واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: مرتضی ممیز، پدر گرافیك ایران درگذشت
پیكر استاد ممیز ساعت 9 صبح دوشنبه 7 آذر، پس از تشییع از مقابل خانه هنرمندان ایران در باغبان كلا واقع در كردان كرج به خاك سپرده می شودمرتضی ممیز - هنرمند گرافیست - به دلیل ابتلا به بیماری سرطان پروستات بامداد شنبه 5 آذر 84 در بیمارستان آبان تهران درگذشت.زنده یاد مرتضی ممیز، از درخشان ترین چهره های فرهنگ یكصد سال اخیر ایران بود و از حیث جامعیت و اثرگذاری و مدیریت و تعهد، هنرمندی تمام و كمال و معلمی یگانه بود. مرتضی ممیز متولد 1315 و فارغ التحصیل رشته نقاشی از دانشكده هنرهای زیبای دانشگاه تهران و دارای گواهینامه طراحی غرفه و ویترین و معماری داخلی از مدرسه عالی هنرهای تزئینی پاریس بود.
او مدیر هنری و طراح گرافیك نشریاتی چون ایران آباد، كتاب و كیهان هفته، فرهنگ كاوش نگین، فرهنگ و زندگی، رودكی، فصل نامه خاورمیانه، گفت وگو، و پیام امروز بوده و مسئولیت طراحی صحنه و لباس 14تئاتر و دو فیلم سینمایی را به عهده داشت. بسیاری از پوسترهای رویدادها و بیلبوردهای فیلم های سینمایی مطرح را او طراحی كرده بود.مرتضی ممیز كارگردان و طراح سه فیلم كوتاه نیز بوده و طراحی و نقاشی، طراحی روی جلد، طراحی اعلان و نشانه ها، حرف های تجربه و سایر مقالات، ازجمله تالیفات وی به شمار می رود.جایزه نشان رتبه اول دانشگاه هنرهای زیبا، دیپلم بی ینال پوستر ورشو، جایزه طراح شاعر از فستیوال فیلم كن، دیپلم برای فیلم یك نقطه سبز از فستیوال مسكو، فیلم برگزیده جشنواره سینمایی بیروت و جایزه ممتاز نمایشگاه طراحی امروز از نشان درجه یك دولتی از جمله افتخاراتی است كه در كارنامه این چهره ماندگار هنر ایران ثبت شده است. او عضو پیوسته فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران نیز بود.كتاب طراحی گرافیك چیست؟ ، هنر گرافیك در ایران، نشانه ها و طراحی جلد كتاب ، از جمله آثار مكتوب اوست.
پیكر استاد ممیز ساعت 10 صبح دوشنبه هفتم آذر، همزمان با سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع) پس از تشییع از مقابل خانه هنرمندان ایران، در باغبان كلا واقع در كردان كرج به خاك سپرده می شود.مرحوم استاد ممیز در روزهای پایانی حیاتش توصیه هایی برای مدیریت جدید عرصه هنرهای تجسمی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با این عنوان مطرح كرده بود كه «در زمان مدیریت مدیر پیشین مركز حركت هایی بدیع در هنر معاصر ایران رخ داد كه برای هنرمندان مفید و مؤثر واقع شد و سبب شد كه هنر كشور از شرایط رخوت پیش آمده بعد از مقاطع حساس انقلاب و جنگ خارج شده، تكانی بخورد، ضروری است با روی كار آمدن مسئول جدید همچون همه كشورهای دنیا كه برنامه ریزی فرهنگی درست و سنجیده ای دارند، كارهای خوب گذشته ادامه پیدا كرده، با توانایی جدید كارهای خوب دیگر اضافه شود.» منابع:همشهری، جام جم
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 2385]