تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 20 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):وقتى جبرئيل با وحى به نزدم مى‏آمد، نخستين چيزى كه به من القا مى‏كرد، بسم اللّه‏...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828041733




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مدير گروه مطالعات بنيادين حكومتي مركز پژوهش‌ها تاكيد كرد: لزوم احياي پژوهش‌هاي بنيادين حكومتي در كشور


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مدير گروه مطالعات بنيادين حكومتي مركز پژوهش‌ها تاكيد كرد: لزوم احياي پژوهش‌هاي بنيادين حكومتي در كشور
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: مجلس

مطالعات بنيادين حكومتي ساختاري به مثابه مفهوم ستاني، مفهوم پژوهي و مفهوم سازي حكومتي است، اين استراتژي با عنوان مطالعات بنيادين حكومتي ابتدا در مركز پژوهش‌هاي مجلس شوراي اسلامي شكل گرفت و به تدريج بالنده شد و در رويكرد عقلاني – منطقي درصدد ترويج اين تفكر پايه در جامعه علمي و پژوهشي كشور برآمد، عمده دغدغه اين مطالعات، فكر پژوهي حكومتي به مثابه عقلانيت پديداري حكومت است.

به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، به گزارش دفتر اطلاع‌رساني مركز پژوهش‌ها، سيديونس ادياني مدير گروه مطالعات بنيادين حكومتي مركز پژوهش‌ها طي مصاحبه‌اي با اعلام اين مطلب گفت: در آغاز ورود اين تفكر به جامعه علمي – پژوهشي با افت و خيز رهيافتي و ساختاري همراه بود، و جالب اين‌كه در هيچ مقطعي از پويش فرو ننشست و با دغدغه حكومتي در زواياي مختلف تداوم اصولي يافت. با پديداري اين مطالعات هر گروهي مدعي سلطه بر آن شدند، ولي با اندك تاملي در حوزه عملي وضع انحصاري آن كشف گرديد و جهاني تازه فراروي ارباب معرفت حكومتي گشود.

وي هدف از تاسيس مطالعات حكومتي را ترويج و توسعه و توليد مفاهيم پايه حكومتي دانست و افزود كه اين گامي در جهت آشنايي نمايندگان و جامعه علمي به مفاهيم بنيادين حكومت از طريق پديدارشناسي حكومت، حاكميت و اعمال حكمراني است.

عضو هيات علمي مركز پژوهش‌ها گفت: تاسيس مطالعات بنيادين حكومتي، نخستين پژوهش حكومتي در كشور بود كه پس از يك دهه و نيم، تاثير عملي در آموزش و پژوهش كشور بر جاي گذاشته است. اكنون در دانشگاه علامه اولين حركت مطالعات حكومتي و آموزش حكومتي به همت گروه مطالعات بنيادين حكومتي مركز پژوهش‌هاي مجلس شوراي اسلامي شكل گرفته است كه چشم‌انداز مناسبي را در آينده براي ارتقاي تفكر حكومتي در كشور رقم مي‌زند. به ويژه در امر تعليم مديران حكومتي نقش برجسته‌اي ايفا خواهد كرد.

نكته مهم‌تر، پيشينه اين تفكر در جامعه ايراني است، در ايران تفكر حكومتي در سه دوره باستان، اسلامي و معاصر وجود داشته كه به تناسب پژوهش‌هاي حكومتي صورت گرفته است. در دوره باستان و اسلامي به توليد مفاهيم بنيادين حكومت كمك كرده، اما در دوره جديد گرفتار فقر مفهومي و تصورات عرفي در حكومت شناسي و حكومت پژوهي شده است.

به گفته وي، در دوره باستاني مدلي از حكمت حكومتي خسرواني به وجود آمد كه آثار آن در كتيبه‌هاي ايران باستان بر جاي مانده است.

در دوره اسلامي سه مدل از تفكر حكومتي به وجود آمده كه نياز به بازستاندن، پژوهيدن و از نو ساختن دارد.

1- مدل نبوي كه مدل برتر حكومت رحمت است.

3- مدل فارابي كه تلفيقي از مدل حكومت رحمت و حكمت حكومتي و حكومت فلسفي به مثابه عقلانيت حكومت است.

در وضعيت كنوني شناسايي پايه‌هاي تفكر فارابي رگه شناسي مناسبي در تفكر حكومتي است، اگر در اين حوزه بناست كه پژوهش و تفكر بنيادي صورت گيرد، بايد درصدد احياي تفكر حكومتي پايه برآمد تا به توليد ايده، انديشه و مفاهيم بنيادين حكومتي كمك كند.

البته برخي با فقر تفكر حكومتي از زوال انديشه سياسي و حكومتي سخن گفته‌اند كه با ورود به رويكرد عرفي از فهم مدل حكومتي دوره باستان و اسلامي باز مانده‌اند، اگر كسي حكمت حكومت خسرواني را نشناسد يا با ادبيات حكمت حكومتي اسلامي فاصله داشته باشد و يا تصور روشني از حكمت تلفيقي حكومتي فارابي نداشته باشد، بيان حكايات بيهوده و طرح گفتار نااميد كننده بر گونه ناتوانان دور از ذهن نيست. با پديدارشناسي حكومت مفهومي و زباني بايد حكمت‌هاي حكومتي گذشته را به نيكي شناخت و بر شانه آن قرار گرفت تا افق حكمت حكومتي آينده را مناسبتر ديد.

مدير گروه مطالعات بنيادين حكومتي مركز پژوهش‌ها در پايان گفت: مطالعات بنيادين حكومتي شكل ساده‌اي از اتاق فكر حكومتي است كه در آن مديريت تفكر حكومتي در كنار مفهوم ستاني، مفهوم پژوهي و مفهوم‌سازي حكومتي صورت مي‌گيرد. توسعه اين مدل از تفكر به تعميق انديشه‌هاي حكومتي در پرتو آموزش و پژوهش روشمند منجر مي‌شود تا با تربيت استراتژيست‌هاي حكومتي در حوزه قانونگذاري، اجرايي و قضايي نقش موثري در كارآمدي حكومت ايفا كنند.

انتهاي پيام
 شنبه 8 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 258]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن