واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: با به پايان رسيدن بيست و دومين دوره جشنواره فيلمهاي كودكان و نوجوانان پروانههاي زرين در شب همدان به پرواز درآمدند
جام جم آنلاين: بيست و دومين جشنواره بينالمللي فيلمهاي كودكان و نوجوانان بدون هيچ بيانيهاي چهارشنبه شب در همدان به كار خود پايان داد. روز افتتاحيه جشنواره گفته ميشد صفار هرندي، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز به همدان خواهد آمد تا در مراسم افتتاحيه حضور داشته باشد، اما وزير نيامد و پرده خوشامدگويي به وي چند روزي بر ديوار اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي همدان نقش بسته بود. براي اختتاميه هم وزير نيامد و پيامي هم نفرستاد.
جعفريجلوه، معاون سينمايي وزير هم در اختتاميه هيچ سخن نگفت و هيات داوران بخش مسابقه سينماي ايران هم بيانيهاي صادر نكرد و فقط به فيلمهاي برگزيده جايزه داد.
همدانيها و ميهماناني كه در افتتاحيه جشنواره حضور داشتند و گروه فيتيله آنها را بسيار شاد كردند به خيال همان لحظات شاد، روز اختتاميه هم به استاديوم قدس آمدند تا با عمو پورنگ ساعات خوشي را سپري كنند، اما واقعيت اين است كه معلوم نيست به چه دليل عمو پورنگ آن شب تصميم گرفته بود برنامه را جدي اجراكند و فقط زماني كه امير محمد در يكي از بخشهاي برنامه به او پيوست مردم حاضر در استاديوم كه تعدادشان هم كم نبود كمي خنديدند و البته اميرمحمد در چند جمله همه مشكلات سينماي كودك اعم از سالن سينما و فيلمها را در حضور مديران سينمايي بازگو كرد.
شب اختتاميه شب خوبي براي علي شادمان، بازيگر و ابراهيم فروزش، كارگردان فيلم «زماني براي دوست داشتن» بود. شادمان براي بازي در اين فيلم كه يكي از تهيهكنندگان آن بنياد سينمايي فارابي است 2 پروانه زرين دريافت كرد.
داوران كودك و نوجوان بينالملل كه از كشورهاي مختلف آمده بودند، بازي شادمان را لايق دريافت پروانه زرين دانستند. شادمان در بخش مسابقه سينماي ايران پروانه زرين بهترين بازيگر را از آن خود كرد. داوران كودك و نوجوان ايراني هم پروانه زرين خود را به فيلم زماني براي دوست داشتن، اهدا كردند.
فروزش براي فيلم زماني براي دوست داشتن پروانه زرين داوران كودك و نوجوان بينالملل، پروانه زرين بهترين فيلم بخش بينالملل و پروانه زرين بخش آسيايي جشنواره را از آن خود كرد. فيلم هامون و دريا ساخته فروزش و از توليدات كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان هم در بخشهاي بهترين فيلمنامه و بهترين كارگرداني پروانه زرين را از آن خود كرد.
فيلم «جعبه موسيقي» به كارگرداني فرزاد موتمن و از توليدات مركز سيمافيلم هم در جشنواره همدان در بخش مسابقه بينالملل جايزه ويژه هيات داوران را از آن خود كرد و در بخش مسابقه سينماي ايران پروانه زرين بهترين فيلم به جعبه موسيقي اهدا شد. جعبه موسيقي در بخش سينماي ايران ديپلم بهترين كارگرداني و بهترين فيلمنامه را نيز دريافت كرد.
داوران بخش ويدئويي جشنواره، ديپلم فيلمهاي بلند را به حجتالله سيفي، كارگردان فيلم به خاطر خواهرم اهدا كردند. اين فيلم از توليدات مركز سيمافيلم است. پروانه زرين اين بخش هم به فيلم سفر به سرزمين اعداد از توليدات گروه كودك شبكه يك سيما و به كارگرداني غلامرضا حبيبي اهدا شد. فيلم زمزمه بودا ساخته حسين قاسمي جامي نيز در اين بخش جايزه ويژه هيات داوران را از آن خود كرد.
فيلمهاي خارجي سرخ همچون آسمان (ايتاليا)، براي همه تيلهها (كانادا)، پل ترابيتيا (آمريكا) هم در بخش بينالملل جايزه داوران سيفژ، بهترين فيلمنامه و بهترين كارگرداني را از آن خود كردند. در بخش مسابقه سينماي ايران، فيلم سفر به سرزمين اعداد جايزه بهترين دستاورد فني را دريافت كرد و آدام مجار از انگلستان در بخش بينالملل اين جايزه را از آن خود كرد.
در بخش ويدئويي نيمهبلند پروانه زرين به هاشم اوليايي سازنده فيلم نان و ليلي رسيد و بازيگر خردسال او ستاره عباسي هم پروانه زرين و ديپلم افتخارگرفتند و فيلم كوتاه ويدئويي خانه فاطمه كجاست هم پروانه زرين دريافت كرد.در بخش فيلم كوتاه ايران هم فيلم كوتاه مرگان، پروانه زرين دريافت كرد.
در بخش بينالملل فيلم كوتاه پسر تازهوارد از انگلستان پروانه زرين گرفت و از فيلم بومرنگ ساخته داريوش غريبزاده از ايران تقدير به عمل آمد.
در مراسم اختتاميه به فيلمهاي مدرسه ما، قاب عكس و شيرهاي آلواتان ديپلم افتخار اهدا شد. در اين مراسم از چينيفروشان، مديرعامل كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان نيز تقدير شد.
جشنواره بينالمللي فيلمهاي كودكان و نوجوانان در حالي پايان گرفت كه فيلمسازان ايراني حاضر در جشنواره هيچ نشست مشتركي با فيلمسازان خارجي نداشتند.
ديداري هم صورت نگرفت و معلوم هم نيست كه فيلمهاي خارجي و ايراني كه در جشنواره حضور داشتند و برخي آنها هم جايزه گرفتند، كي و چه زماني اكران شوند.
سينماي كودك با داشتن فيلمهاي خوب و فيلمسازان كارآزموده احتمالا تا يكي 2 ماه مانده به جشنواره تعطيل شد و فقط يك افسوس ماند كه اي كاش در ميان ميهمانان جشنواره چند توزيعكننده فيلم و سينمادار مركزنشين هم حضور داشتند تا شايد با ديدن شور و اشتياق كودكان، اكران فيلمهاي اين گروه سني را هم در برنامههاي خود ميگذاشتند.
طاهره آشياني
شنبه 8 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 195]