واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مجتهدزاده در گفتوگو با ايسنا: در بسته 1+5 هيچ چيز جديدي نيست اروپا كوركورانه سياست بوش را پيش ميبرد اقدامات تحريمي غرب براي اعمال فشار بيشتر بر ايران است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: انرژي هستهيي
يك استاد دانشگاه با اشاره به تحريمهاي جديد اتحاديه اروپا عليه ايران و موضعگيريهاي شديد آمريكا و همپيمانانش و نيز بيانيهي گروه هشت مبني بر تعليق غنيسازي از سوي ايران گفت: همهي اين اقدامات، اعمال فشار بيشتر و بيشتر را عليه ايران دنبال ميكند. متاسفانه اتحاديه اروپا مجددا نشان داد كه تمايل دارد اهداف و سياستهاي بوش را كوركورانه پيش ببرد.
دكتر پيروز مجتهدزاده، رييس موسسه يوروسويك لندن در گفتوگو با خبرنگار انرژي هستهيي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) گفت: اين اعمال فشارها براي اين است كه ايران را از تصميمش بازدارند.
وي با بيان اينكه آنها در وضعيت فعلي به يك بازي برد – باخت معتقدند و از نگاه انگليسيها در بحث هستهيي ايران به "بودن يا نبودن" فكر ميكنند، گفت: از اين رو احتمال درگيري و جنگ به عنوان آخرين وسيله عليه تصميم ايران پررنگتر ميشود.
اين استاد دانشگاه با اشاره به زمان باقيمانده از رياست جمهوري جورج بوش گفت: آنها معتقدند كه در اين زمان باقيمانده (5 ماه) بايد تكليف مسالهي هستهيي ايران را روشن كنند. در يك برآورد كلي به نظر ميرسد آمريكا حتي در چنين شرايطي در وضعيت درگيري با ايران نيست اما امكان آغاز جنگ در حال حاضر براي بوش بيشتر است؛ چرا كه ميتواند درگيري را آغاز كند اما مسوول نتايج آن نباشد. اين در حالي است كه جمهوريخواهان به دليل جنگهاي عراق و افغانستان و به سقوط كشاندن اقتصاد آمريكا در اين مدت سرزنش ميشوند.
وي ادامه داد: منطق حكم ميكند هيچكس دست به ريسك (درگيري عليه ايران) نزند اما مساله اين است كه در آمريكا منطق و عقل حكم نميكند بلكه بوش فقط و فقط به برآورده كردن خواستههاي صهيونيسم كه جنگ عليه مسلمانان است فكر ميكند.
وي با اشاره به اقدام اتحاديه اروپا كه تحريمهاي مسافرتي و بانكي عليه ايران اعمال كرده است در حالي كه خاوير سولانا چندي پيش بستهي پيشنهادي 1+5 را براي آغاز مذاكرات هستهيي به ايران تحويل دادف گفت: اروپا ميخواهد ايران را وادار به تسليم كند و درخواست براي تسليم ايران ناشي از وضعيتي است كه آمريكاييها به همراه همپيمانانشان ايجاد كردهاند. متاسفانه در كمال تعجب ميبينيم تنها چيزي كه در طرف اروپايي تغيير كرده لحن و بيان است اما نهايت بحث آنها همان حرفهاي قديمي يعني تاكيد بر پيششرط تعليق است.
مجتهدزاده درخصوص واكنش ايران به اين اقدامات غرب گفت: فكر ميكنم ايران بايد واكنشي همچون واكنشهاي قبلي داشته باشد. در عين حال كه پذيرش پيششرط به معناي تسليم ملي ايران به آمريكا و اسراييل است.
اين استاد دانشگاه ادامه داد: در بستههايي كه ميان طرفين رد و بدل شده است هيچ چيز جديدي وجود ندارد كه عامل تغيير سياستهاي طرفين باشد.
انتهاي پيام
شنبه 8 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 177]