تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):راست ترين سخن و رساترين پند و بهترين داستان، كتاب خداست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846162065




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

يك جوان دانشجو: بعنوان يك جوان نمي‌دانم اوقات فراغتم را چگونه پر كنم! اوقـات فــراغــت آغاز فصل رويش دغدغه‌ ميليون‌ها جوان براي يك انتخاب


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: يك جوان دانشجو: بعنوان يك جوان نمي‌دانم اوقات فراغتم را چگونه پر كنم! "اوقـات فــراغــت" آغاز فصل رويش دغدغه‌ ميليون‌ها جوان براي يك انتخاب


خبرگزاري دانشجويان ايران - بجنورد
سرويس: شهرستان‌ها

"اوقات فراغت" براي عده‌اي از جوانان، دلپذيرترين لحظات و براي برخي ديگر ملال‌آورترين دقايق است؛ به اعتقاد جامعه‌شناسان، يكي از ويژگي‌هاي اوقات فراغت، آزادي انتخاب و نوع فعاليت است، ولي والدين به تصور اين كه بايد وقت فرزندان خود را لزوما پر كنند، بدون توجه به علايق آنها، كلاسهاي مختلف درسي، هنري، ورزشي، اردو و .... را براي آنها تجويز و فرزندانشان را ملزم به شركت در آن مي‌كنند كه اين خود باعث عدم استقبال جوانان مي‌شود.

اين درحاليست كه به زعم كارشناسان، در اوقات فراغت است كه فرد مي‌تواند با پسندها و دوست‌داشتني‌ها خود خلوت كند و شخصيت نهايي خود را بازيابد و آن را ابراز كند؛ اين در حاليست كه اگر فراغت از جهتي زير سلطه و عقيده افراد ديگري غير از خود جوانان باشد، ديگر فراغت محسوب نمي‌شود؛ چراكه به عقيده كارشناسان، افراد در اين ساعات، دست به گزينش مي‌زنند و در برابر فرصت‌هاي پيش روي خود، انتخاب مي‌كنند، بنابراين قابليت‌هاي فرد، غالبا در عرصه فراغت جلوه‌گر مي‌شود و از اين رو تمدن معاصر را «تمدن فراغت» ناميده‌اند.

از سوي ديگر دانستن اين نكته كه جوان در اوقات فراغت خود دست به چه انتخابهايي مي‌زند، از اهميت ويژه‌اي براي دست اندركاران و برنامه‌ريزان امور جوانان برخوردار است.

تحقيقات اجتماعي نشان مي‌دهد كه يكي از عوامل مهم بزهكاري در جوانان، خالي بودن اوقات فراغت آنهاست و بويژه در اين ايام است كه زمينه‌هاي بزهكاري اجتماعي شكل مي‌گيرد؛ بنابراين برنامه‌ريزي در اين زمينه مكمل برنامه‌هاي رسمي تربيتي جوانان است.

جوانان بجنوردي:

قدم زدن بدون هدف در خيابان همواره در ليست برنامه‌هاي برخي جوانان قرار دارد!

بعنوان يك جوان نمي دانم براي پر كردن اوقات فراغتم در اين شهرستان بايد چه كنم

كلاس‌هاي اوقات فراغت پاسخگوي نياز مخاطبان نيست

سروش احمدي از جوانان بجنوردي و دانشجو كه در اين زمينه مي‌گويد: پركردن اوقات فراغت در شهرستانهاي محروم كه از امكانات معمول و مورد نياز جوانان برخوردار نيستند، مشكل است؛ به شكلي كه اگر شما ساعتي در خيابان‌هاي شهر بجنورد قدم بزنيد، انبوه نوجوانان و جواناني كه اغلب سرگردان و بي‌هدف در پياده‌روها در حال تردد هستند، توجه شما را به خود جلب مي‌كند.

وي ادامه مي‌دهد: اگر دو يا سه بار به خيابان برويد، متوجه خواهيد شد كه چهره‌هاي اين افراد برايتان آشنا و تكراري است، بنابراين اين افراد همواره قدم زدن بدون هدف در خيابان را در برنامه خود دارند!

اين جوان بجنوردي بيان مي‌كند: در اين زمينه بايد تا حدي به اين جوانان نيز حق داد؛ زيرا من خود به عنوان يك جوان نمي‌دانم براي پر كردن اوقات فراغتم در اين شهرستان بايد چه كنم؟!

وي مي‌افزايد: به عنوان مثال در اين شهرستان تنها يك سينما وجود دارد كه شايد هر دو هفته يك بار فيلم آن عوض مي‌شود، اجراي برنامه‌هاي هنري در اين شهرستان يا نيست و يا گاه به گاه و بسيار محدود است؛ بنابراين من جوان چگونه بايد اوقات فراغتم را پر كنم؟

وي مي‌گويد: درست است كه جواني بهترين سن فراگيري و كسب مهارت و علم و دانش است و بايد از فرصت به بهترين نحو استفاده كرد، ولي آيا يك جوان با آن همه شور و نشاط و انرژي مي‌تواند فقط و فقط مطالعه كند، پس تفريح و نشاط وشادابي براي او چه جايگاهي خواهد داشت؟

وي ادامه مي‌دهد: متاسفانه بجنورد به عنوان مركز استان چنين وضعيتي دارد و با اين شرايط تكليف ديگر شهرستانهاي استان محروم خراسان‌شمالي مشخص است!

آيلين معصومي، يكي ديگر از جوانان بجنوردي نيز در اين زمينه مي‌گويد: كلاس‌هاي اوقات فراغت پاسخگوي نياز مخاطبان نيست و صرف اين كه كلاسي برگزار شود و چند نفر در آن كلاس حضور يابند قضيه تمام شده است.

وي ادامه مي‌دهد: كلاس‌هاي خوب و تخصصي كه معمولا توسط بخش خصوصي برگزار مي‌شود شهريه بسيار بالايي دارد و كلاسهاي دولتي هم كه معمولا اصلا كيفيت ندارد.

وي بيان كرد: با اين شرايط نبايد توقع داشت كه جوانان و نوجوانان در اين كلاسها شركت كرده و از آنها استفاده كنند.

مريم اكبري نيز گفت: پسر من كه 16 سال سن دارد ساعت‌ها مقابل رايانه مي‌نشيند و اين نشستن‌ و برخاستن‌هاي او هيچ سودي برايش ندارد.

وي مي‌افزايد: نوجواني و جواني دقيقا سنيني است كه فرد چه از نظر علمي چه از نظر مهارتي و چه از نظر اعتقادي و ديگر زمينه‌ها براي زندگي آينده آماده مي‌شود، ولي متاسفانه نسل امروز دوران طلايي زندگي خود را با نشستن پاي رايانه و يا ساعتها خيره شدن به صفحه كوچك يك موبايل تلف مي‌كنند.

مدير نمايندگي سازمان ملي جوانان در خراسان شمالي:

آمار حضور جوانان در برنامه‌هاي اوقات فراغت تاسف‌انگيز است

قربانعلي مستمك، مدير نمايندگي سازمان ملي جوانان در خراسان شمالي نيز در اين خصوص به خبرنگار ايسنا مي‌گويد: آمار حضور جوانان استان در برنامه هاي اوقات فراغت بسيار پايين است، اين در حاليست كه 277 هزار و961 نفر از جمعيت 811 هزار نفري خراسان شمالي را جوانان گروه سني 15 تا 29 سال تشكيل مي‌دهند كه اين ميزان معادل 34 درصد جمعيت استان است.

وي ادامه مي‌دهد: در سال 86 از جمعيت جوان استان تنها 4/11 درصد به برنامه‌هاي اوقات فراغت جذب شدند كه اين آمار بسيار ضعيف است.

وي افزود: از اين ميزان در سال 86، 27/2 درصد در طرح گفت وگوي جوانان، 23/2 درصد در برنامه‌هاي محيط مجازي، 38/4 درصد در طرح اردوهاي جهادي، 18 درصد در برنامه‌هاي فرهنگي و هنري، 6/7 درصد در طرح كتابخواني، 29/6 درصد در برنامه هاي ورزشي، 5/17 درصد در اردوهاي زيارتي و سياحتي و 21 در برنامه هاي مهارت‌آموزي شركت كردند.

مستمك اظهار مي‌كند: آمار حضور جوانان در برنامه‌هاي اوقات فراغت تاسف‌انگيز است، از اين رو بايد با اطلاع‌رساني مناسب اين وضعيت را ساماندهي و زمينه حضور و استفاده هر چه بيشتر جوانان از اين برنامه‌ها را فراهم كنيم.

وي ادامه مي‌دهد: بايد با ارايه برنامه‌هاي جامع و جلوگيري از موازي كاري دستگاه‌ها، به گونه‌اي عمل شود كه نتيجه برگزاري اين دوره‌ها تنها به ارايه آمار محدود نشود.

مستمك بيان مي‌كند: برپايي يك نمايشگاه از دستاوردهاي برنامه‌هاي اوقات فراغت استان در پايان فصل تابستان در دستور كار است تا نحوه عملكرد دستگاه‌ها در اين زمينه اطلاع رساني و همچنين عملكرد دستگاه‌هاي دولتي و بخش خصوصي در اين زمينه مقايسه شود.

مشاور فرماندار بجنورد در امور بانوان:

غفلت از بهينه‌سازي اوقات فراغت جوان خسارتهاي سنگيني را به جامعه تحميل مي‌كند

فراهم كردن امكانات اوقات فراغت براي زنان و دختران نيز ضروريست

نسرين نجات پور،مشاور فرماندار بجنورد در امور بانوان نيز در اين زمينه مي‌گويد: لزوم بهينه‌سازي اوقات فراغت از مسايل مهم جمعيت جوان به خصوص زنان و دختران جوان است كه غفلت از اين مساله ممكن است خسارتهاي سنگيني را به جامعه تحميل كند.

وي با بيان اين كه براي بهينه‌سازي اوقات فراغت جوانان بايد بسترها و امكانات تفريحي فراهم باشد، خاطرنشان مي‌كند: متاسفانه امكانات تفريحي بخصوص امكانات ورزشي در بجنورد به عنوان مركز استان بسيار ضعيف است و در فراهم كردن اين امكانات بايد توان خانواده‌هاي كم بضاعت براي استفاده از اين مراكز نيز مدنظر قرار بگيرد.

وي بيان مي‌كند: فراهم كردن اين امكانات بويژه براي زنان كه نيمي از جمعيت جامعه را تشكيل مي‌دهند و در اجتماع نقش موثري دارند ضروريست.

نجات پور مي‌افزايد: با توجه به فرا رسيدن اوقات فراغت اين كمبودها محسوس‌تر است؛ حال آنكه امكانات غني سازي اوقات فراغت نه تنها در تابستان بلكه در همه اوقات بايد فراهم باشد.

وي ادامه داد: كلاس‌هاي اوقات فراغت بايد در جهت آگاه‌سازي گروه‌هاي هدف برگزار شود و فرد پس از حضور در كلاس با زمان پيش از آن از نظر سطح آگاهي متفاوت شده باشد.

يك روانشناس:

اگرمي‌خواهيم شخصيت افراد را بنا به ايده‌آل جامعه جهت دهيم بايد براي اوقات فراغت آنها برنامه‌ريزي كنيم

با تعطيلي مدارس و زماني كه اوقات فراغت بيشتر مي‌شود، كودكان خياباني چند برابر مي‌شود

مليحه شيردل، يك روانشناس نيز در اين باره به خبرنگار ايسنا مي‌گويد: انسان از دوره كودكي تا جواني بسيار پرانرژي است كه بايد به اين انرژي ها جهت داده شود؛ زيرا اين مساله در شكل دادن شخصيت فرد بسيار موثر است.

وي مي‌افزايد: اينكه يك فرد اوقات فراغتش را چگونه مي‌گذراند تا حدي نشان دهنده شخصيت، علاقه‌مندي‌ها و توانمندي‌هاي اوست؛ به عنوان مثال فردي براي پر كردن اوقات فراغتش خواندن كتاب را برمي‌گزيند و فردي كار با رايانه را انتخاب مي‌كند و قطعا اين دو، با يكديگر تفاوت دارند.

وي تاكيد مي‌كند: اگر بخواهيم شخصيت افراد را بنا به ايده‌آل جامعه جهت دهيم بايد براي اوقات فراغت آنها برنامه‌ريزي كنيم؛ زيرا انسان بخصوص در دوران نوجواني و جواني آموزش‌پذير است و بسياري از رفتارهاي او از طريق يادگيري شكل مي‌گيرد.

وي ادامه مي‌دهد: اگر هدف اين است كه فرد مورد پسند و مورد پذيرش جامعه و داراي سلامت روان باشد بايد براي اوقات فراغت او برنامه‌ريزي درستي شود.

وي مي‌گويد: نوجوان و جوان داراي انرژي فراوان است و اين انرژي بايد در جايي تخليه شود كه اگر شخص در اين زمينه هدايت نشود، ممكن است بازتاب آن در رفتارهاي فرد به صورت كنش‌هاي منفي نمود پيدا كند.

شيردل اذعان مي‌كند: اينكه دستگاه‌هاي متولي براي اوقات فراغت جامعه هدف، چگونه برنامه‌ريزي كنند و چگونه او را براي حضور و بهره‌مندي از اين برنامه‌ها هدايت كنند، مساله‌اي بسيار مهم است.

وي ادامه مي‌دهد: در اين زمينه فرهنگ سازي نقش اساسي دارد و بايد در اين خصوص اطلاع‌رساني شود و با تبليغات در صدا و سيما و ساير رسانه‌ها جوانان براي حضور در برنامه‌هاي تدارك ديده شده، هدايت شوند.

كارشناس مسؤول آسيبهاي اجتماعي بهزيستي خراسان شمالي مي‌افزايد: گاه در اين زمينه مساله كمبود منابع مالي مطرح مي‌شود كه بايد در اين زمينه گروه‌هاي هدف اولويت‌بندي شوند، البته در اين خصوص فرهنگسازي به خصوص در استانهاي محروم و شهرستانها حرف اول را مي‌زند به عنوان مثال كوهنوردي تنها به يك جفت كفش نياز دارد، ولي بايد بررسي شود كه تا چه حد براي جذب گروه هدف به اين ورزش كم هزينه فرهنگ سازي شده است.

شيردل خاطرنشان مي‌كند: اين مساله كاملا محسوس است كه با تعطيلي مدارس دقيقا زماني كه اوقات فراغت بيشتر مي‌شود، كودكان خياباني چند برابر مي‌شوند.

وي بيان مي‌كند: اين نشان مي‌دهد كه براي غني سازي اوقات فراغت كار نشده است تا آن كودك نحوه امرارمعاش را از همان دوران كودكي بياموزد و به شغلهاي كاذب روي نياورد.

وي اظهار مي‌كند: كودك تنها مي خواهد بسته آدامس خود را به فروش برساند و اندك سود آن را برداشت كند كه متاسفانه در اين ميان آسيب‌هاي اجتماعي فراواني مانند اعتياد هم او را تهديد مي‌كند.

وي تصريح مي‌كند: اين درحاليست كه مي‌توان فرهنگ سازي كرد، به خانواده‌ها آموزش داد و فرزندان آنها را هدايت كرد، در آن صورت است كه كودك آدامس فروش براي گذران اوقات فراغت و حتي امرار معاش خود به سمت حرفه‌آموزي مي‌رود كه هم مهارت و هم درآمد مورد نياز خود را كسب كرده است.

انتهاي پيام
 يکشنبه 9 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 2553]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن