واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: ريتر: ايران به دنبال تسليحات هستهيي نيست ايران تهديدي براي آمريكا به حساب نميآيد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: انرژي هستهيي
بازرس تسليحاتي سابق سازمان ملل با بيان اينكه ايران به هيچ عنوان تهديدي براي آمريكا به حساب نميآيد و به دنبال توليد تسليحات هستهيي نيست، تاكيد كرد كه جامعهي آمريكا بايد از عواقب يك حملهي احتمالي عليه تاسيسات هستهيي ايران آگاه شود.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اسكات ريتر، بازرس تسليحاتي سابق سازمان ملل در عراق، گفت: ايران تهديدي براي آمريكا به حساب نميآيد و به دنبال يك برنامه هستهيي تسليحاتي نيست و ميتوان اين را با سند اثبات كرد.
ريتر در ادامه گفت كه به دقت اين مساله را چندين سال دنبال كرده است و طوري با اين قضيه برخورد ميكند كه گويي هنوز يكي از مقامات اطلاعاتي آمريكا است.
وي با بيان اينكه حملهي احتمالي آمريكا به ايران ممكن است قبل از سال 2009 انجام گيرد، گفت كه به عقيده وي يكي از دلايلي كه به موجب آن قانونگذاران دموكرات آمريكا تمايلي به مطرح كردن اين مساله و موضعگيري در برابر سياستهاي سختگيرانه دولت جورج بوش عليه ايران نداشتهاند، لابي قدرتمند رژيم صهيونيستي همچون آيپك است كه مدتها دولت بوش را تحت فشار قرار داده است تا موضع شديدتري را عليه ايران اتخاذ كند.
ريتر گفت كه اين لابي مسئول طرح لايحهاي است كه خواستار تحريمهاي اقتصادي شديدتر و بازرسيهاي دقيقتر عليه ايران ميشود و احتمالا هفتهي آينده در مجلس نمايندگان به راي گذاشته خواهد شد.
وي گفت: اين لايحه از رييسجمهور آمريكا ميخواهد تلاش بينالمللي را براي افزايش فوري فشار ديپلماتيك، سياسي و اقتصادي عليه ايران آغاز كند. برخي از اقدامات ذكر شده در اين لايحه، اعمال بازرسيهاي دقيق در زمينهي همه اشخاص، ماشينها، كشتيها، هواپيماها، قطارها و محمولههايي كه از ايران خارج ميشود، ممنوعيت صادرات محصولات نفتي به ايران، ممنوعيت سفرهاي بينالمللي همهي مقامات ايراني كه در مذاكرات درباره تعليق برنامهي هستهيي ايران دخالت ندارند، ميباشد.
بازرس سابق تسليحاتي سازمان ملل در ادامه گفت: كه دخالت آيپك در سياست آمريكا در قبال ايران موجب شده است كه دموكراتها تمايلي به موضعگيري در برابر تاكتيكهاي شديد دولت بوش عليه ايران نداشته باشند.
وي گفت: كنگره سياست ايران را به اسرائيل پيوند داده است و هيچ كس مايل نيست با لابي اسرائيلي مقابله كند. بايد راهي پيدا كنيم تا طوري با اين مساله برخورد كنيم كه اسرائيل در آن دخالتي نداشته باشد.
كميتهي مالي سناي آمريكا هفته گذشته لايحهاي را عليه ايران تصويب كرد كه واردات فرشها، خاويار و لبنيات ايراني به آمريكا را به شدت محدود ميكند.
وي گفت: بايد درباره آنچه براي قيمت نفت و قيمت غذا اتفاق خواهد افتاد با آنها صحبت كنيد. مردم آمريكا بايد اين مسائل را بدانند، ايران به هيچ عنوان تهديدي براي يك شهروند عادي آمريكايي محسوب نميشود، تهديد اين كشور را بزرگ كردهاند مردم بايد درك كنند كه چنين تهديدي وجود ندارد. به خاطر سياست فعلي آمريكا رفاه ما در خطر قرار گرفته است.
به گزارش روزنامهي پاكستان ديلي، بازرس تسليحاتي سابق سازمان ملل در ادامه گفت كه افزايش لفاظيهاي مقامات كاخ سفيد عليه ايران نشان دهنده دركي از نيات دولت بوش است.
وي گفت: من از كلمهي نيت خوشم نميآيد؛ زيرا دولت آمريكا آن را در زمينهي صدام و تسليحات كشتار جمعي استفاده كرد. نيتي كه مبناي حقيقي نداشته باشد گمانهزني است اما در اينجا اسنادي داريم، استراتژي امنيت ملي داريم، مقاماتي را داريم كه اظهارتشان مبني بر اين است كه به دنبال تحولات منطقهيي در خاورميانه كه شامل تغيير رژيم در ايران است هستند، اين هدف سياسي دولت بوش است؛ بنابراين نيت را داريم. تشديد لفظيها را بدان اضافه كنيد، اكنون نه تنها نيت اعلام شده را داريم بلكه اظهاراتي را كه آن نيات را تقويت و فعال ميكنند نيز داريم. اگر به آن تواناييها را نيز اضافه كنيم ميبينيم كه همه تسليحاتي كه براي يك حمله محدود به ايران لازم است وجود دارد.
رسانهها در ماه مه گزارش آژانس بينالمللي انرژي اتمي درباره برنامه هستهيي ايران را مدركي مبني بر اينكه تهران به دنبال تسليحات هستهيي است، خواندند و دولت بوش نيز اين گزارش را مدركي مبني بر اينكه ايران تهديدي براي آمريكا و رژيم صهيونيستي محسوب ميشود تعبير كرد؛ اما ريتر گفت كه رسانهها تعبير اشتباهي از اين گزارش ارائه كردند و يافتههاي آن را به طور كامل انعكاس ندادند.
بازرس تسليحاتي سابق سازمان ملل گفت: آژانس چندين گزارش فني منتشر كرد كه در همه آنها ذكر شد كه هيچ گونه مدركي مبني بر اينكه ايران به دنبال تسليحات هستهيي است وجود ندارد. هنگام تنظيم اين گزارش كشورهاي عضو آژانس اطلاعاتي را ارائه كردند. همه ما به خوبي ميدانيم كه بخش اعظم اين اطلاعات توسط آژانسهاي اطلاعاتي آمريكا، كشوري كه به طور علني با ايران دشمني دارد و سوابقي طولاني در ساخت دروغين اطلاعات جاسوسي و اغراق در آنها دارد ارائه شد.
به گزارش ايسنا، ريتر افزود كه چون آمريكا نقشي مهم در شوراي امنيت سازمان ملل و شوراي حكام آژانس دارد، آژانس نميتوانست اطلاعاتي را كه از اين كشور دريافت كرده بود ناديده بگيرد.
وي گفت: آژانس نميتوانست اطلاعاتي را كه جدي نبود با ايران مطرح كند؛ بنابراين گفت كه اين اطلاعات لازم است مورد تحقيق قرار بگيرد. آنها به ايران رفتند و ايران نيز به درستي گفت "مزخرف است". آژانس اذعان داشت كه سوالاتي كه خواستار پاسخگويي به آنهاست ارتباطي با معاهده منع گسترش تسليحات هستهيي ندارد و به قطعنامههاي شوراي امنيت كه خواستار تعليق غنيسازي است مربوط است. در نهايت آنچه آژانس گفت اين بود كه ايران در اين زمينه صريح نبوده و ايران نيز گفت كه آنها وظيفه ندارند به اين سوالات كه در واقع سوالات آژانس اطلاعات مركزي آمريكا (سيا) است، پاسخ دهند. نتيجه اين ميشود كه آژانس از عدم پاسخگويي ايران به اين سوالات صحبت ميكند و برخي ديپلماتها يعني ديپلماتهاي آمريكايي و انگليسي ميگويند كه از عدم همكاري ايران شديدا نگرانند. اين در حالي است كه اگر به اصل مسالهي سوالات فني آژانس در زمينهي برنامهي غنيسازي ايران و اينكه آيا ايران برنامه تسليحاتي هستهيي دارد بپردازيم، يافتههاي فني آژانس حاكي از اين است كه چنين برنامهيي وجود ندارد.
ريتر در ادامه به برخي گمانهزنيها درباره حمله احتمالي رژيم صهيونيستي به ايران اشاره كرده و گفت: تنها كارشناسان انگشتشماري آنچه را كه من مدتهاست ميگويم تكرار كردهاند؛ اسرائيل نميتواند به حملهي هوايي عليه ايران دست بزند؛ آنها توانايي آن را ندارند چرا كه قدرت نظامي كافي ندارند و علاوه بر آن مرز مشتركي با ايران ندارند و مجبورند از حريم هوايي كشورهاي ديگر استفاده كنند. مخالفتهاي بينالمللي با چنين كاري بسيار گسترده خواهد بود. ايران سيستم دفاعي هوايي خوبي دارد و اسرائيل نميتواند از پس سركوب آن برآيد؛ چرا كه توانايش را ندارد. اسرائيل چنين جنگي را آغاز نخواهد كرد.
انتهاي پيام
شنبه 8 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 191]