تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس امر به معروف كند به مؤمن نيرو مى بخشد و هر كس نهى از منكر نمايد بينى منافق را ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831007374




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

به قلم نصرالله حكمت، آثاري درباه‌ي فارابي و ابن سينا مكتوب مي‌شود


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: به قلم نصرالله حكمت، آثاري درباه‌ي فارابي و ابن سينا مكتوب مي‌شود


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و ادب - كتاب

نصرالله حكمت پس از چاپ كتاب «زندگي و انديشه‌ي حكيم ابونصر فارابي»، آثاري درباره‌ي ابن سينا و فارابي منتشر مي‌كند.

به گزارش خبرنگار بخش كتاب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين استاد فلسفه كه به تعبير خودش، دلشوره‌ي همين حكما و فلاسفه‌ي خودمان را دارد، پس از انتشار كتابي درباره‌ي زندگي و آثار فارابي، «درآمدي بر متافيزيك ابن‌ سينا» را منتشر مي‌كند، تا به گفته‌ي او، شايد اين خود گامي باشد براي غبارزدايي از چهره‌ي ابن سينا كه در سايه‌ي هجوم انديشه‌ي غرب قرار گرفته و به حاشيه رانده شده است.

حكمت در اين اثر رويكردي تطبيقي ندارد؛ اما تأكيد دارد به شدت، ميزان تأثيرپذيري آرا و انديشه‌هاي فارابي را بر اين انديشمند مسلمان مورد توجه قرار داده است.

او اكنون در نيمه‌ي راه اين تأليف قرار دارد و پيش‌تر از اين، كارهاي مطالعاتي آن را به انجام رسانده بود كه سبب شد بتواند تا اين‌جاي كار، سه فصل آغازين را تمام كند و تنها سه فصل ديگر تا تمام شدن باقي ‌مانده باشد.

اين اثر كه در شش فصل تنظيم شده، در ابتدا با بررسي «مسأله‌ي فارابي» و «مابعدالطبيعه» به ابن سينا مي‌رسد تا در فصل‌هاي جداگانه به «وجودشناسي»، «معرفت‌شناسي» و «عرفان» ابن سينا بپردازد. نويسنده در فصل پاياني به بررسي ساختار كتاب‌هاي «شفا» و «الاشارات و التنبيهات» ابن سينا مي‌پردازد.

حكمت در بخشي از سخنش نيز خاطرنشان كرد: در اين اثر سعي دارم به آرا و افكار مابعدالطبيعي ابن سينا بپردازم و از رهگذر بررسي آثار وي، نيم‌نگاهي به آراي مابعدالطبيعي‌اش داشته باشم و از سويي نيز جايگاه تاريخي اين فيلسوف مسلمان را در جغرافياي فلسفه‌ي اسلامي تبيين كنم.

حكمت در ادامه‌ي همان مسيري كه پيش گرفته بود، براي شناخت و فهم ديگري از فارابي، به خيال فارابي مي‌پردازد و به گفته‌ي خودش در كتابي با عنوان «نقش خيال در فلسفه‌ي فارابي»، مسير فارابي‌پژوهي را مي‌پويد. اين كتاب از مرحله‌ي مطالعاتي عبور كرده و بخش‌هايي از آن به نگارش درآمده است. اين كه كي منتشر شود، به مشغله‌ي نويسنده ربط دارد؛ چنان‌چه تأكيد مي‌كند، گاه درس و مشق، او را از تاليف بازمي‌دارد و از همين‌رو گاه كار به كندي پيش مي‌رود.

اين استاد فلسفه‌ي دانشگاه شهيد بهشتي از فارابي به عنوان بنيانگذار بحث خيال در فلسفه‌ي اسلامي ياد مي‌كند و اين را ناشي از احساس نياز فارابي به ورود «خيال» در فلسفه‌ي اسلامي مي‌داند؛ احساس نيازي كه در فلسفه‌ي اسلامي آغازگر مي‌شود و پس از ادامه‌ يافتن خيال در تأملات فلسفي - كلامي ابن سينا و شيخ شهاب‌الدين سهروردي در ابن عربي به اوج مي‌رسد. او ابن عربي را در بحث از «خيال» عميقا تحت تأثير فارابي توصيف مي‌كند.

به گزارش ايسنا، نصرالله حكمت سال 1334 در شهرري متولد شد و بعد از تحصيلات ابتدايي در شهرري در سال 1347 براي تحصيلات علوم قديم (حوزوي) به شهر قم رفت. تا خارج فقه و اصول را در آن شهر گذراند و در سال 1358 براي تحصيل فلسفه وارد دانشگاه تهران شد.

او از سال 1373 كه دكتري خود را در فلسفه به‌پايان رسانده است، تاكنون در گروه فلسفه‌ي دانشگاه شهيد بهشتي، فلسفه و عرفان تدريس مي‌كند.

ترجمه‌ي كتاب «علم و اصول» در دو جلد (1363) و «شرحي بر فصوص‌الحكم» (1381) و تأليف كتا‌ب‌هاي «تأملي در فلسفه‌ي تاريخ عقل» (1379)، «وجود و ماهيت در حكمت متعاليه» (1381)، «مسأله چيست؟» (1381) و «متافيزيك خيال» (1385)، از آثار نصرالله حكمت هستند.

انتهاي پيام
 يکشنبه 9 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 173]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن