واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: كلاف سر در گم غنيسازي اوقات فراغت نيازمند ساماندهي و همسانسازي است
شماري از كارشناسان، استادان و والدين دانشآموزان در غرب مازندران، غني سازي اوقات فراغت را كلاف سردرگم و فاقد برنامه منسجم و هدفمند دانسته و براي تحقق اصولياين طرح، بر لزوم ساماندهي فعاليتها، همسانسازي دستگاههاي ذيربط و پرهيز از فعاليتهاي كليشهاي تاكيد كردند.
نگاهي گذرا به تعطيلات سال به ويژه فصل تابستان،ضرورت برنامهريزي اصولي، هدايت، تعيين متولي مشخص، اختصاص اعتبار و ارايه امكانات براي غنيسازي اوقات فراغت نوجوانان و جوانان كشورمان را مشخص ميكند.
اين در حالي است كه در بسياري از شهرستانهاامكانات موجود براي غنيسازي اوقات فراغت پاسخگوي نياز دانشآموزان نبوده و توزيع عادلانه امكانات در همه مناطق از جمله مواردي است كه بايد در اولويت برنامهريزيهاي اين بخش قرار گيرد.
به گفته كارشناسان، طرح اوقات فراغت از جمله طرحهاي مهمي است كه به خاطر تحت پوشش داشتن جمعيت نوجوان و جوان كشور بايستي مدون و منسجم و با نظارت و برنامههاي آموزشي آن مورد بررسي قرار گيرد.
اين عده در گفت و گو با خبرگزاري جمهوري اسلامي ، اوقات فراغت را همچنين فرصتي براي نوآوري و شكوفايي دانسته و بسترسازي و فراهم كردن امكانات و تجهيزات براي نوجوانان و جوانان ايران اسلامي را امري اجتناب ناپذير ميدانند.
"فاطمه بابايي" يكي از والدين دانش آموزان گفت : با توجه به تنوع خواستههاي دانشآموزان و توسعه روزافزون جامعه، ذائقه فعاليتهاي آنان تغيير كرده است.
وي در گفت و گو با ايرنا افزود : در شهرستانها به ويژه، امكانات موجود كافي نبوده و برخي از فعاليتهاي مورد علاقه نوجوانان امكانات و ظرفيتهاي لازم وجود ندارد.
وي يادآور شد : آموزش و پرورش به تنهايي نميتواند بحث ساماندهي اوقات فراغت را انجام دهد بنابراين همه نهادهاي دخيل در امر اوقات فراغت بايد به طور متمركز عمل كنند.
به گفته او براي غنيسازي اوقات فراغت جمعيت نوجوان و جوان روستاهاي كشور بايد فكر اساسي كرد.
"اعظم صالحي" ولي دانشآموز ديگري به ايرنا گفت : تابستان فصل بيكاري دانشآموزان است و اگر برنامهريزي اصولي براي غنيسازي اوقات فراغت آنان نشود، احتمال آسيبهاي اخلاقي وجود دارد.
وي معتقد است : بايد طرحي نو در انداخت تا كلمه بيكاري و تعطيلات به منظور استراحت و بيكاري، از اذهان نوجوانان و مردم زدوده شود، زيرا دركار و تلاش هميشگي و استفاده از زمان در همه اوقات با داشتن برنامه مشخص، توسعه و تعالي فردي و اجتماعي ممكن است.
وي يادآور شد : همه ساله پارچه نوشتهها و بروشورهاي تبليغاتي مربوط به طرح اوقات فراغت بر در و ديوار شهر ميبينيم ولي تحولي كيفي در برنامههاي آموزشي مشاهده نميشود.
"علي كاظمي " پدر دانشآموزي از رامسر به ايرنا گفت : يكي از عوامل مهم اعتياد نوجوانان، نبود برنامهريزي براي اوقات فراغت آنان است.
وي ادامه داد: در واقع برنامهريزي براي اوقات فراغت ، نشانه توجه به جوانان و نوجوانان است كه رييس جمهوري به طور جدي به اين قشر توجه دارد.
"عباس احمدي " كارشناس روابط عمومي آموزش و پرورش رامسر به ايرنا گفت:
با توجه به حضور ماهوارهها، اينترنت ، رسانههاي ديداري و شنيداري در جهان امروز، برنامهريزي دقيق براي اوقاغت فراغت دانشآموزان ضروري است.
وي ادامه داد : همه دستگاههاي فرهنگي بايد براي غنيسازي اوقات فراغت دانشآموزان منسجم و هماهنگ و هدفمند گامهاي جدي بردارند تا به نتيجهمطلوب دست يابيم.
"نادر كيايي" يكي از مديران مدارس رامسر به ايرنا گفت : در فصل تابستان موسسات و باشگاههاي خصوصي در زمينههاي مختلف فعال هستند و غالبا هدف عمده آنان از جذب دانشآموزان كسب درآمد بيشتر بدون توجه به كيفيت فعاليتها است.
به گفته او فعاليتهاي برخي از نهادها از جمله كانونهاي فرهنگي و تربيتي آموزش و پرورش و كانونهاي پرورش فكري كودكان و نوجوانان بايد بيشتر مورد توجه اولياي دانشآموزان قرار گيرد.
وي بيان داشت : امكانات موجود در شهرستانهاي كوچك، پاسخگوي حجم وسيع و پردامنه اوقات فراغت نيست و مسوولان امر بايد در اين زمينه تدابيري بينديشند.
وي يادآور شد : متاسفانه در اجراي طرح غنيسازي اوقات فراغت ، كاركرد فعاليت نهادهاي مختلف مورد ارزيابي دقيق قرار نميگيرد.
وي بر تدوين و اجرايي شدن يك دستورالعمل واحدهاي در مقوله اوقات فراغت تاكيد كرد.
كيايي يادآور شد : برخي از نهادها چون آموزش و پرورش متولي اوقات فراغت است ولي اعتبارات آن كمتر از ساير نهادها است و در درجههاي بعدي قرار دارد.
"حسين سلمي" معاون پرورشي و تربيت بدني آموزش و پرورش رامسر گفت: فراهم آوردن زمينه اوقات فراغت بستر مناسبي براي ادامه روند فعاليتهاي تربيتي و پرورشي و تربيت بدني است و بهترين زمان براي نهادينه كردن هويت ديني و ملي است.
به گفته او همچنين فراهم آوردن زمينههاي نوآوري و شكوفايي با استفاده از ظرفيتهاي فرهنگيان و دانشآموزان و امكانات تشكيلاتي در آموزش و پرورش ميباشد.
وي تصريح كرد: كمبود نيروي متخصص و كمبود امكانات و پشتيبانيهاي مالي در اين زمينه از مشكلات فراروي ما است.
"محمدرسول حيدرپور" استاد دانشگاه به ايرنا گفت : در بحث اوقافت فراغت بايد دانست كه دانشآموزان و خيل عظيم نوجوانان و جوانان بعد از ۹ماه آموزش رسمي وارد يك فضاي غيررسمي و كاملا آزاد يعني تعطيلات سه ماههميشوند.
وي اضافه كرد: متوليان فرهنگي بايد با يك برنامهريزي درست و متناسب با نيازهاي فردي و اجتماعي و منطقهاي از اين فرصت نهايت استفاده به ببرند.
وي خاطرنشان كرد : ضرورت دارد آموزش و پروش متولي اصلي بحث اوقات فراغت باشد و ساير دستگاههاي و نهادها در كنار آموزش و پرورش قرار بگيرند و با هماهنگي و برنامهريزيهاي لازم را براي غنيسازي اوقات فراغت به عمل آورند و از يك فرصت پيش رو استفاده بهينه و شايسته نمايند.
شهرستانهاي غرب مازندران بيش از ۱۰۰هزار دانشآموز دارد. ك/۴ ۵۰۸/۶۲۱/۷۵۱۵
يکشنبه 9 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 324]