تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سه چيز است كه اگر مردم آثار آن را مى دانستند، به جهت حريص بودن به خير و بركتى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845601455




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مشكلات توليد و عرضه چاي در ايران


واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: مشكلات توليد و عرضه چاي در ايران
بيش از 55 هزار خانوار، 200 كارخانه دار و هزاران كارگر توليد كننده چاي در كشور براي حل مشكلات خود نياز به حمايت دولت دارند.
سعيد رحمت سميعي رئيس هيئت مديره سنديكاي كارخانجات چاي شمال در مصاحبه با پايگاه اطلاع رساني شبكه خبر، درباره ميزان سطح زير كشت چاي در كشور و مشكلات آن گفت : 34 هزار هكتار باغ چاي احيا شده تاسال 79 در كشور وجود داشت كه حدود 60 هزار تن چاي از آنها برداشت مي شد اما پس از اينكه دولت در سال 83 اقدام به اجراي طرح پرداخت 700 هزار تومان يارانه مستقيم بابت هر هكتار به كشاورزان كرد، توليد چاي به 23 هزار تن كاهش يافت، يعني 60 درصد توليد كاهش يافت و تاكنون حدود 28 هزار هكتار سطح زير كشت چاي در كشور وجود دارد .

رحمت سميعي افزود، بنابراين روند توليد از سال 82 ، پنجاه وهشت هزار و ششصد تن در سال84 به 23 هزار تن كاهش يافت كه دولت اين بار با پرداخت سالانه حدود 25 تا 40 ميليارد تومان يارانه به صورت خريد تضميني برگ سبز چاي پس از ارائه به كارخانه سبب شد توليد چاي در سال 86 تا 42 هزار تن افزايش يابد.

وي درباره اينكه چرا توليد چاي با اين روند، دوباره به مقدار سال هاي قبل افزايش نيافت، گفت :يكي از علت هاي اين موضوع، احيا نشدن باغات چاي بود كه اين موضوع هم به نوبه خود سبب شد ،توليد در واحد سطح و كيفيت آن نيز كاهش يابد .

رئيس هيئت مديره سنديكاي كارخانجات چاي شمال افزود :علت ديگر اين موضوع نيز آن بود كه ما تا 15 سال قبل حدود 80 كارخانه چاي داشتيم و با طرح دولت مبني بر افزايش توليد ، با ارائه تسهيلات ، تعداد كارخانجات به بيش از 200 كارخانه رسيد و پيش بيني مي شد ميزان توليد به 100 هزار تن برسد ولي اين اتفاق نيافتاد و علاوه بر كاهش توليد به 40 هزار تن ،100 كارخانه نيز تعطيل شد.

سعيد رحمت سميعي خاطر نشان كرد: اين موضوعات ،مهم ترين مشكلات ماست و انتظار داريم دولت براي رفع آن اعتبار به زراعي را كه از رديف بودجه سال 86 حذف شده بود ،دوباره احيا كند تا توليد كنندگان چاي در كشور بتوانند برگ چاي خوب و كيفي داشته باشند و آن را بدون رقيب به بازار عرضه كنند و براي باغداران نيز مقرون به صرفه باشد و آنها مجبور به تعطيلي كار خود نشوند.

رحمت سميعي در بخش ديگر اين مصاحبه درباره طرح اصلاح ساختار چاي كه در سال 79 به اجرا گذاشته شد ، ابراز تاسف كرد، پس از 40 سال انحصار دولتي ،خريد وفروش و توليد و بازرگاني چاي كه توسط دولت انجام مي شد در اين سال به بخش خصوصي واگذار شد، ولي چايكار ،توليد كننده و كارخانه دار ،هرگز بازرگان خوبي نبوده است كه بتواند توليدات چاي را به فروش برساند ،زيرا محصول توليد شده، نياز به شبكه و علم بازرگاني و شناخت بازار دارد كه افراد نامبرده شد، اين ويژگي ها را نداشتند و در سال هاي 79 تا 82 ميزان 136 هزار تن چاي توليد شده در انبارها انباشته شده و در حال خاك خوردن است و از گردونه مصرف نيز خارج شده است .

رئيس هيئت مديره سنديكاي كارخانجات چاي شمال يكي ديگر از مشكلات صنعت چاي را تغيير ذائقه مصرف كننده دانست.

وي افزود :در دوران سازمان چاي، به علت كمبود چاي ايراني ،چاي خارجي وارد شد كه به علت اسانس آن، عادت و ذائقه مردم درباره چاي ايراني تغيير كرد.

سميعي در بخش ديگري از اين مصاحبه گفت: اكنون از دولت تقاضا داريم ، بيش از 55 هزار خانوار توليد كننده چاي و200 كارخانه توليد چاي و ده ها هزار كارگر كارخانجات چاي را حمايت كند تا اين محصول درسبد كالاي مصرف خانوار قرار بگيرد.

سعيد رحمت سميعي افزود: در نشست يكسال ونيم قبل با وزير رفاه، ايشان گفت 9 ميليون نفر قشر متوسط در جامعه داريم و مقرر شد،2 كيلوگرم چاي در سبد كالاي مصرفي اين خانوارها كه مقدار آن نيز 18 تن مي باشد قرار دهند كه متاسفانه به مرحله اجرا در نيامد و ما اكنون در حال پيگيري اين موضوع هستيم .

رحمت سميعي همچنين يكي ديگر از مشكلات كنوني صنعت چاي را انحلال سازمان چاي دانست و گفت :مسئولان به جاي آنكه مشكل اين سازمان را حل و سازمان چاي را به تشكيلات تقويت كننده صنعت چاي تبديل كنند، اين سازمان را منحل كردند تا اينكه در زمان آقاي اسكندري وزير جهاد كشاورزي ،ايشان بنا به تقاضاي كشاورزان ،مديران كارخانجات ،اداره كل چاي شمال را جايگزين سازمان چاي كردند ، اما تشكيلات اين اداره كل نيز قادر به حل مشكل چايكاران و كارخانه داران چاي نيست .

وي گفت :در اين باره با ارائه طرحي ، از رئيس جمهور تقاضا كرديم متولي چاي در كشور را با تشكيلات مشخص براي ما تعريف و تعيين كند، زيرا اين اختيارات و توان را اداره كل چاي شمال ندارد و اكنون نيز با نيروي كم و غير متخصص در حال ادامه كار است و هيچ گونه دخالت مستقيم هم در صنعت چاي ندارد.

فتح الله رضائيان عضو سنديكاي چاي شمال و يكي از كارخانه داران چاي هم گفت: اگر دولت، چاي را درسبد كالاي خانوار قرار دهد مصرف چاي داخلي افزايش مي يابد و توليد كنندگان نيز همچنان به كار خود ادامه مي دهند؛ زيرا تاكنون با تلاش استانداري ، با ورود چاي قاچاق و وارداتي ، مشكل توليد كنندگان و چايكاران و مشكل عرضه چاي آنان به بازار ، حل نشده است .

رضائيان با اشاره به كشت 60 تا 70 هزار تن چاي در كشور افزود : با وجود اين ، مصرف چاي در كشور 100 تا 120 هزارتن است و اگر دولت چاي را در سبد كالاي مصرف خانوار قرار دهد ، ما قادر به تامين اين مقدار چاي هستيم .

وي افزود: با اين اقدام دولت و جلوگيري از واردات چاي ،اگر 2 كيلو چاي به خانوار تعلق بگيرد، ما هم توليد را افزايش مي دهيم و ديگر، با واردات چاي به كشور ،توليدات داخلي اين محصول در كارخانجات و انبارها نمي ماند و قيمت آن نيز در بازار به زير قيمت تمام شده نمي رسد .

اين عضو سنديكاي چاي شمال هشدار داد: اكنون قيمت خريد برگ سبز چاي ،در بازار 630 تومان است، در صورتي كه قيمت تمام شده آن براي كارخانه دار 800 تومان است ولي كسي توجهي به اين مشكل نمي كند و حمايتي متوجه ما نيست.

فتح الله رضائيان همچنين درباره تشكيل اداره كل چاي شمال هم گفت: پس از انحلال سازمان چاي ،اين اداره كل جايگزين آن شد كه اكنون فعاليت مناسبي ندارد و اكنون فعاليت آن در حد يك پژوهشكده است و وضع بلا تكليف دارد.
 يکشنبه 9 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 385]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن