجلس با بيان اينكه آسيبهاي اجتماعي در كشورهايي كه اصل در اداره امور بر رقابت است، زياد است، توضيح داد: نميتوان رقابت را از صحنه سياسي، فرهنگي و اقتصادي دور كرد چون عنصري است كه سعادت كشور را فراهم ميكند و درون يك رقابت بايد استعدادهاي بالقوه انسانها بالفعل شود.
وي ادامه داد: مدينه عادلهاي كه توسط حكما و فلاسفه اسلامي مطرح ميشود مدينهاي است كه در آن زمينه خلاقيتها را فراهم كند تا استعدادهاي انسانها بالفعل شوند.
رئيس قوه مقننه با بيان اينكه در عرصه سياست، جنس مردمسالاري نيز از يك فكر عدالتخواه اسلامي برخاسته و در اين عرصه نيز رقابت وجود دارد، تأكيد كرد: در اين رقابتها هميشه عدهاي آسيب ميبينند كه شايد استفاده از روش كشورهاي غربي كه بار اين مسئوليت را بر دوش مردم و نهادهاي مردمي ميگذارند، بتواند كمككننده باشد به ويژه آنكه در تفكر اسلامي بستر فرهنگي مناسب اين امر وجود دارد.
لاريجاني در ادامه سخنان خود در همايش «اسلام و آسيبهاي اجتماعي» متذكر شد: بسياري از آسيبهاي اجتماعي دريك چرخه شرايط و سازوكارهاي كشور به وجود ميآيد و اگر بخواهيم اقدام پيشگيرانه و بازدارندهاي داشته باشيم، بايد به ريشهها برگرديم و اين كار تنها از عهده سازمان بهزيستي بر نميآيد بلكه اين سازمان بايد ستاد تخصصي اين امر شود.
رئيس مجلس شوراي اسلامي ياداور شد: رفع اين آسيب بردوش كل كشور و رصد كردن آن و ارائه راهحل وظيفه سازمان بهزيستي است. اين سازمان بايد بتواند به كل حاكميت بفهماند تا در اين موضوع شريك باشند كه البته حجم اطلاعرساني و حساسكردن ذهن بخشهاي مختلف حاكميت احتياج به سازوكارهاي خاصي دارد.
وي با بيان اينكه در جهت حل آسيبهاي اجتماعي، انجام كارهاي قكري عميق، مهمتر از بودجه است، گفت: دولت و مجلس اگر در معرض اين بررسيها قرار بگيرند، ترديدي نيست كه همانند نسبت به آن احساس مسئوليت ميكنند.
لاريجاني در ادامه اظهار كرد: نكته ديگر اينكه برخي از آسيبهاي اجتماعي مربوط به ظلم برخي افراد يا گروههاي ناهنجار است كه ربطي هم به ساختار حكومت و شرايط ندارد و اگر برخورد با آنها با بقيه امور همراه نشود، ممكن است موفقيت حاصل نشود.
رئيس مجلس تجاوز به عنف را از جمله اين ظلمها بيان كرد و با انتقاد از مجازاتهاي نهچندان شديد و سنگين عليه متجاوزان به عنف در كشور اضافه كرد: در بسياري از كشورهايي كه به برخي از رفتارهاي آنها ايراد ميگيريم، اگر اين اتفاقات رخ دهد تا عوضشدن كابينه هم مسئله ادامه مييابد؛ با ظرفيت رواني جامعه بازيكردن امر كوچكي نيست.
لاريجاني از تهيه طرحي توسط برخي نمايندگان براي برخورد با افراد شرور در جامعه خبر داد و گفت: ما نبايد منتظر بمانيم تا عدهاي از افراد شرور و ناهنجار عده زيادي را دچار آسيب رواني و اجتماعي كنند و چند سال زندان و جريمه نقدي شوند.
وي تأكيد كرد: افرادي كه با آرامش رواني جامعه بازي ميكنند، از سياق تفكر اسلامي برميآيد كه مصداق مفسدفيالارض هستند و برخورد با آنها بايد جنبه بازدارنده داشته باشد؛ چيزي كه در تئوريهاي عدالت نيز مطرح است.
رئيس مجلس در پايان با بيان اينكه مجلس با علاقمندي منتظر دريافت نتايج اين همايش است، خاطرنشان كرد: بنده نيز كمك ميكنم كه اين فكر در مجلس منتشر شود تا نمايندگان با يك نگاه فراگيري به مسئله آسيبهاي اجتماعي درگير شوند.
دوشنبه 10 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]