واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: مواد مخدر، راهي بسوي بن بست زندگي
دست دخترك كوچك را محكم در دستانش فشرده بود و او را كشان كشان به دنبال خود ميكشيد، صداي خشنش همچون پتكي بر سر دختر بيچاره آوار شد، از مردم خواهش تمنا كن ، گريه كن ، پول بخواه ، بايد تا شب كلي پول برام جمع كني ، فهميدي؟"
دخترك بينوا با رنگ و رويي زرد و سر و وضعي ژوليده سري تكان داد و گفت "چشم، باشه"
توهين، تحقير، ترحم، خواري و خفت ذره ذره پولي بود كه در كاسه دخترك ريخته شد و در پايان روز دستان خشن همه را از كاسهاش خالي كرد تا به قولي صرف امور و خماري موجودي به نام "پدر" شود.
ديگر اينقدر وجدان و نداي درونش را سركوب كرده بود كه جز وسوسه شيطان و هواي نفس و رسيدن به عالم پوچي و منگي چيزي در ذهن نداشت.
با هر جان كندني بود خود را به در خانه ساقي رسانيد، پس از كلي التماس و توهين و تحقير بسته مواد را در ازاي پول گرفت و با شنيدن كلي فحش و بد و بيراه از آن كوچه دور شد.
دلش همچون پرندهاي كه در قفس اسير باشد خودش را به در و ديوار سينهاش ميكوفت، خانه را جاي امني براي نشئگي و سير در عالم هپروت نميدانست چون باز مجبور بود، بد زبانيهاي زن را كه از سر بدبختي بود، بشنود.
با هر جان كندني بود خود را به خرابهاي رسانيد ، فارغ از هر حال و هوايي، بيتوجه به بيرون و آدمهاي زندهاي كه با جوش و خروش در پي كسب و كار و گذران زندگي بودند.
احساس پوچي و نياز همراه با سردردهاي شديد او را واداشت تا به سرعت همه مواد را مصرف كند.
لحظه لحظه پلكهايش سنگين ميشد، با وجودي كه در عالم بيداري ناي ايستادن را نداشت اما اكنون سبكبال و رها در آسمان در حال پرواز بود و بيخبري.
گويا زمين را به اسارت گرفته بود در زير دستهايش اما اين رويا و خيال عالم هپروت بيش نبود زيرا كه پس از چند ساعت اين تن رنجور و وامانده او بود كه در زير تعفن و انبوهي از آنچه خود به خود آورده بود مدفون شده بود.
بيخيال و بيتوجه از آنچه بر سر خودآورده بود با لباسهايي خاكي و سر و وضعي ژوليده دوباره راهي خانه شد تا اينبار...
اينها روايت و قصه عبرت آموز نيستند كه از افسانه و تخيل گرفته شده باشند ، بلكه واقعيتي تلخي هستند كه در زير پوست شهر هر روز به چشم ميخورند.
يكي دخترك كوچكش را براي تكدي گري و تامين پول به معابر ميفرستد، ديگري طلاهاي خواهرش را ميدزدد، ديگري و ديگري هر كدام به نوعي سعي دارند براي ديو اعتياد از هر راهي كه شده پول تهيه كنند.
از اين روست كه هر روز با كاهش سن اعتياد و معضل مصرف مواد مخدر حجم بزهكاري، آسيبهاي اجتماعي و مشكلات ديگر زياد تر ميشود زيرا اين افراد به بن بست زندگي رسيدهاند و جز مواد مخدر هيچ چيز براي آنان معنا و مفهومي ندارد.
اكنون اعتياد به انواع مختلف مواد مخدر يكي از مهمترين معضلات اساسي جامعه و بسياري از جوامع ديگر جهان است، مشكلي كه پيامدهاي شوم غيربهداشتي، نابساماني اقتصادي و گرههاي مختلف اجتماعي را به همراه دارد.
اگر پاي درد دل افراد معتاد بنشيني خواهي ديد كه همه آنان اولين بار از استعمال دخانيات شروع كردهاند و اكنون در ناكجاآباد هپروت سير ميكنند.
بسياري از كارشناسان اجتماعي معتقدند: متاسفانه بسياري از افراد بخصوص جوانان به دليل كنجكاوي به صورت تفنني شروع به استعمال دخانيات و مصرف مواد مخدر ميكنند.
"ديانا كريمي" افزود: غافل از اينكه همه اين افيونها امروزه با تركيب شدن مواد شيميايي خطرناك در همان بار اول فرد را معتاد كرده و لطمات جبران ناپذيري به دستگاههاي مختلف بدن وي ميرسانند.
وي گفت: جامعه جوان ما نيازمند اطلاع رساني و آگاهي بخش در اين خصوص است، بايد همه افراد جامعه از خطرات اين آفت خانمان برانداز آگاهي پيدا كنند.
وي افزود: بر اساس برآورد كاشناسانهاي كه بعمل آمده پيشگيري از روآوري افراد به مواد مخدر تنها يك دلار است درصورتي كه هزينه درمان يك معتاد دهها برابر اين مقدار است و در برخي از موارد غير قابل درمان است.
وي گفت: متاسفانه تركيبات شيميايي بسيار خطرناكي از مواد مخدر درست شده و عرضه ميشود كه "كراك" يكي از آنها است و خطر اين ماده مخدر به حدي است كه در كوتاهترين مدت باعث مرگ فرد به بدترين وضع ميشود.
وي افزود: خشك شدن گوشها، ناتواني جسمي شديد و معلوليت پاها، از دست رفتن هوش و بينايي و همچنين متلاشي شدن اجزا پس از مرگ از جمله اين خطرات ميباشد.
كريمي گفت: افراد جامعه اگر در سطح بسيار گستردهاي با خطرات و عوارض ناشي از مواد مخدر آشنا شوند بدون شك هرگز به خود اجازه نميدهند كه به سمت اين قبيل مواد گرايش پيدا كنند.
وي افزود: خانوادهها و مسوولين آموزش و پرورش بايد با نشان دادن عوارض اين مواد مخدر خطرناك نوجوانان و جوانان خود را با خطرهاي پيش روي گرايش به سمت مواد مخدر آشنا كنند.
وي گفت: هيچ انساني عاقل و با ايماني بدون مشاهده خطرات مصرف اين قبيل به مواد مخدر به سمت آنها نميرود.
بر اساس اطلاعات موجود از تحقيقات انجام شده، در سال ۸۴سن استفاده از مواد مخدر كاهش چشمگيري داشته و تا حدود ۱۵سال و حتي كمتر نيز رسيده است.
در حال حاضر سالانه بيش از ۵۷ميليارد تومان از سرمايههاي كشور فقط توسط سيگاريها دود ميشود كه هزينه آن در سال بالغ بر ۷۰۰ميليارد تومان است، اما آماري از اعتبارهايي كه در پي مواد مخدر هزينه ميشود به درستي در دست نيست.
بدون شك اعتباري بيش از اين ميزان هم صرف خريد مواد مخدر و پيشگيري و هزينه درمان معتادان در جامعه ميشود.
با توجه به اينكه كشور ما براي نيل به توسعه همه جانبه اقتصادي، سياسي و فرهنگي نيازمند تمامي سرمايههاي خود ميباشد ، آيا زمان آن نرسيده است كه فكري براي اين سرمايههاي دود شده كرد؟
علاوه بر اين نيروي انساني كارآمد و فعال، خود يكي از مهمترين عوامل توسعه ميباشد كه مصرف بيرويه دخانيات و نيز شيوع آن در ميان جوانان و نوجوانان (بزرگترين سرمايههاي انساني هرجامعه) سبب تخريب نيروي انساني ميشود.
اين هزينه بويژه زماني به چشم ميآيد كه بدانيم بسياري از شهرهاي بزرگ و كوچك بويژه مناطق دورافتاده كشور با كمبود شديد فضاي آموزشي اعم از مدرسه و دانشگاه و كمبود دارو، مسكن و سرپناه بويژه براي اقشار كم درآمد و ناتوان اقتصادي روبرواست.
در عين حال اگر آمار صحيح هزينه سالانه درمان ناشي از استعمال دخانيات و مواد مخدر در سيگاريها و معتادان دراين رقم لحاظ شود، بيشك رقم واقعي خسارتهاي اقتصادي ناشي از يك آتش زدن ساده سيگار دقيق تر خواهد بود.
يكي ديگر از كارشناس اجتماعي گفت: ضرورت برخورد با اين معضل بويژه با توجه به اين حقيقت تلخ كه استعمال دخانيات و مصرف مواد مخدر در بسياري از موارد سبب ايجاد برخي از بيماريهاي مهم و كجرويهاي اجتماعي مانند دزدي، طلاق و فساد ميشود، بيش از پيش روشن است.
"صفورا پارياد" افزود: اتخاذ تدابيري ميتواند به صورت جمعي و در سطح گسترده و كلان ملي ، گامهايي هر چند كوچك اما قاطع در برخورد با معضل استعمال دخانيات و مواد مخدر باشد.
وي گفت: همه براي از بين بردن غول اعتياد بايد با هم همفكر و متحد شوند و در سطح گسترده و زيربنايي با اجراي يك برنامه ريزي مدون عليه اين پديده شوم بسيج شوند تا از جامعه ما ريشه كن شود.
براساس آمارهاي غير رسمي هم اكنون بيش از ۳/۵ميليون نفر در كشور مواد مخدر مصرف ميكنند.
شنبه 8 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 186]