واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: تغيير رويكرد در برگزاري نمايشگاه آثار تاريخي ايران در ديگر كشورها
رئيس موزه ملي ايران گفت: با گذشت يكونيم ماه از برگزاري نمايشگاه شكوه پارسي در كره جنوبي، 10 آژانس مسافرتي اين كشور تقاضاي ورود تور به ايران كردهاند.
محمدرضا مهرانديش، برگزاري نمايشگاه شكوه پارسي را در كره جنوبي، نخستين تجربه برگزاري نمايشگاههاي ميراثي در خارج از كشور با رويكرد گردشگري و صنايع دستي دانست و ادامه داد: در دوره جديد مديريت موزه ملي، بنا بر تأكيد فراوان مسئولان سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري مبني بر بهره نبردن ما از نمايشگاهها در حوزه گردشگري، تلاش شد تا رويكرد برگزاري نمايشگاههاي آثار تاريخي تغييري محسوس داشته باشد.
وي بيان كرد: نمايشگاه آثار تاريخي، فرصتي است تا كشور ميزبان علاوه بر آشنايي با ويژگيهاي تاريخي، تمدني و فرهنگي ايران، با ديگر زواياي مختلف آن نيز آشنا شود.
مهرانديش نمايشگاههاي آثار تاريخي گذشته را شيءمحور دانست و گفت: پيش از اين، يكصد تا دويست اثر تاريخي ايران در كشورهاي ديگر بهنمايش گذاشته ميشدند و در بهترين حالت، استقبال از آنها فقط در حد چند مقاله يا گزارش در مطبوعات آن كشور بود و فقط افراد خاصي از آنها ديدن ميكردند.
رئيس موزه ملي ايران اعلام كرد: تا دو هفته پيش، بنا بر آمار رسيده، بازديدكنندگان نمايشگاه شكوه پارسي در سئول از مرز يكصد هزار نفر گذشتند كه اين موضوع براي ما نشانه موفقيت رويكرد جديد در برگزاري اين نمايشگاه است.
مهرانديش ادامه داد: بهدليل اينكه گردشگران ورودي به ايران را گردشگران فرهنگي تشكيل ميدهند، مخاطبان نمايشگاههاي تاريخي نبايد فقط بيايند و اشيا را ببينند، بلكه بايد با زواياي گوناگون فرهنگ، تاريخ، تمدن، ميراث معنوي، آداب و رسوم، فرهنگ اقوام و هنرهاي سنتي و صنايع دستي ما آشنا شوند.
وي با بيان اينكه برگزاري 10 نمايشگاه با موضوعهاي مختلف در يك كشور امكانپذير نيست، اظهار كرد: نمايشگاههاي تاريخي ايران در كشورهاي خارجي، كاركردي كاملا فرهنگي دارند و اين امر، فرصتي را فراهم ميكند تا مخاطبان علاوه بر تاريخ، با ديگر ظرفيتها نيز آشنا شوند.
مهرانديش به تقاضاي جدي 14 كشور دنيا براي ميزباني نمايشگاه آثار تاريخي ايران اشاره كرد و گفت: اينطور نيست كه هركسي تقاضا كند، ما استقبال كنيم. درباره تمام درخواستهاي رسيده، در كميتهاي كارشناسي كه در شوراي معاونان سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري مصوب شد، بحث و بررسي ميشود تا تمام بهره فرهنگي و ابعاد برگزاري نمايشگاه در اين كشورها ارزيابي شوند.
وي محل برگزاري نمايشگاه بعدي آثار تاريخي ايران را در لندن اعلام كرد و افزود: بهمنماه امسال نمايشگاه دوره صفويه ايران را در لندن برگزار ميكنيم. در اين نمايشگاه، نمونهاي كامل از يك نمايشگاه هدفمند را شاهد خواهيد بود. مهرانديش معتقد است: برگزاري نمايشگاههاي آثار تاريخي ايران در كشورهاي خارجي و دستاوردهاي آنها، هيچ بازتابي در داخل كشور نداشته است. درحاليكه براي كشورهاي ميزبان همواره يكي از رويدادهاي مهم بهشمار ميروند. به گفته وزير فرهنگ و گردشگري كره جنوبي، برگزاري نمايشگاه شكوه پارسي ايران در اين كشور، يكي از رويدادهاي مهم تاريخي محسوب ميشود.
شنبه 8 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 137]