واضح آرشیو وب فارسی:رسالت: بايستههاى مجلس هشتم در كلام رهبري
ميثم بشيرى لحاقي
بازخوانى دوباره پيام رهبر معظم انقلاب به مناسبت آغاز به كار مجلس در بردارنده نكتههاى مهم و درخور توجهى است كه منتخبين مردم بايد بهطور جدى آن را درعملكرد خود لحاظ كنند . ايشان در اين پيام مهم و راهگشا محورهايى را مورد اشاره قرار مىدهند كه بهطور كامل ساختارها و چارچوبهاى فعاليتهاى سالم و جهتمند يك نماينده مجلس را روشن خواهد كرد. در همين راستا محورهاى ذكر شده را بهطوراجمالى و گذرا مورد مداقه و بازبينى قرار خواهيم داد:
الف- نظم وانضباط و دورى از فعاليتهاى سياسى بيهوده
...« سرگرم شدن به هر كارى كه در اين وظيفه(نمايندگى مجلس) خلل وارد كند ناروا و ناسپاسى است. حضور كامل در همه جلسات عام وخاص مجلس لازمه حتمى اين وظيفهگزارى است.»
مجلس شوراى اسلامى و نمايندگان آن به علت وظايف خطيرى كه بر عهده دارند از حجم كارى و مسئوليت فوقالعاده بالايى برخوردار هستند . دورى از مناقشات سياسى و ضرورت شركت مستمر در جلسات مجلس باعث مىشود تا موانع مهم قانونگذارى دركشور با سرعت فزايندهاى حل و فصل شده و به سوى يك نظام قانونى بدون نقص حركت كنيم. اين مسئله نشان مىدهد كه نيروى يك نماينده بايد به صورت همهجانبه بر رفع مشكلات متمركز شود كه او را با اميدوارى به حل مسائل و مشكلاتشان راهى خانه ملت كردهاند.
ب- هماهنگى وهمراهى در حركتهاى شجاعانه دولت
...« دشمنان پركينه و زياده طلب اكنون در چندين جبهه از ملت ايران شكست خوردهاند و ملت ا يران بر ثبات واقتدار و استقلال خود در برابر آنها افزوده است .امروز آنان خود به اين حقيقت معترفند شما بايد در كنار دولت انقلابى و مومن پيشاهنگ اين حركت شجاعانه و مدبرانه باشيد دنيا از همه شما سخن واحد بشنود و تبلور عزم ملى را در حرف و عمل شما ببيند .» همراهى وهماهنگى قواى سه گانه كشور خصوصا قوه مجريه و قوه مقننه ضرورتى انكارناپذير در راه پيشرفت وتعالى محسوب مىشود. اين مسئله است كه رهبر معظم انقلاب نيز بر آن تاكيد ويژه دارد زيرا در طول سه دههاى كه از عمر انقلاب مىگذرد در برخى از دورهها آسيبهايى از اين جهت متوجه كشور شده است. در واقع هنگامى كه موضعگيرى از سر اقتدار توسط دولت در قبال مسائل مختلف خصوصا مسائل بينالمللى صورت مىگيرد پشتيبانى وهمراهى مجلس نيز مىتواند در قدرت نمايى اين موضع گيرى بيش از پيش موثر باشد خصوصا اينكه همان طور كه رهبر معظم انقلاب نيز متذكر شدند حركتهاى شجاعانه و مدبرانه دولت نهم نيز ظرفيت چنين فعاليتهايى را به خوبى دارا مىباشد.
ج - توجه به گفتمان اصلى انقلاب اسلامي
با ورود به دهه چهارم انقلاب كه با آغاز به كار مجلس هشتم همزمان شده است توجه به گفتمان اصلى انقلاب يعنى پيشرفت در همه ابعاد علمي،اقتصادي،اخلاقى وفرهنگى وعدالت همهجانبه درتوزيع فرصتها وامكانات مادى و معنوى بهطور جدى مطرح مىشود لذا همان طور كه رهبر معظم انقلاب نيز در پيامشان به مجلس هشتم اين مسئله را يادآور مىشوند مجلسى كه پديد آورنده نرم افزار اصلى حركت كشور است بايد لحظهاى ازاين تكليف غفلت نورزد.
د- دورى از دنياپرستى واشرافى گري
نمايندههايى كه منتخب مردم هستند همگى برخاسته از تودههاى مردمند و بايد خود را متعلق به همان جايگاه بدانند. لذاست كه انتخاب بهعنوان نماينده مجلس نبايد موجبات شكاف بين آنها و توده مردم را فراهم آورد. به تعبير مقام معظم رهبرى خوى اشرافى گرى و گرايش به اسراف وطعمه انگاشتن اين مسئوليت بلاى بزرگى است كه گاه دامنگير مردى سابقا نجيب و پارسا هم مىشود. لذاست خانه ملت به هيچ وجه عرصه مناسبى براى پيگيرى مطامع مادى و دنيوى نخواهد بود امرى كه بنيانگذار فقيد جمهورى اسلامى حضرت امام خميني(ره) و رهبر معظم انقلاب علاوه بر التزام و پايبندى كامل بر ان تاكيد فراوانى به حفظ اين مقوله در ميان مسئولين كشور نيز داشتند.
ذ- توجه هرچه بيشتر به دوام قانونگذارى و نظارت
قانونگذارى ونظارت دو كار ويژه مهم مجلس شوراى اسلامى محسوب مىشود كه اهمال در انجام مناسب و دقيق آن دربردارنده زيانهاى فوقالعادهاى خواهد بود نگاه نمايندگان مردم به قانونگذارى ونظارت بايد يك نگاه خاص ويژه باشد و توجه بيش از حد به يكى از دو مولفه فوق باعث به حاشيه رفتن ديگرى نشود.از منظر رهبر معظم انقلاب قانونى كه توسط نمايندگان ترسيم وتدوين مىگردد بايد اين خصوصيات را دارا باشد:
-1 كارآمدي
-2 روان بودن و شفافيت
-3 روز آمدى و مطابق با خواستههاى كنونى مردم جامعه
-4 برخوردارى از افق بلندمدت و گستره پهناور
-5 معطوف بودن به نيازهاى مردم ومنافع عمومي
-6 عدم بروز جزئى نگري، بخشينگري، شخصينگرى و يا نگاه لجاجت آميز در جريان قانونگذاري
-7 ترجيح اولويتها در عرصه قانونگذاري
-8 ريشه كن كردن تناقص و تكرار در وضع قانونها
-9 استفاده از خرد جمعى و كارشناسى در تدوين قوانين
يکشنبه 9 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: رسالت]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 162]