واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رييس دانشگاه علوم پزشكي زاهدان: ميزان مرگ و مير نوزادان در سيستان و بلوچستان 35 درصد كاهش يافته است
خبرگزاري دانشجويان ايران - زاهدان
سرويس: بهداشت و درمان - عمومي
رئيس دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني زاهدان اعلام كرد: كاهش 35 درصدي ميزان مرگ و مير نوزادان موفقيت بزرگي است كه باعث چشمگير فاصله استان سيستان و بلوچستان با متوسط كشوري اين شاخص شده است.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه سيستان وبلوچستان، دكتر مسعود صالحي در مراسم بهره برداري از بخش مراقبتهاي ويژه نوزادان درايرانشهر، ميزان مرگ و مير كودكان و نوزادان را يكي از مهمترين شاخص هاي سلامت عمومي جامعه دانست و گفت: تلاش براي ارتقاء سلامت و جان نوزادان علاوه بر اين كه وظيفهاي اخلاقي است منجر به حفظ سرمايههاي انساني جامعه ميشود.
قائم مقام وزير بهداشت و درمان آموزش پزشكي در استان سيستان و بلوچستان، سوء تغذيه مادران، فاصله كم ميان دو تولد، عدم انجام مراقبتهاي دوران بارداري و زايمان در شرايط غيربهداشتي را مهمترين عامل بالا بودن ميزان مرگ و مير نوزادان دانست و اظهار داشت: با توجه به شرايط خاص هر منطقه براي هر يك از اين مشكلات راهكارهاي ويژهاي انديشيده و به اجرا گذاشته شده است و همانگونه كه ايجاد تحولات نرم افزاري و توسعه زيرساختهايي همچون تعداد واحدهاي تسهيلات زايماني در كوتاه مدت باعث بالا رفتن ميزان زايمانهاي بهداشتي و به طبع آن 40 درصد كاهش در ميزان مرگ ومير ومادران باردار استان شد. از سوي ديگر، اثرات توسعه بخشهاي مراقبت ويژه نوزادان نيز در ارتقاء شاخصهاي سلامت نقش خواهد داشت.
وي ادامه داد: با توجه به سياستهاي عدالت محور دولت نهم و با استفاده از اصول علمي و كارشناسي، تحولاتي اساسي در ديدگاههاي كلان سلامت استان رخ داده است كه نتايج درخشان آن از هم اكنون آشكار شده و با توجه به اقدامات زيربنايي انجام شده دراين بخش، استمرار روند رو به رشد شاخصهاي سلامت مردم در سالهاي آتي تشديد خواهد شد.
دكتر صالحي گفت: سال 1387 در دانشگاه علوم پزشكي زاهدان با عنوان سال تلاش براي ارتقاء سلامت كودكان و نوزادان نامگذاري شده است.
وي با اشاره به افزايش تعداد تختهاي بخش مراقبتهاي ويژه نوزادان در زاهدان از 7 تخت به 20 تخت افزود: اگرچه با صرف هزينه اي معادل 3 ميليارد ريال كار راه اندازي بخش مراقبتهاي ويژه نوزادان در ايرانشهر به انجام رسيده است اما تامين نيروي انساني متخصص براي ارائه خدمت دراين بخش تخصصي كه شامل همكاران پزشك و پرستار ميباشند، اهميت بسيار بيشتري از هزينه ريالي احداث اين بخش دارد.
وي افزود: كار احداث بخشهاي ويژه نوزادان درشهرستانهاي چابهار، سراوان و خاش نيز درحال انجام است.
امكان تهيه اكسيژن بهداشتي و با خلوص بالا در كنار كاهش چشمگير هزينههاي حمل و نقل كپسول از مزاياي استفاده ازسامانههاي اكسيژن ساز است كه در طول دوسال گذشته در بيمارستانهاي امام علي (ع) چابهار، خاتم الانبياء (ص) و علي ابن ابي طالب (ع) زاهدان به بهره برداري رسيده است.
انتهاي پيام
يکشنبه 9 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 278]